ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه روز سهشنبه دکترین هستهای بازبینیشدهای را امضا کرد که در آن اعلام کرد که حمله متعارف به روسیه توسط هر کشوری که توسط یک قدرت هستهای حمایت میشود، حمله مشترک به کشورش تلقی میشود.
تایید پوتین از سیاست جدید بازدارندگی هسته ای در هزارمین روز پس از اعزام نیرو به اوکراین در 24 فوریه 2022 صورت می گیرد.
این به دنبال تصمیم جو بایدن، رئیس جمهور ایالات متحده، به اوکراین برای حمله به اهدافی در داخل روسیه با موشک های دوربرد تهیه شده توسط ایالات متحده صورت گرفت.
امضای این دکترین که میگوید هر حمله هوایی گسترده به روسیه میتواند منجر به واکنش هستهای شود، نشاندهنده آمادگی پوتین برای تهدید به استفاده از زرادخانه هستهای این کشور برای وادار کردن غرب به عقبنشینی در حالی که مسکو در حال انجام یک حمله آهسته در اوکراین است.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، در پاسخ به این سوال که آیا دکترین به روز شده عمداً به دنبال تصمیم ایالات متحده برای کاهش محدودیت ها بر اوکراین با استفاده از موشک های دوربرد برای حمله به روسیه صادر شده است، گفت که این سند “به موقع” منتشر شده است و اینکه پوتین به دولت دستور داد که در اوایل سال جاری آن را به روز کند تا “منطبق با وضعیت فعلی” باشد.
پوتین برای اولین بار در سپتامبر، زمانی که ریاست جلسه ای را بر عهده داشت، تغییراتی را در دکترین هسته ای اعلام کرد.
در نسخه جدید این سند آمده است که حمله به کشورش توسط یک قدرت غیرهسته ای با “مشارکت یا حمایت یک قدرت هسته ای” به عنوان “حمله مشترک آنها به فدراسیون روسیه” تلقی می شود.
مشخص نمی کند که آیا چنین حمله ای لزوماً منجر به پاسخ هسته ای می شود یا خیر. در این بیانیه «عدم قطعیت در مقیاس، زمان و مکان استفاده احتمالی از بازدارنده هستهای» در میان اصول کلیدی بازدارندگی هستهای ذکر شده است.
در عین حال، شرایط استفاده از تسلیحات هستهای را با جزئیات بیشتری در مقایسه با نسخه قبلی دکترین بیان میکند و اشاره میکند که میتوان از آنها در صورت حمله هوایی گسترده شامل موشکهای بالستیک و کروز، هواپیما، پهپادها و سایر وسایل نقلیه پرنده استفاده کرد. .
به نظر می رسد فرمول گسترده به طور قابل توجهی محرک های استفاده احتمالی از تسلیحات هسته ای را در مقایسه با نسخه قبلی سند گسترش می دهد، که بیان می کرد در صورتی که «اطلاعات موثق در مورد پرتاب موشک های بالستیک که خاک روسیه را هدف قرار می دهند یا دریافت شود، روسیه می تواند از زرادخانه اتمی خود استفاده کند. متحدانش.»
دکترین اصلاح شده پیش بینی می کند که روسیه می تواند از سلاح های هسته ای در پاسخ به تجاوز به متحد خود بلاروس استفاده کند.
الکساندر لوکاشنکو، رئیس جمهور مستبد بلاروس، که بیش از 30 سال با دست آهنین بر این کشور حکومت می کند، به یارانه ها و حمایت های روسیه متکی بوده است. او به روسیه اجازه داده است از خاک کشورش برای اعزام نیرو به اوکراین استفاده کند و به کرملین اجازه داده است تا برخی از سلاح های هسته ای تاکتیکی خود را در بلاروس مستقر کند.
منتشر شده توسط:
آشوتوش آچاریا
منتشر شده در:
19 نوامبر 2024
تنظیم کنید