یو ای نیوز

U I News Agency

پاکستان انجام عملیات مشترک با ایران علیه «جیش‌العدل» را تکذیب کرد – رادیو فردا



پاکستان انجام عملیات مشترک با جمهوری اسلامی ایران علیه گروه «جیش‌العدل» در خاک پاکستان را که پیشتر این گروه و برخی رسانه‌های ایران ادعا کرده بودند، تکذیب کرد.

ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجه پاکستان، در پاسخ به پرسش خبرگزاری فرانسه گزارش‌هایی را که مدعی انجام چنین عملیات مشترکی میان ارتش پاکستان و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران علیه «جیش‌العدل» بود، «اخبار جعلی» خواند و رد کرد.

گروه «جیش‌العدل» که یک گروه بلوچ مسلح مخالف جمهوری اسلامی ایران است، روز ۱۶ آبان در بیانیه‌ای گفته بود که ۱۲ جنگجوی آن در «حملات هوایی مشترک ایران و پاکستان» در منطقه مرزی سراوان کشته و چهار تن دیگر از نیروهایش زخمی شده‌اند.

اما غیر از این گروه، برخی رسانه‌های جمهوری اسلامی ایران نیز مدعی انجام عملیات مشترک با پاکستان در بخش بلوچستان پاکستان شده بودند.

ایرنا، خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران، گزارش داده بود که صدای انفجارهای قوی در مرز دو کشور شنیده شده که دلیل آن «اقدامات مشترک علیه عملیات قاچاق» بوده است.

به‌گفتهٔ این سخنگو، نیروهای امنیتی پاکستان به‌تنهایی عملیاتی را در غرب منطقه پنج‌گور در ۳۰ کیلومتری داخل خاک پاکستان، در راستای «تعهد به ریشه‌کن کردن قاچاقچیان و تروریست‌ها» انجام دادند.

«جیش‌العدل» از کشته شدن دو فرمانده ارشد این گروه در بمباران یادشده در روز ۱۶ آبان خبر داده بود.

سخنگوی وزارت خارجه پاکستان در اشاره به بیانیه گروه جیش‌العدل گفت بیانیه‌های گروه‌های تروریستی نباید جدی گرفته شود.

این گروه پیش از آن مسئولیت حملهٔ روز پنجم آبان به پاسگاه انتظامی گوهرکوه در شهرستان تفتان در سیستان و بلوچستان را که در آن ۱۰ سرباز ایرانی کشته شدند، پذیرفته و گفته بود این نیروها به خانه‌های مردم محلی که معترض به سیاست‌های حکومت بودند، «یورش برده»، برخی از مردم را بازداشت کرده و درصدد «ارعاب مردم» از پیگیری مطالبات خود بوده‌اند.

سیستان و بلوچستان، یکی از محروم‌ترین استان‌های ایران، در طول ۴۶ سال موجودیت جمهوری اسلامی، گرفتار ناآرامی‌های زیادی از ناحیه باندهای قاچاق مواد مخدر و درگیری‌ها با گروه‌های مخالف حکومت است.

«جیش‌العدل» که جمهوری اسلامی ایران آن را «جیش‌الظلم» می‌نامد، با انجام حملات مسلحانه که ارزیابی می‌شود برخی از آن‌ها از منبع پاکستان صورت می‌گیرد، در تیرگی و بحران‌های هر از گاه میان دولت‌های اسلام‌آباد و تهران نقش داشته است.

پاکستان و ایران علی‌رغم داشتن شماری پیمان‌های تجاری فیمابین، دارای پیشینه طولانی از مناسبات پرتنش هستند، به‌ویژه آن‌که اسلام‌آباد همواره به واشینگتن نزدیکی نشان داده و متحد آمریکا است.

پاکستان و ایران ۱۰ ماه پیش، پس از حملات موشکی سپاه پاسداران به پاکستان با هدف ضربه زدن به گروه‌های مسلح مخالف تهران و مخفی‌گاه‌های آن‌ها در خاک پاکستان، و به دنبال واکنش تند نظامی ارتش پاکستان به این اقدام ایران، وارد یک بحران جدی شدند اما بعدا طرفین توافق کردند که با تقویت مرز، همکاری و هماهنگی را تقویت کنند.

عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، این هفته به اسلام‌آباد سفر کرد که به‌گفته سخنگوی وزارت خارجه پاکستان، طرفین بر تقویت هماهنگی در مناطق مرزی دوباره تأکید کردند.



منبع خبر در رادیو فردا

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی