یو ای نیوز

U I News Agency

نقض فاحش آزادی‌های مذهبی درایران ادامه دارد – صدای آمریکا



کمیسیون ایالات متحده برای آزادی مذهبی بین‌المللی طی بیانیه‌ای، نقض‌های فاحش و مکرر آزادی مذهبی در ایران را محکوم کرد.

مقامات جمهوری اسلامی اخیرا یک جوان ۲۰ ساله یهودی به نام آروین قهرمانی را که در دفاع از خود یک مرد مسلمان را کشته بود، اعدام کردند. گفته می‌شود روند قضایی ناعادلانه و عدم ارائه جایگزین برای مجازات اعدام او، بر اساس هویت یهودی‌اش شکل گرفت.

سوزی گلمان، کمیسیونر کمیسیون آزادی مذهبی، ضمن محکومیت این اقدام گفت که اعدام آروین قهرمانی نقض فاحش آزادی مذهبی است و وضعیت نامناسب یهودیان در جمهوری اسلامی را نشان می‌دهد.

او از دولت بایدن خواست تا قانون مربوط به تحریم‌های هدفمند علیه مقامات بلندپایه و نهادهای مسئول نقض حقوق بشر و آزادی مذهبی در ایران را به‌طور کامل اجرا کند.

در ایران، موارد نقض آزادی مذهبی به طور کلی نیز در حال افزایش است. هفته گذشته، آهو دریایی، دانشجوی دانشگاه آزاد تهران، پس از آن که در اعتراض به قوانین حجاب اجباری لباس‌های خود را درآورد، با خشونت بازداشت شد.

علاوه بر این، مقامات جمهوری اسلامی همچنان از ارائه مراقبت‌های پزشکی به نرگس محمدی، فعال سیاسی و برنده جایزه نوبل، خودداری می‌کنند و اخیراً نیز سه کسب‌وکار بهاییان تعطیل و دستگیری‌های گسترده بهاییان بر اساس هویت مذهبی آنها ادامه یافته است.

اریک یولند، نایب رئیس این کمیسیون، در این خصوص گفت که رژیم جمهوری اسلامی به دستگیری خشن افرادی که به صورت مسالمت‌آمیز برای آزادی مذهبی اعتراض می‌کنند، همچون آهو دریایی، ادامه می‌دهد و آنها را به ناحق به بیماری روانی متهم می‌کند.

او دستگیری خانم دریایی را نمونه دیگری از بی‌توجهی کامل جمهوری اسلامی به آزادی دین و باور دانست و افزود که دولت آمریکا باید توجه جهانی را به بازداشت دریایی جلب کرده و خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط او شود.

کمیسیون آزادی مذهبی پیش‌تر نیز از دولت آمریکا خواسته بود تا جمهوری اسلامی را به دلیل نقض‌های مکرر آزادی مذهبی پاسخگو کند. در آوریل، این کمیسیون سرکوب گسترده علیه زنان و دختران به‌خاطر اعتراض به قوانین حجاب اجباری را محکوم کرد.

در گزارش سالانه اخیر، این کمیسیون توصیه کرد که وزارت امور خارجه آمریکا، جمهوری اسلامی را به عنوان «کشور دارای نگرانی خاص» به دلیل نقض سیستماتیک و مداوم آزادی مذهبی معرفی کند و از دولت آمریکا خواست که از مأموریت حقیقت‌یابی بین‌المللی سازمان ملل در امور جمهوری اسلامی حمایت کند.

این کمیسیون که نهادی مستقل و دوحزبی است، توسط کنگره آمریکا برای نظارت، تحلیل و گزارش در مورد وضعیت آزادی مذهبی در خارج از کشور تأسیس شده و توصیه‌هایی را برای پیشگیری از آزار مذهبی و ترویج آزادی دین و باور به مقامات ایالات متحده ارائه می‌دهد.



منبع خبر صدای آمریکا

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی