یو ای نیوز

U I News Agency

زیرساخت نفت و گاز ایران در رادار اسرائیل با ادامه بحران خاورمیانه – هندوستان امروز


اگر این اتفاق بیفتد، حمله اسرائیل به تأسیسات انرژی ایران می‌تواند بر همه چیز تأثیر بگذارد، از قیمت غذا و خواربار تا هزینه پر کردن خودروی شما.

پس از شلیک موشک‌های بالستیک ایران به اسرائیل، منطقه اکنون در تعادل است و منتظر است ببیند آیا اسرائیل تنش‌زدایی را انتخاب خواهد کرد یا نه. به دنبال مقابله با دشمن دیرینه خود است با حمایت آمریکا

در 3 اکتبر، رئیس جمهور جو بایدن گفت که ایالات متحده در مورد احتمال حمله اسرائیل به میادین عظیم نفتی ایران “در حال گفتگو” است.

به دنبال اظهارات وی، قیمت نفت در بازارهای جهانی به شدت افزایش یافت. اگرچه تحریم های بین المللی اکثر کشورها از جمله هند را مجبور به خرید نفت ایران کرده است، چین بیش از 90 درصد از صادرات نفت ایران را خریداری می کند. هر گونه اختلال در عرضه انرژی چین احتمالاً اثرات موجی در سراسر اقتصاد خواهد داشت.

تأسیسات نفت و گاز ایران عمدتاً در غرب کشور و نزدیک به عراق، کویت و عربستان سعودی قرار دارند. تعداد قابل توجهی از تأسیسات در سواحل ایران قرار دارند، مانند پایانه اصلی صادرات نفت این کشور در جزیره خارگ در خلیج فارس.

بر اساس بررسی آماری انرژی جهان، ایران در سال 2023 تقریباً 3.9 میلیون بشکه در روز تولید کرد که به عنوان هفتمین تولیدکننده بزرگ نفت در سطح جهان قرار گرفت و نزدیک به 5 درصد از کل تولید جهانی را به خود اختصاص داد.

از گرم کردن خانه ها، مشاغل، کارخانه های برق و هر وسیله حمل و نقل گرفته تا تولید مواد شیمیایی، پلاستیک، مواد، هیچ جایی در اقتصاد ما وجود ندارد که نفت به آن نرسد.

علیرغم محدودیت های اعمال شده از سوی کشورهای آمریکا و اروپا، صنعت نفت ایران نقش مهمی در بازارهای جهانی انرژی ایفا می کند. هرگونه حمله اسرائیل به دارایی های نفتی ایران بر سطح تولید تأثیر می گذارد و می تواند به نوسانات قیمت نفت منجر شود.

اما ضربه مستقیم به تولید نفت ایران تنها نگرانی نیست.

تشدید تنش های منطقه ای بیشتر می تواند تنگه هرمز را که به عنوان تنها خروجی صادرات نفت به مصرف کنندگان در سراسر جهان عمل می کند، مسدود کند. حدود یک سوم کل نفت مبادله شده از طریق دریا از این کانال باریک عبور می کند.

به گفته اداره اطلاعات انرژی، تقریباً 20 تا 30 درصد نفت جهان از این آبراه عبور می کند که آن را به بحرانی ترین نقطه خفه شدن نفت در جهان تبدیل می کند.

همچنین این مسیری است که از طریق آن یک پنجم گاز طبیعی مایع (LNG) منتقل می‌شود، کالایی که از زمان اعمال تحریم‌ها علیه روسیه پس از تهاجم روسیه به اوکراین، جهان بیشتر به آن وابسته شده است.

در همین حال، در دریای سرخ، یکی دیگر از گروه‌های شبه‌نظامی تحت حمایت ایران، حوثی‌های یمن، مسئولیت حمله به دست‌کم دو کشتی را در اول اکتبر در نزدیکی بندر حدیده بر عهده گرفت. حوثی‌ها از نوامبر گذشته به منظور همبستگی با فلسطینی‌ها در جنگ بین اسرائیل و حماس در نوار غزه، حملاتی را به کشتی‌های بین‌المللی انجام داده‌اند و به حدود 100 کشتی در دریای سرخ نزدیک یمن حمله کرده‌اند.

تأسیسات پایگاه دریایی ایران و دارایی های دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (سپاه پاسداران انقلاب اسلامی) از دیگر اهداف بالقوه اسرائیل است. در کنار پایتخت ایران، تهران، شهر بندری بندر بوشهر که دارای زیرساخت های انرژی و تاسیسات نیروی دریایی ایران است، یک قطب مهم است.

دارایی های هسته ای در هدف

مجتمع غنی‌سازی اورانیوم نطنز و مرکز فناوری هسته‌ای اصفهان دو مکان اصلی هستند. برنامه هسته ای ایران شهر مرکزی اصفهان، محل واکنش اسرائیل در ماه آوریل، همچنین دارای چندین تاسیسات مهم از جمله شرکت های نظامی است.

با این حال، هیچ حمله ای به تاسیسات هسته ای ایران پیش بینی نمی شود. بایدن پیش از این اظهار داشت که از حمله اسرائیل به تاسیسات هسته ای ایران حمایت نخواهد کرد.

برای هند چه معنایی دارد؟

هند در حال حاضر محصولات نفتی را از ایران نمی‌خرد، اما از کشورهای دیگری که از تنگه هرمز استفاده می‌کنند وارد می‌کند.

به گفته هاردیپ سینگ پوری، وزیر نفت هند، حتی اگر وضعیت در منطقه بدتر شود، بر تامین نیازهای نفتی هند تاثیری نخواهد داشت.

نفت موجود در جهان بیشتر از مصرف است. اگر برخی از طرفین از در دسترس بودن خودداری کنند، تامین کنندگان جدیدی در بازار وجود دارد. در کوتاه‌مدت تا میان‌مدت، من هیچ کمبود نفت در سطح جهان را پیش‌بینی نمی‌کنم.» او در 7 اکتبر گفت.

پوری گفت که هند در حال حاضر از 39 تامین کننده نفت تامین می کند.

منتشر شده در:

9 اکتبر 2024

تنظیم کنید



منبع خبر در خبرگزاری هندوستان امروز

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی