توافق برای آزادی گروگان‌ها بسیار نزدیک است – DW – ۱۴۰۲/۸/۳۰ – دویچه وله فارسی

پرش از قسمت شلیک موشک از مناطق فلسطینی به اسرائیل

۱۴۰۲ آبان ۳۰, سه‌شنبه

شلیک موشک از مناطق فلسطینی به اسرائیل

فلسطینیهای افراطی در نوار غزه بار دیگر به نواحی مرکزی اسرائیل موشک پرتاب کردند. ارتش اسرائیل اعلام کرد که در شهر ریشون لزیون در جنوب شرقی تل‌آویو و همچنین چند نقطه دیگر آژیر خطر به صدا درآمده است.

از دور صدای انفجارهای گنگی از مرکز تل‌آویو شنیده می‌شد. علاوه بر این، آژیر موشکی نیز در شمال فعال شده است. ارتش پیشتر گزارش داده بود که موشک‌هایی از لبنان به سوی اسرائیل شلیک شده که ارتش با شلیک‌های متقابل پاسخ داده است. گزارشی از تلفات یا خسارات وارده منتشر نشده است.

 

https://p.dw.com/p/4ZHEC

پرش از قسمت بایدن: توافق برای آزادی گروگان‌ها بسیار نزدیک است

۱۴۰۲ آبان ۳۰, سه‌شنبه

بایدن: توافق برای آزادی گروگان‌ها بسیار نزدیک است

جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا روز سه‌شنبه گفت توافق برای آزادی برخی از بیش از ۲۰۰ گروگانی که توسط حماس در غزه نگهداری می‌شوند، “بسیار نزدیک” است.

به گزارش رویترز، بایدن به خبرنگاران گفت: «تیم من در منطقه است و میان پایتخت‌ها مدام در رفت‌وآمد است. ما اکنون به بازگرداندن برخی از این گروگان‌ها به خانه‌شان خیلی نزدیک شده‌ایم. اما من نمی‌خواهم وارد جزئیات شوم، زیرا تا زمانی که کار کامل نشده، یعنی هیچ کاری به سرانجام نرسیده است.»

او افزود: «زمانی که حرف‌های بیشتری برای گفتن داشته باشیم، خواهیم گفت.»

این خوشبینی بایدن بازتاب نظرات مشابهی بود که از خاورمیانه می‌آمد. رهبر حماس ساعاتی پیش از این سخنان بایدن گفت توافق آتش‌بس با اسرائیل نزدیک است و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل نیز گفت امیدوار است به زودی اخبار خوبی در مورد گروگان‌ها داشته باشد. این اظهارات، خوش‌بینانه‌ترین علائمی بوده که تاکنون از توافق برای وقفه در جنگ و آزادی اسیران منتشر شده‌اند.

 

https://p.dw.com/p/4ZHCj

پرش از قسمت واتیکان خواستار پایبندی به قوانین بین‌المللی از سوی اسرائیل شد

۱۴۰۲ آبان ۳۰, سه‌شنبه

واتیکان خواستار پایبندی به قوانین بین‌المللی از سوی اسرائیل شد

واتیکان به اسرائیل اصل تناسب در اقدامات خود در غزه را یادآوری کرد.

اسقف اعظم اتوره بالستررو، نماینده دیپلماتیک پاپ در سازمان ملل در ژنو، روز سه‌شنبه گفت، با وجود حق دفاع از خود در برابر “حمله تروریستی غیرانسانی” حماس، همه طرف‌ها باید همواره به قوانین بشردوستانه بین‌المللی پایبند باشند و احترام بگذارند. او افزود پاپ “نگرانی زیادی در مورد وضعیت فاجعه‌بار انسانی در نوار غزه” دارد.

به گزارش خبرگزاری کاتولیک، این روحانی به کشته شدن هزاران فلسطینی “از جمله بیش از ۵هزار کودک بی‌گناه” اشاره کرد.

