یو ای نیوز

U I News Agency

مسعود پزشکیان؛ «مولود بحران» در ساختار معیوب جمهوری اسلامی – رادیو فردا



از آغاز به کار دولت مسعود پزشکیان صد روز سپری شد. مردی که با شعار «وفاق» روی کار آمد اما از همان روزی که مراسم تحلیفش به پایان رسید، با بحران آغاز کرد و اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی گروه افراطی حماس که در فهرست تروریستی آمریکا و اروپا قرار دارد، در تهران کشته شد.

این اتفاق، آقای پزشکیان را که پیشتر وعده ثبات سیاسی و گشایش‌های اقتصادی داده بود، وارد رویارویی با اسرائیل کرد؛ موضوعی که به ردوبدل شدن پاسخ‌های نظامی بین طرفین منجر شد و تهدیدهای لفظی متقابل میان دو طرف همچنان ادامه دارد.

دولت مسعود پزشکیان در آستانه صدمین روز فعالیت خود «تصمیم سخت» دیگری هم گرفت و آن خاموشی برق اجباری در شهرهای بزرگ با ادعای جلوگیری از مازوت‌سوزی و ناترازی انرژی بود.

در برنامه «پاراگراف اول» با محمد صادق جوادی‌حصار، فعال سیاسی و رسانه‌ای در مشهد، و روشنک آسترکی، خبرنگار اقتصادی در پاریس، همراه شدیم تا بپرسیم که «صد روز با مسعود پزشکیان چگونه گذشت؟»

محمد صادق جوادی‌حصار، از اعضای شورای مرکزی حزب اعتماد ملی، از دولت مسعود پزشکیان به عنوان دولتی که «مولود بحران است» یاد می‌کند.

او در این باره به بحران کشته شدن ابراهیم رئیسی، انتقال قدرت، بازسازی و بازتولید گفتمان انتخاباتی تا چالش روی کار آمدن دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، اشاره می‌کند.

اما روشنک آسترکی معتقد است که در صد روز دولت مسعود پزشکیان جز آنچه او بی‌عملی، بی‌برنامگی و هرج‌ومرج می‌نامد، چیزی قابل مشاهده نیست.

خانم آسترکی اصلاح‌طلبان را متهم می‌کند که به گفته او «دنیای کاذبی را برای شهروندان داخل ایران ترسیم کردند و به آن‌ها امید واهی دادند».

محمد صادق جوادی‌حصار، ناشر روزنامه توقیف‌شده «توس»، در این برنامه اظهار داشت که هیچ اصلاح‌طلبی نگفته است من کاری می‌کنم که اپوزیسیون جمهوری اسلامی در خارج از کشور بگوید این همان چیزی است که من دنبال آن هستم.

به گفته این فعال سیاسی اصلاح‌طلب، فعالان سیاسی همسو با این جریان سیاسی خواستار مشارکت بالا بودند و اعتقاد داشتند که در این صورت می‌توان پاره‌ای از نارسایی‌ها را سامان بدهیم.

روشنک آسترکی که از اعضای حزب پان‌ایرانیست است، می‌گوید یا اصلاح‌طلبان با جمهوری اسلامی ساخته و پرداخته‌اند و یک دولت تشکیل داده‌اند یا مسعود پزشکیان از اصلاح‌طلبان بهره‌کشی کرده و پس از انتخابات آن‌ها را رها کرده و سیاست‌های رهبر جمهوری اسلامی را پیش می‌برد و یا این‌که پزشکیان درباره پیگیری رهنمودهای رهبر جمهوری اسلامی دروغ می‌گوید.

محمد صادق جوادی‌حصار در پاسخ به خانم آسترکی می‌گوید، اصلاح‌طلبان با ابزار روشنگری مردم را پای صندوق‌های رای آوردند و به آن‌ها گفتند اگر رأی ندهید، سرنوشت بدتری از نابرابری‌های انرژی در انتظار ما خواهد بود.

به گفته این فعال سیاسی، مسعود پزشکیان «دولت وفاق» تشکیل داده تا به مخاصمه‌های جناح‌های سیاسی درون حاکمیت پایان دهد و فرصت بهره‌برداری از اپوزیسیون خارج از کشور بگیرد.

روشنک آسترکی با اشاره به ساختار معیوب جمهوری اسلامی که آن را «ساختاری بحران‌زا» می‌نامد، برآمدن دو جریان سیاسی اصلاح‌طلب و اصولگرا را از نتایج آن می‌داند.

او می‌گوید، یکی از شعارهای کلیدی اصلاح‌طلبان این بود که «فرق می‌کند چه کسی رئیس‌جمهور باشد»، بدون توجه به این موضوع که در جمهوری اسلامی وقتی منابع نیست، وقتی قرار است موشک به اسرائیل شلیک شود، وقتی قرار است همچنان نگاه به شرق باشد، همین مسعود پزشکیان هم «نگاه به شرق» را نسخه می‌پیچد.

نسخه کامل «پاراگراف اول» را می‌توانید به صورت صوتی بشنوید.

برنامهٔ «پاراگراف اول» را هر چهارشنبه ساعت ۸:۳۰ شب به وقت ایران می‌توانید به صورت زنده از رادیوفردا بشنوید.

برای شرکت در این برنامه از طریق @fardagram در تلگرام پیغام یا شماره تماس خود را ارسال کنید تا با شما تماس گرفته شود.



منبع خبر در رادیو فردا

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی