یو ای نیوز

U I News Agency

کمپین اسرائیل در منطقه مرزی سوریه این نگرانی را ایجاد می کند که قصد دارد بماند – نیویورک تایمز


سربازان اسرائیلی به روستاهای مرزی سوریه یورش بردند و ساکنان عصبی را در خانه های خود جمع کردند. آنها مرتفع ترین قله کشور را تصرف کرده اند، موانعی بین شهرهای سوریه ایجاد کرده اند و اکنون از پایگاه های نظامی سابق سوریه به روستاهای محلی مشرف هستند.

خیره کننده سقوط بشار اسد، رهبر دیرینه سوریه، فصلی از جنگ داخلی ده ساله کشور را بست. اما این شروع یک اسرائیلی نیز بود تهاجم به منطقه مرزیکه اسرائیل آن را یک اقدام دفاعی موقت برای حفظ امنیت خود خوانده است.

هزاران سوری در حال حاضر در مناطقی زندگی می کنند که حداقل تا حدی تحت کنترل نیروهای اسرائیلی است و بسیاری را نگران مدت زمان ادامه مبارزات انتخاباتی کرده است. نظامیان اسرائیلی در طی حداقل دو تظاهرات علیه این حملات تعدادی از ساکنان را بازداشت کرده و تیراندازی کردند. مطابق به دیده بان حقوق بشر سوریه، یک ناظر مستقل.

دست‌کم برخی از سوری‌ها اکنون می‌گویند که می‌ترسند حضور اسرائیل به یک اشغال نظامی طولانی مدت تبدیل شود.

شهرر النعیمی که در این روستای مرزی زندگی می کند، ابراز تاسف کرد: «ما تنها بخشی از کشور هستیم که نتوانستیم واقعاً سقوط رژیم اسد را جشن بگیریم – زیرا حتی با سقوط ظالم، ارتش اسرائیل آمد. خان ارنابه که توسط ارتش اسرائیل مورد حمله قرار گرفته است.

اسرائیل و سوریه درگیری‌های متعددی داشته‌اند، اما برای دهه‌ها، مرزی که این دو را از هم جدا می‌کند تا حد زیادی آرام بوده است. آنها آخرین بار در سال 1973 وارد جنگ شدند، زمانی که سوریه و مصر در یوم کیپور، مقدس ترین روز یهودیت، به اسرائیل حمله کردند. پس از آن، هر دو طرف توافق کردند که یک منطقه حائل غیرنظامی ایجاد کنند که توسط حافظان صلح سازمان ملل متحد گشت زنی می‌کند و عملاً به عنوان مرز عمل می‌کند.

اما زمانی که شورشیان سوری در 8 دسامبر اسد را از قدرت بیرون راندند، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل به نیروهای کشورش دستور داد تا منطقه حائل را “تسخیر” کنید، خانه تعدادی از روستاهای سوریه است. او آن را یک حرکت موقت نامید در بحبوحه آشوب داخلی سوریه و پس از حمله غافلگیرانه به رهبری حماس از غزه در 7 اکتبر 2023 که حدود 1200 نفر در اسرائیل کشته شدند، “اطمینان حاصل شود که هیچ نیروی متخاصمی درست در کنار مرز با اسرائیل قرار نگیرد”.

نیروهای اسرائیلی به سرعت قله کوه هرمون، بلندترین کوه سوریه را تصرف کردند و در طول منطقه حائل و فراتر از آن پیشروی کردند. تقریباً در همان زمان، اسرائیل این را گفت انجام شد صدها حمله هوایی در سراسر کشور با هدف قرار دادن جت های جنگنده، تانک ها، موشک ها و سایر تسلیحات متعلق به دولت آقای اسد.

تداوم عملیات نظامی، به ویژه عملیات زمینی در منطقه مرزی عملی، اتهامات بین المللی را برانگیخته است که اسرائیل آتش بس ده ها ساله را نقض می کند. چندین گروه ها هنوز قلمرو در اختیار دارند در بخش هایی از کشور علاوه بر دولت جدید سوریه در دمشق، نیروهای ترکیه در واقع مناطقی را در امتداد مرز شمالی و یک منطقه خودمختار کردی در شمال شرقی کنترل می کنند.