بالستررو در نشست کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل درباره کمک به مردم فلسطینی گفت: «این رنج بی‌رویه مردم غیرقابل پذیرش است.» و تاکید کرد که دسترسی به حمایت‌های بشردوستانه باید تضمین شود. دیپلمات واتیکان هم‌زمان بار دیگر خواستار آزادی همه گروگان‌ها در غزه شد.

واتیکان از اسرائیل و مقامات فلسطینی خواست تا ” به رسمیت شناختن صلح مبتنی بر عدالت و احترام به خواسته‌های مشروع طرفین را قاطعانه تجدید کنند”. بالستررو گفت که راه حل دو دولت “یک گزینه تحقق‌پذیر” برای این هدف است.

نماینده پاپ می‌گوید همه طرف‌ها باید به قوانین بشردوستانه بین‌المللی پایبند باشند
نماینده پاپ می‌گوید همه طرف‌ها باید به قوانین بشردوستانه بین‌المللی پایبند باشندعکس: Sebastian Gollnow/dpa/picture alliance

 

https://p.dw.com/p/4ZH6X

پرش از قسمت کلینک‌های نوار غزه برای تخلیه کمک خواسته‌اند

۱۴۰۲ آبان ۳۰, سه‌شنبه

کلینک‌های نوار غزه برای تخلیه کمک خواسته‌اند

بیمارستان اندونزیایی در نوار غزه
بیمارستان اندونزیایی در نوار غزهعکس: Anas al-Shareef/REUTERS

سخنگوی سازمان جهانی بهداشت در ژنو گفت که بیمارستان‌هایی که درخواست کمک برای تخلیه داده‌اند، دو بیمارستان اندونزی و الاهلی هستند. بر اساس این اطلاعات، تخلیه بیمارستان بشدت آسیب‌دیده شفا نیز ادامه دارد. وی تاکید کرد که تخلیه کامل این سه مرکز، امکان مراجعه به مراکز درمانی را از کل جمعیت شمال سلب می‌کند.

اردن روز سه‌شنبه ۲۱ نوامبر (۳۰ آبان) گفت که اسرائیل دستور تخلیه بیمارستان صحرایی اردن در غزه را صادر کرده است، اما افزود که به این دستور توجه نخواهد کرد.

به گزارش رویترز، بشیر الخساونه، نخست‌وزیر اردن نیز در اظهاراتی که در رسانه‌های دولتی منتشر شد، گفته بود که ارتش اردن در حال تقویت حضور خود در امتداد مرز با توجه به تحولات غزه است.

https://p.dw.com/p/4ZGvg

پرش از قسمت “هر شعار یهودستیزانه یک گناه است”

۱۴۰۲ آبان ۳۰, سه‌شنبه

“هر شعار یهودستیزانه یک گناه است”

با تشدید درگیری‌های خشونت‌آمیز اخیر در خاورمیانه، جرم‌هایی با انگیزه یهودستیزانه در آلمان افزایش یافته است. آیمان مازیک، رئیس شورای مرکزی مسلمانان آلمان، از “شکاف” و “ازهم‌گسیختگی” در جامعه آلمان سخن گفت. او در مصاحبه با شبکه “ان‌تی‌وی” آلمان خواستار “همبستگی علیه انسان‌ستیزی” شد و گفت: «هر شعار یهودستیزانه یک گناه است.»

مازیک گفت، باید برای مقابله با یهودستیزی و نفرت‌پراکنی وارد یک “همبستگی علیه انسان‌ستیزی” شد.

رئیس شورای مرکزی مسلمانان آلمان خطاب به مسلمانان افراطی ساکن آلمان که برخی از آنها حتی خواستار “خلافت” در این کشور شده‌اند، افزود که باید حق موجودیت اسرائیل را به رسمیت شناخت. او گفت باید چنان مناسبات عادلانه‌ای در مناطق فلسطینی برقرار شود که جریان‌های تروریستی مانند حماس نتوانند شکل گیرند.

