در ادامۀ اعتراضات چهرههای فرهنگی و هنری به ابلاغ قانون موسوم به «حجاب و عفاف»، بیش از یکصد سینماگر ایرانی هم با انتشار بیانیهای کوتاه، اعتراض خود به این قانون را اعلام کردند.
امضاکنندگان این بیانیه، ضمن «ضد ایرانی» و «تحقیرآمیز» خواندن این قانون، آن را به مثابهٔ «اعلام جنگی تمامعیار به مردم ایران» دانسته و مایۀ «تفرقه میان مردم» خواندهاند.
این سینماگران با اشاره به مجازاتهای تعیینشده در این قانون، که «حتی شامل کودکان هم میشود»، آنرا مصداق نقض حقوق زنان و مغایر با مبانی حقوق بشر خواندهاند.
آنها با خطابقرار دادن اعضای مجلس، دلیل تصویب چنین قانونی، در حالیکه کشور با «انواع فساد و ناکارآمدی» درگیر است و مردم هم با «مشکلات اقتصادی، آسیبهای زیستمحیطی و جنگهای منطقهای» دست به گریبان هستند، را پرسیدهاند.
چهرههای شناختهشدهای همچون مصطفی آلاحمد، مجید برزگر، رخشان بنیاعتماد، پانتهآ بهرام، آزاده بیزارگیتی، هانیه توسلی، منیژه حکمت، فریدون جیرانی، کتایون ریاحی، لیلی فرهادپور، مسعود کیمیایی، بهتاش صناعیها، مازیار لرستانی، فاطمه معتمدآریا و هوشنگ گلمکانی از جمله امضاکنندگان این بیانیه هستند. برخی از زنان امضاکنندهٔ این نامه، خود دارای پروندههای قضایی بر سر مخالفت علنی با حجاب اجباری هستند.
پیشتر هم سه نهاد فرهنگی ایران با انتشار بیانیهای این قانون را «ضد ملی و تفرقهافکنانه» عنوان کرده و خواستار لغو آن شده بودند.
خانه سینما، خانه تئاتر و خانه موسیقی ایران در ادامه بیانیه خود، که نسخهای از آن روز چهارشنبه ۱۴ آذرماه در سایت خانه سینما منتشر شد، یادآور شده بودند که این قانون «هرگز مقبولیت مردمی برای اجرا نخواهد داشت».
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور ایران هم ۱۲ آذرماه با انتقاد از قانون موسوم به «عفاف و حجاب» اعلام کرد اجرای آن امکانپذیر نیست، جامعه آن را نخواهد پذیرفت و ایجاد نارضایتی میکند.
محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، روز هفتم آذر اعلام کرد قانون «عفاف و حجاب» ۲۳ آذر ابلاغ میشود.
غلامحسین محسنی اژهای رئیس قوۀ قضائیه هم این قانون را «لازمالاجرا» خوانده بود.