رامی عبدالرحمن، رئیس دیده‌بان حقوق بشر سوریه گفت: ارتش اسرائیل در منطقه مرزی «اکنون مشابه کرانه باختری عمل می‌کند، زیرا می‌تواند به هر کجا که می‌خواهد وارد و خارج شود و هر کسی را که می‌خواهد دستگیر کند». در یک مصاحبه تلفنی

برخی از مردم سوریه با اشاره به خصومت مشترک خود با ایران که از رژیم اسد حمایت می کند، اظهار امیدواری کردند که روابط خوبی با اسرائیل داشته باشند. اسرائیل همچنین در طول دهه جنگ داخلی سوریه به برخی از سوری‌ها در داخل خاک تحت کنترل اسرائیل، از جمله افرادی که از مناطق مرزی بودند، مراقبت‌های پزشکی ارائه کرد.

دیرال البشیر، یکی از رهبران محلی در منطقه مرزی قنیطره، گفت: «درار البشیر، یکی از رهبران محلی در منطقه مرزی قنیطره، گفت: «درارهای پزشکی برخی از دشمنی هایی را که مردم احساس می کردند، شکست.

اما آقای البشیر و دیگران همچنین گفتند که اگر عملیات اسرائیل به یک اشغال طولانی تبدیل شود، خشونت بیشتری را در کشوری که از سال ها جنگ داخلی خسته شده است، شعله ور می کند. اسرائیل از قبل کنترل می کند بیشتر بلندی های جولانسرزمینی که زمانی در اختیار سوریه بود که اسرائیل آن را در جنگ 1967 در خاورمیانه تصرف کرد و متعاقباً در اقدامی که توسط اکثر جامعه بین المللی به رسمیت شناخته نشد، ضمیمه آن شد.

آرسان ارسان، ساکن یک روستای سوریه در خارج از منطقه حائل که به هماهنگی بین مقامات سازمان ملل و ساکنان محلی کمک کرده است، گفت: “ما صلح می خواهیم، ​​اما به نظر می رسد تصمیم گیرندگان در اسرائیل فکر می کنند که با زور به همه چیز دست خواهند یافت.” اگر مردم را به گوشه ای هل دهند، همه چیز منفجر می شود، همانطور که در غزه انجام دادند.»

به گفته هفت تن از ساکنان، افسران اسرائیلی همچنین وارد روستاها شده اند تا با رهبران محلی ملاقات کنند و از آنها خواسته اند که تمام تسلیحات را در شهرهای خود جمع آوری کرده و به ارتش اسرائیل تحویل دهند. آنها گفتند که شهرها عمدتاً از دستور پیروی کردند و سربازان اسرائیلی را واداشت تا تفنگ ها را با کامیون بیرون بیاورند.

اسرائیل به درخواست ها برای اظهار نظر درباره اتهامات خاص ساکنان محلی پاسخی نداد. اما ارتش اسرائیل روز چهارشنبه اعلام کرد که نیروهایش تسلیحاتی را که قبلا متعلق به ارتش سوریه بود، از جمله موشک های ضد تانک و مواد منفجره را کشف و منهدم کردند.

ساکنان سوری و رهبران محلی در منطقه مرزی همچنین گفتند که خودروهای نظامی اسرائیل به لوله‌های آب و کابل‌های برق اطراف برخی روستاها آسیب رسانده و باعث خاموشی و قطع آب شده است.

ترکی المصطفی، 62 ساله، گفت که از زمان ورود نیروهای اسرائیلی به منطقه حائل، آب جاری در شهر او، حمیدیه، وجود نداشته است. او گفت که نیروها اجازه داده اند تا مقداری آب به داخل شهر منتقل شود، اما در اطراف شهر موانعی ایجاد کرده اند و به ساکنان دستور داده اند فقط در ساعات تعیین شده وارد و خارج شوند.

به گفته احمد خریویش، 37 ساله، یکی از ساکنان شهر رافید، دریافت تلفن همراه نیز از زمان تهاجم اسرائیل در منطقه حائل ضعیف شده است و ارتباط را دشوار می کند.

او گفت: «اکنون همه با این ترس از ارتش اسرائیل زندگی می کنند. ما نمی خواهیم اوضاع بین ما تشدید شود. ما فقط امنیت و امنیت می خواهیم.»