آیمان مازیک، رئیس شورای مرکزی مسلمانان آلمان
آیمان مازیک، رئیس شورای مرکزی مسلمانان آلمانعکس: Friso Gentsch/dpa/picture alliance

 

https://p.dw.com/p/4ZGm7

پرش از قسمت کمک‌های اتحادیه اروپا به فلسطینیان ادامه خواهد یافت

۱۴۰۲ آبان ۳۰, سه‌شنبه

کمک‌های اتحادیه اروپا به فلسطینیان ادامه خواهد یافت

کمیسیون اتحادیه اروپا روز سه‌شنبه ۲۱ نوامبر (۳۰ آبان) اعلام کرد که در بررسی کمک‌های عمرانی خود به فلسطینی‌ها هیچ شواهدی وجود ندارد که این کمک‌ها به دست حماس رسیده باشد. علاوه بر این، این کمک‌ها بدون تأخیر ادامه خواهند یافت.

به گزارش رویترز، والدیس دومبروسکیس، معاون اجرایی کمیسیون امور اقتصادی اتحادیه اروپا گفت: «این بررسی هیچ نشانه‌ای از سود بردن مستقیم یا غیرمستقیم سازمان تروریستی حماس از پول‌های اتحادیه اروپا پیدا نکرده است.»

مردی پشت تریبون در حال سخنرانی. پشت سر او پرچم اتحادیه اروپا
والدیس دومبروسکیس، معاون اجرایی کمیسیون امور اقتصاد اتحادیه اروپاعکس: Bernd Riegert/DW

 

https://p.dw.com/p/4ZGdU

پرش از قسمت آفریقای جنوبی اسرائیل را متهم به “جنایات جنگی” و “نسل‌کشی” کرد

۱۴۰۲ آبان ۳۰, سه‌شنبه

آفریقای جنوبی اسرائیل را متهم به “جنایات جنگی” و “نسل‌کشی” کرد

سیریل رامافوسا، رئیس جمهور آفریقای جنوبی، اسرائیل را به “جنایات جنگی و نسل کشی” در غزه متهم کرد. او امروز سه‌شنبه ۲۱ نوامبر (۳۰ آبان) ریاست اجلاس فوق‌العاده گروه کشورهای بریکس را برعهده داشت.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، پرتوریا میزبان نشست مجازی “بریکس”، گروه اقتصادهای نوظهور بزرگ شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است که هدف آن ارائه یک پاسخ مشترک به درگیری اسرائیل و حماس است.

رامافوسا گفت: «مجازات دسته جمعی غیرنظامیان فلسطینی از طریق استفاده غیرقانونی از زور توسط اسرائیل جنایت جنگی است. محرومیت عمدی از دسترسی به دارو، سوخت، غذا و آب به ساکنان غزه برابر با نسل‌کشی است.»

سیریل رامافوسا، رئیس جمهور آفریقای جنوبی در حال سخنرانی در نشست بریکس، تابستان ۲۰۲۳
سیریل رامافوسا، رئیس جمهور آفریقای جنوبیعکس: Sergei Bobylev/imago images/ITAR-TASS

 

https://p.dw.com/p/4ZGZe

پرش از قسمت چین خواستار برگزاری زودهنگام “کنفرانس بین‌المللی صلح” شد

۱۴۰۲ آبان ۳۰, سه‌شنبه

چین خواستار برگزاری زودهنگام “کنفرانس بین‌المللی صلح” شد

شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین روز سه‌شنبه ۲۱ نوامبر (۳۰ آبان) در حالی که در نشست مجازی سران کشورهای بریکس سخنرانی می‌کرد، خواستار برگزاری “کنفرانس بین‌المللی صلح” برای حل مناقشه میان اسرائیل و حماس شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، شی گفت: «هیچ صلح و امنیت پایداری در خاورمیانه بدون راه حل عادلانه برای مسئله فلسطین وجود ندارد.»

وی گفت کشورش خواستار برگزاری زودهنگام کنفرانس بین‌المللی صلح است که به منظور ایجاد اجماع بین‌المللی برای صلحی معتبرتر باشد.

