یو ای نیوز

U I News Agency

نشست شورای امنیت سازمان ملل بررسی اجرای قطعنامه برجام؛ «زمان محدود است» – رادیو فردا



مسئول امور سیاسی سازمان ملل با تاکید بر ضرورت دستیابی به توافق هسته‌ای با ایران طی ماه‌های باقی‌مانده تا انقضای برجام گفت «زمان محدود است»؛ کشورهای اروپایی نیز از ایران خواستند که به تشدید تنش هسته‌ای پایان دهد.

نشست شورای امنیت سازمان ملل برای بررسی اجرای قطعنامه ۲۲۳۱، قطعنامه‌ای که بر برجام صحه گذاشت، شامگاه سه‌شنبه ۲۷ آذر برگزار شد.

رابرت وود، معاون سفیر آمریکا در سازمان ملل، در این نشست تاکید کرد: اگرچه دیپلماسی بهترین گزینه است اما ایالات متحده به صراحت گفته ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد و برای تحقق این منظور «ما آمادگی داریم از همه عناصر قدرت ملی خود استفاده کنیم».

توافق هسته‌ای شش قدرت جهانی با ایران، موسوم به برجام، در تیرماه ۱۳۹۴ منعقد شد و شورای امنیت سازمان ملل در قطعنامه ۲۲۳۱ بر آن صحه نهاد. مدت ده ساله این قطعنامه شهریور سال آینده منقضی می‌شود.

رزماری دی‌کارلو، مسئول امور سیاسی سازمان ملل متحد، در نشست شورای امنیت گفت: با اینکه تعهد برجام بر دوش شرکت‌کنندگان در آن توافق و همچنین آمریکا است اما «موفقیت یا شکست آن برای همه ما مهم است» و «منطقه نمی‌تواند بی‌ثباتی بیشتر را تحمل کند».

سه کشور اروپایی طرف برجام چندی پیش اعلام کردند در صورتی که ایران به روند فعلی ادامه دهد آماده بازگرداندن تمامی تحریم‌ها و فعال کردن «مکانیسم ماشه» هستند.

جیمز کاریوکی، معاون سفیر بریتانیا در سازمان ملل، در نشست سه‌شنبه‌شب شورای امنیت گفت تمام گام‌های دیپلماتیک برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای «از جمله فعال کردن مکانیسم ماشه در صورت لزوم» انجام خواهد شد.

بازگشت فوری و خودکار تمامی تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران (در روندی مشخص) فرایندی است که در برجام پیش‌بینی شده و تا زمان انقضای این توافق یعنی شهریور سال آینده اعتبار دارد.

امیرسعید ایروانی، سفیر ایران در سازمان ملل متحد، در نشست شورای امنیت از اظهارات مطرح شده درباره اسنپ‌بک «برای تهدید ایران» انتقاد کرد و گفت در صورت فعال شدن این ساز و کار جمهوری اسلامی به آن «پاسخی قاطع و متناسب» خواهد داد.

ایران می‌گوید برنامه اتمی‌اش ماهیت غیرنظامی داد اما گزارش‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکید کرده است که ایران تنها کشور غیر هسته‌ای است که اقدام به غنی‌سازی ۶۰ درصدی اورانیوم کرده و توجیه معتبری برای آن ارائه نداده است.

مسئول امور سیاسی سازمان ملل نیز در نشست سه‌شنبه‌شب گفت که آژانس، نهاد وابسته به سازمان ملل، نمی‌تواند درباره «صلح‌آمیز ماهیت برنامه هسته‌ای ایران» به جامعه بین‌المللی اطمینان دهد.

تروئیکای اروپایی: ایران باید مسیر خود را تغییر دهد

سه کشور اروپایی طرف برجام ساعتی پیش از آغاز نشست شورای امنیت سازمان ملل در بیانیه‌ای مشترک، بر اهمیت ماه‌های باقی‌مانده تا زمان انقضای برجام برای یافتن یک راه‌حل تاکید کردند.

فرانسه، بریتانیا و آلمان در این بیانیه مشترک تاکید کردند که ۱۰ ماه آینده «برای ثبات منطقه و برای یافتن راه حل دیپلماتیک در زمینه بحران هسته‌ای ایران بسیار مهم خواهد بود».

تروئیکای اروپایی در عین حال یادآور شده است که ایران «در این مقطع حساس» شروع به افزایش تولید اورانیوم با غنای ۶۰ درصد، نزدیک به غنای مورد نیاز برای ساخت سلاح اتمی، کرده است.

این بیانیه در حالی منتشر می‌شود که شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اول آذرماه قطعنامه‌ای توبیخی علیه ایران صادر کرد.

سه کشور اروپایی طرف برجام در بیانیه خود همچنین به افزایش ذخایر اورانیوم غنی‌شده «در سطح بی‌سابقه»، نصب سانتریفیوژهای پیشرفته، و عدم همکاری تهران با آژانس اشاره کرده‌اند.

فرانسه، بریتانیا و آلمان هشدار داده‌اند: ایران باید مسیر خود را تغییر دهد، تشدید تنش هسته‌ای را متوقف سازد و مسیر را برای راه‌حل دیپلماتیک هموار کند.

توافق هسته‌ای شش قدرت جهانی با ایران، موسوم به برجام، در تیرماه ۱۳۹۴ منعقد شد.

در اردیبهشت ۱۳۹۷ دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت ایالات متحده، خروج آمریکا از این توافق را اعلام کرد و ایران پس از آن بارها اقدام به عدول از تعهدات خود کرده است.



منبع خبر در رادیو فردا

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی