درگیری های جاری در غزه زندگی روزمره را به نبردی بی امان برای بقا تبدیل کرده است و کودکان بار بار این تراژدی انسانی را به دوش می کشند. این روحهای جوان که از خانهها، مدارس و احساس عادی بودن محروم شدهاند، در واقعیتی تلخ زندگی میکنند که در آن نیاز اولیه به غذا به یک تجمل گریزان تبدیل شده است. گرسنگی بدن نحیف آنها را می جود و تهدید مداوم خشونت خنده، امنیت و رویاها را از آنها سلب کرده است.
این ویژگی عکس بینشی از دنیای آنها را از طریق 10 عکس دلخراش ارائه می دهد که هر یک شاهد استقامت آنها در میان خرابه های جنگ است. این تصاویر نه تنها یأس و محرومیت را نشان میدهد، بلکه احساسات آرام کودکانی را نیز آشکار میکند که مجبور شدهاند خیلی زود بزرگ شوند. از صفهای آشفته غذا تا لحظات آسیبپذیری دلخراش، داستانهای آنها آشکار میشود و از جهان میخواهد که فراتر از آمار نگاه کند و چهرههای پشت بحران را ببیند.
مبارزه برای یک وعده غذایی
- در خان یونس، بزرگسالان و کودکان در ناامیدی دور یک آشپزخانه خیریه جمع می شوند. بحران گرسنگی خانواده ها را به این توزیع مواد غذایی وابسته کرده است. کودکان در کنار والدین خود می ایستند و بیان آنها ترکیبی از امید و خستگی است.
روزنه ای از امید
دختر بچهای در دیرالبلاح با صبر و حوصله برای غذا در صف ایستاده است. چشمان عمیق و امیدوار او به بی گناهی او خیانت می کند و بی سر و صدا برای تسکین در دنیایی که کودکی اش را ربوده است، التماس می کند.
دست های خالی، قلب های گرسنه
پسران و دختران جوان ظرفهای خالی را دراز میکنند و دستهایشان را دراز کرده و منتظر سهم خود از غذا هستند. ظروف خالی نماد گرسنگی و کمبودی است که زندگی روزمره آنها را مشخص می کند.
بخار و بقا
بچه ها ظروف موقتی برای جمع آوری غذا می آورند. از آنجایی که غذاهای گرم بخارپز درون این ظروف ریخته میشود، آنها تلاش میکنند تا از گرما دوری کنند و در عین حال مطمئن شوند که فرصت غذا خوردن را از دست نمیدهند.
هرج و مرج برای بقا
از منظر پرنده، صحنه آشفته ای آشکار می شود که جمعیت مختلطی از مردان، زنان و کودکان برای تهیه غذا هجوم می آورند. فوریت عمق بحران را منعکس می کند، زیرا بقا به یک مبارزه جمعی تبدیل می شود.
نان در دست، سوپ در قابلمه
پسر جوانی که نان را در دهانش و سوپ را در قابلمه اش متعادل می کند، با احتیاط در میان جمعیت قدم می زند. هیکل کوچک و گام های مصمم او بر بار سنگینی که این کودکان در مبارزه برای رزق و روزی به دوش می کشند، تأکید می کند.
اشک های خاموش ناامیدی
در دیرالبلاح، دختران جوان با چهره های عبوس در سکوت نشسته اند. چشمان اشک آلود و حالت شکست خورده آنها حکایت از خستگی عاطفی و آسیب روانی جنگ دارد.
در انتظار رحمت
پسری روی صندلی چرخدار استراحت می کند و صبورانه منتظر نوبت خود برای دریافت غذا است. وضعیت ضعیف او از چالشهای فیزیکی همراه با سختیهای آوارگی و گرسنگی صحبت میکند.
فداکاری یک پدر
در یک چادر موقت، یک مرد آواره فلسطینی به نام خلیل الشنار با یک کودک آب و نان خشک تقسیم می کند. این صحنه صحنه تاب آوری آرام است، زیرا خانواده ها برای زنده نگه داشتن فرزندانشان به اندک چیزهایی که دارند بسنده می کنند.
فریاد گرسنگی
در یک صف آشفته غذا، دختر جوانی توسط جمعیت له می شود. اشکها و گریههای او نه تنها گرسنگی او را آشکار میکند، بلکه درد جسمی و روحی ناشی از گرفتار شدن در یک مبارزه بیپایان برای بقا را نیز آشکار میکند.
بر اساس گزارش های اسرائیل، جنگ در 7 اکتبر 2023، زمانی که افراد مسلح حماس به جوامع اسرائیلی حمله کردند و حدود 1200 نفر را کشتند و 253 نفر را گروگان گرفتند، آغاز شد. در پاسخ، لشکرکشی اسرائیل بخش اعظم غزه را ویران کرده است و طبق گزارش مقامات بهداشتی غزه، حدود 43500 فلسطینی کشته شدند.
منتشر شده توسط:
نیشوان رسول
منتشر شده در:
23 نوامبر 2024