رئیس جمهور چین افزود که چنین کنفرانسی “به سوی یک راه حل زودهنگام برای مسئله فلسطین که جامع، عادلانه و پایدار باشد” رهنمون خواهد شد.

وی گفت: «از زمان وقوع آخرین درگیری میان فلسطینیها و اسرائیل، چین فعالانه برای پیشبرد گفت‌وگوهای صلح و آتش بس تلاش کرده است.»

شی گفت که پکن “کمک‌های بشردوستانه برای کمک به کاهش وضعیت وخیم انسانی در غزه ارائه کرده است” و به این کار ادامه خواهد داد.

شی جین‌پینگ، رئیس جمهور چین در حال سخنرانی در نشست بریکس در تابستان ۲۰۲۳
شی جین‌پینگ، رئیس جمهور چین (عکس از آرشیو)عکس: GIANLUIGI GUERCIA/Pool via REUTERS

https://p.dw.com/p/4ZGUY

پرش از قسمت عربستان خواستار ایجاد کشور مستقل فلسطینی با مرزهای ۱۹۶۷ است

۱۴۰۲ آبان ۳۰, سه‌شنبه

عربستان خواستار ایجاد کشور مستقل فلسطینی با مرزهای ۱۹۶۷ است

محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی امروز سه‌شنبه ۲۱ نوامبر (۳۰ آبان) در نشست مجازی گروه بریکس گفت: «عربستان سعودی خواستار آغاز یک روند جدی و جامع صلح برای ایجاد کشور مستقل فلسطین در امتداد مرزهای سال ۱۹۶۷ است.»

به گزارش رویترز، شاهزاده بن‌سلمان گفت: «موضع پادشاهی ثابت و محکم است؛ هیچ راهی برای دستیابی به امنیت و ثبات در فلسطین وجود ندارد، مگر از طریق اجرای تصمیمات بین‌المللی مربوط به راه حل دو کشور.»

در اوایل سال جاری از ریاض برای پیوستن به گروه کشورهای بریکس دعوت شده بود. از اول ژانویه ۲۰۲۴، عربستان سعودی عضو رسمی بلوک بریکس است.

مردی در لباس عربی پشت میز یک کنفرانس
محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودیعکس: Leon Neal/empics/picture alliance

https://p.dw.com/p/4ZGLX

پرش از قسمت دو نفوذی حماس در خاک اسرائیل دستگیر شدند

۱۴۰۲ آبان ۳۰, سه‌شنبه

دو نفوذی حماس در خاک اسرائیل دستگیر شدند

پلیس اسرائیل گزارش‌هایی مبنی بر دستگیری دو شهروند غزه که در حمله حماس در ۷ اکتبر وارد اسرائیل شده بودند را تایید کرد.

سخنگوی پلیس مرزی اسرائیل به خبرگزاری فرانسه گفت که یکی از این دو نفر از جنگجویان سازمان اسلام‌گرای حماس است.

این دو در رحات در جنوب اسرائیل دستگیر شدند، شهری که به طور عمده سکونت‌گاه بادیه‌نشینان عرب است و در حدود ۳۰ کیلومتری مرز با نوار غزه قرار دارد. افراد دستگیر شده بدون سلاح در یک خانه خالی پیدا شدند.

 

https://p.dw.com/p/4ZGJp

پرش از قسمت “مذاکرات در مورد آتش بس و آزادی گروگان‌ها در مرحله نهایی است”

۱۴۰۲ آبان ۳۰, سه‌شنبه

“مذاکرات در مورد آتش بس و آزادی گروگان‌ها در مرحله نهایی است”

به نظر می‌رسد توافق بر سر آتش‌بس و تبادل گروگان‌ها و اسیران به زودی صورت گیرد. یک مطلع از مذاکرات به رویترز گفت که در این طرح توقف چند روزه جنگ پیش‌بینی شده است. قرار است حدود ۵۰ گروگان اسرائیلی ربوده شده توسط حماس آزاد شوند. در مقابل، زنان و کودکان فلسطینی از زندان‌های اسرائیل آزاد خواهند شد.