برخی از مردم سوریه به حضور نظامی اسرائیل اعتراض کرده و تظاهراتی را در حداقل چهار روستا ترتیب داده اند. دو تن از ساکنان شهر سویسا گفتند که سربازان اسرائیلی در جریان تظاهرات روز 25 دسامبر در آنجا تیراندازی کردند و چندین نفر را زخمی کردند.

یکی از ساکنان به نام زیاد الفحیلی، 43 ساله، درباره معترضان گفت: «آنها غیرمسلح بودند و علیه استقرار اسرائیل در منطقه شعار می دادند. در ابتدا سربازان تیراندازی هوایی کردند، اما زمانی که جمعیت به سمت آنها حرکت کردند، به سمت تظاهرکنندگان تیراندازی کردند.

ارتش اسرائیل گفت که نیروهایش “تیراندازی هشدار دهنده” را در سویسا شلیک کرده اند و در حال بررسی گزارش هایی است که نشان می دهد غیرنظامیان آسیب دیده اند.

حتی قبل از سقوط آقای اسد، اسرائیل نگران این بود که شبه نظامیان مورد حمایت ایران در امتداد مرز سوریه جای پای خود را به دست آورند. هواپیماهای جنگی اسرائیل به عنوان بخشی از جنگ سایه چند ساله بین دو طرف، مرتباً به مقامات ایرانی و متحدان آنها در سوریه حمله می کردند.

تصمیم برای اعزام نیرو منعکس کننده نگرانی ها در مورد احتمال حملات غافلگیرانه به اسرائیل است، مانند حمله ای که منجر به جنگ 1973 و همچنین حمله 2023 از غزه شد. این امر باعث جنگ اسرائیل با حماس در غزه و حزب الله لبنان، همراه با حملات هوایی اسرائیل به اهداف مرتبط با ایران در سوریه قبل از سرنگونی آقای اسد شد.

گیدئون سار، وزیر خارجه اسرائیل در این ماه گفت: «اسرائیل از نزدیک وضعیت سوریه را زیر نظر دارد و امنیت خود را به خطر نخواهد انداخت». ما اجازه 7 اکتبر دیگر را در هیچ جبهه ای نخواهیم داد.

رهبری جدید سوریه از اقدامات نظامی اسرائیل انتقاد کرده است. منتقدان خارج از کشور، از جمله چندین کشور عربی و فرانسه، اقدامات اسرائیل را نقض آتش بس چند دهه ای خوانده و از اسرائیل خواسته اند که عقب نشینی کند. مصر اسرائیل را متهم کرد استفاده از بی‌ثباتی کنونی سوریه برای گسترش کنترل ارضی و تحمیل واقعیتی جدید در میدان.

مقامات اسرائیل می گویند که آنها تنها پس از ایجاد “تدارکات جدید” در امتداد مرز عقب نشینی خواهند کرد. با توجه به اوضاع آشفته داخلی در سوریه، ممکن است ماه ها یا حتی بیشتر طول بکشد.

به گفته شهردار ماهر الطحان، در کودانا، یک روستای کوچک سوریه درست خارج از منطقه حائل، خودروهای زرهی اسرائیل تنها چند روز پس از سقوط اسد وارد شدند. او گفت که سربازان اسرائیلی به رهبران روستاها گفته اند که پیامی را از بلندگوهای مسجد پخش کنند و به حدود 800 ساکن کودانا دستور دهند هر گونه سلاح را تحویل دهند.

او گفت که از آن زمان، ارتش اسرائیل ژنراتورها را آورده و پادگان های موقتی را در تپه های مشرف به کودانا ایجاد کرده است. اما از آنجایی که بیشتر چاه‌های کودانا بر روی آن تپه‌ها قرار دارند، او و سایر ساکنان گفتند، آنها به جای پمپاژ کردن آب از زمین، به خرید آب گران‌قیمت با کامیون روی آورده‌اند.

آقای الطحان گفت: «ارتش اسرائیل باید در اسرع وقت ترک کند. تا زمانی که آنها اینجا بمانند، مشکلات هر دو طرف به سادگی افزایش خواهند یافت.»



منبع خبر در نیویورک تایمز

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی