آمریکا روز چهارشنبه ۳۰ آبان با وتو کردن قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره جنگ در غزه، از عدم تلاش اعضای این شورا برای دستیابی به مصالحه انتقاد کرد.
این قطعنامه با تمرکز بر برقراری «آتشبس فوری، بدون قیدوشرط و دائمی»، درخواست آزادی گروگانهای اسیر در دست حماس را در بخشی جداگانه مطرح کرده بود.
قطعنامه تنظیمشده به وسیله ۱۰ عضو غیردائمی شورای امنیت سازمان ملل، روز چهارشنبه از سوی ۱۵ عضو شورای امنیت به رای گذاشته شد.
آمریکا که پیشتر از عدم طرح درخواست آزادی فوری گروگانها در این قطعنامه انتقاد کرده بود، آن را وتو کرد.
رابرت وود، قائم مقام سفیر ایالات متحده در سازمان ملل، در این باره گفت که ایالات متحده تنها در صورت لحاظ شدن شرط آزادی فوری گروگانها در توافقنامه آتشبس، از آن حمایت خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، یک مقام آمریکایی که نخواست نامش فاش شود پبشتر با انتقاد از چین و روسیه گفته بود که برخی اعضای شورای امنیت به جای تلاش برای مصالحه در قطعنامه، میخواهند شاهد وتو شدن آن از سوی آمریکا باشند.
در جریان حمله تروریستی ۱۵ مهر سال گذشته گروه حماس به اسرائیل، بیش از ۱۲۰۰ نفر از ساکنان عمدتاً غیرنظامی کشته و بیش از ۲۵۰ نفر دیگر از جمله زنان، کودکان، و سالمندان به گروگان گرفته شدند.
اسرائیل در پاسخ به این حمله، تهاجم به غزه را با هدف نابودی حماس و بازگرداندن گروگانهای ربودهشده آغاز کرد. بنا بر گزارشها، جنگ غزه تاکنون به کشته شدن دهها هزار تن و آوارگی ساکنان این منطقه منجر شده است.
در حالیکه حدود ۱۰۰ نفر از گروگانها در جریان آتشبس موقت اواخر پاییز سال گذشته، با زندانیهای فلسطینی مبادله شدند هنوز حدود ۱۰۰ نفر در اسارت حماس به سر میبرند و بنا بر گزارشها برخی از آنها کشته شدهاند.
گروه حماس در فهرست سازمانهای تروریستی آمریکا، اتحادیه اروپا، بریتانیا، اسرائیل، کانادا، ژاپن و شمار دیگری از کشورهای جهان قرار دارد.