این منبع مطلع به رویترز گفته مذاکرات در مراحل پایانی خود قرار دارد و “تا کنون این اندازه به تحقق توافق نزدیک نبوده‌ایم”.

 

 

https://p.dw.com/p/4ZGKW

پرش از قسمت سازمان ملل: در صورت وقفه می‌توانیم کمک‌های زیادی به غزه برسانیم

۱۴۰۲ آبان ۳۰, سه‌شنبه

سازمان ملل: در صورت وقفه می‌توانیم کمک‌های زیادی به غزه برسانیم

سازمان ملل اعلام کرده است، در صورت وقفه در نبردها می‌تواند کمک‌های گسترده‌ای برای امداد به ۲/۳ میلیون ساکن در نوار غزه برساند. کریستیان لیندمایر، سخنگوی سازمان بهداشت جهانی گفت، محموله‌های بشردوستانه به اندازه کافی در دسترس است و می‌تواند روانه غزه شود.

لیندمایر در ارتباط با احتمال وقفه چندروزه در تبادل آتش میان اسرائیل و سازمان تروریستی حماس تصریح کرد که برای تحقق این امر “نیاز به اراده‌ای سیاسی” است.

جیمز الدر، سخنگوی صندوق کمک به کودکان سازمان ملل، یونیسف خواهان آن شد که تضمین‌های لازم برای امدادرسانان در نوار غزه مهیا شود. او در این رابطه هشدار داد، “در صورتی که دسترسی کودکان به آب و امکانات بهداشتی محدود و ناکافی بماند، کودکان بیشتری جان خود را از دست خواهند داد. سخنگوی یونیسف همچنین تصریح کرد: «خطری جدی در مورد بیماری‌های همه‌گیر وجود دارد.»

https://p.dw.com/p/4ZG3g

پرش از قسمت بیش از ۲۲۰ شهروند آلمانی اجازه یافتند نوار غزه را ترک کنند

۱۴۰۲ آبان ۳۰, سه‌شنبه

بیش از ۲۲۰ شهروند آلمانی اجازه یافتند نوار غزه را ترک کنند

گذرگاه مرزی رفح
گذرگاه مرزی رفحعکس: Firas al-Shaer/UPI Photo via Newscom/picture alliance

بنا بر گزارش منابع فلسطینی بیش از ۲۲۰ نفر از شهروندان آلمانی می‌توانند از طریق گذرگاه رفح از نوار غزه خارج شده و به مصر بروند.

به گفته یک سخنگوی فلسطینی در مرز رفح، در مجموع ۳۷۰ نفر از شهروندان کشورهای سوئد، استرالیا، پرتغال و فرانسه در لیست افرادی که اجازه خروج از نوار غزه را یافته‌اند دیده می‌شود که ۲۲۴ نفر از آنان آلمانی دوتابعیتی هستند.

بنا بر گزارش منابع مصری تقریبا همه افرادی که دارای تابعیت کشورهای خارجی بوده و خواستار خروج از غزه شدند، توانسته‌اند از مرز عبور کنند.

وزارت خارجه مصر اعلام کرده، تا اوایل ماه نوامبر تقریبا هفت هزار نفر  از ۶۰ کشور جهان از غزه خارج شد‌ه‌اند. وزارت خارجه مصر مشخص نکرده است که این آمار مربوط به شهروندان خارجی یا فلسطینی‌های دوتابعیتی است.

https://p.dw.com/p/4ZFwT


مشاهده کامل خبر در اینجا

همچنین ببینید

روسیه روزنامه‌نگار برجسته روسی‌ـ‌آمریکایی را به اتهامات جنایی در فهرست تحت‌تعقیب قرار داد – صدای آمریکا

مقامات روسیه ماشا گسن را پس از تشکیل پرونده جنایی علیه او به اتهام «انتشار …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *