اجازه ایجاد خلاء در غزه را نمی‌دهیم – DW – ۱۴۰۲/۸/۲۵ – دویچه وله فارسی

پرش از قسمت حمله اسرائیل به خانه اسماعیل هنیه

۱۴۰۲ آبان ۲۵, پنجشنبه

حمله اسرائیل به خانه اسماعیل هنیه

ارتش اسرائیل اعلام کرد، خانه اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی سازمان تروریستی حماس را هدف قرار داده است.

در این راستا اعلام شد که ساختمان مزبور به عنوان “زیرساختار تروریستی” استفاده می‌شده و در موارد متعدد به عنوان محل دیدار مقامات ارشد حماس به کار می‌رفته است.

به گفته مقامات ارتش اسرائیل حملات و سوءقصدها به سربازان و غیرنظامیان این کشور از این مکان هدایت می‌شده‌اند. حمله به خانه هنیه توسط جت‌های جنگنده اسرائیلی انجام گرفته است.

اسماعیل هنیه سال‌هاست که با خانواده خود در قطر به سر می‌برد. 

بیشتر بخوانید: رویترز: خامنه‌ای به رهبر حماس گفته در این جنگ دخالت نمی‌کنیم

 

https://p.dw.com/p/4YrPH

پرش از قسمت مصر اعلام کرد محدودیتی برای پذیرش بیماران و مجروحان غزه وجود ندارد

۱۴۰۲ آبان ۲۵, پنجشنبه

مصر اعلام کرد محدودیتی برای پذیرش بیماران و مجروحان غزه وجود ندارد

آمبولانس‌های حامل بیماران و مجروحان در انتظار عبور از گذرگاه رفح
آمبولانس‌های حامل بیماران و مجروحان در انتظار عبور از گذرگاه رفحعکس: AFP

احمد منصور، رئیس بیمارستان شهر العریش واقع در نزدیکی گذرگاه رفح به خبرنگاران گفت: «مصر حاضر است شمار نامحدودی از زخمی‌شدگان را تا زمانی که می‌توانند خود را به گذرگاه رفح برسانند، بپذیرد.»

به گفته او بیمارستان‌های دیگر در مصر هم حاضر به قبول و بستری کردن مجروحان فلسطینی هستند. 

خالد عاطف عبدالغفار، وزیر بهداشت مصر نیز پیشتر گفته بود، تمامی بیماران و مجروحانی که از گذرگاه رفح عبور کرده‌اند، تحت درمان قرار خواهند گرفت. 

او در این باره تصریح کرده بود: «ما حاضریم به تمامی موارد پزشکی کسانی که از رفح گذشته‌اند، رسیدگی کنیم، اما شمار این افراد را طرف اسرائیلی کنترل می‌کند.»

https://p.dw.com/p/4YrOn

پرش از قسمت اردن اسرائیل را به حمله به یک بیمارستان صحرایی در غزه متهم کرد

۱۴۰۲ آبان ۲۵, پنجشنبه

اردن اسرائیل را به حمله به یک بیمارستان صحرایی در غزه متهم کرد

اردن اسرائیل را متهم کرده است که یک بیمارستان صحرایی دایرشده توسط اردن در نوار غزه را هدف حمله قرار داده و دست کم هفت نفر از پرسنل آن را زخمی کرده است.

خبرگزاری دولتی اردن به نقل از یک سخنگوی وزارت خارجه این کشور گزارش داد، به خطر انداختن بیمارستان و کارکنان آن از طریق بمباران “جنایتی تحمل‌ناپذیر، تأسف‌انگیز و همچنین نقض فاحش حقوق بین‌الملل” است.

طبق اعلام وزارت خارجه اردن دولت این کشور منتظر دریافت نتایج تحقیقات ارتش در این باره است تا در مورد گام‌های حقوقی و سیاسی در این رابطه رایزنی و تصمیم‌گیری کند.

سخنگوی وزارت خارجه اردن جامعه بین‌الملل را فراخواند تا “جنایات جنگی اسرائیل در نوار غزه و علیه بیمارستان‌های فلسطینی را قاطعانه محکوم کند.”

او همچنین تصریح کرد که اسرائیل باید به عنوان یک قدرت اشغالگر به تعهدات خود در راستای حقوق اقوام عمل کند.

https://p.dw.com/p/4YrMB

پرش از قسمت واکنش اسرائیل به قطعنامه شورای امنیت در مورد “وقفه بشردوستانه”

۱۴۰۲ آبان ۲۵, پنجشنبه

واکنش اسرائیل به قطعنامه شورای امنیت در مورد “وقفه بشردوستانه”

وزارت خارجه اسرائیل در واکنش به قطعنامه شورای امنیت در مورد “وقفه بشردوستانه” در غزه اعلام کرد، تا زمانی که ۲۳۹ گروگان سازمان تروریستی حماس آزاد نشوند، وقفه بشردوستانه برای مدتی طولانی نیز ممکن نخواهد بود. 

در بیانیه‌ای که این وزارتخانه منتشر کرده، همچنین آمده است: «اسرائیل شورای امنیت و جامعه بین‌الملل را فرا می‌خواند همانگونه که در قطعنامه ذکر شده، با قاطعیت خواستار آزادی گروگان‌ها شوند.»

وزرات خارجه اسرائیل همچنین تصریح کرد، از شورای امنیت انتظار دارد که به شکلی روشن حماس را محکوم کند و همچنین در ارتباط با ضرورت ایجاد موقعیت امنیتی تازه در نوار غزه موضع‌گیری کند.

https://p.dw.com/p/4YrI6

پرش از قسمت “خوشبینی محتاطانه” جو بایدن به آزاد شدن گروگان‌های حماس

۱۴۰۲ آبان ۲۵, پنجشنبه

“خوشبینی محتاطانه” جو بایدن به آزاد شدن گروگان‌های حماس

جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا در نشستی خبری در ارتباط با آزاد شدن گروگان‌های سازمان تروریستی حماس “خوشبینی نسبی” خود را ابراز کرد.

او با بیان “خوشبینی‌ محتاطانه” تصریح کرد که در این راستا “همکاری‌های فوق‌العاده‌ای با قطر انجام گرفته است”.

بایدن تصریح کرد: «من روی این مسئله کار می‌کنم که چطور می‌توانم به آزادسازی گروگان‌ها کمک کنم و اینکه فرصتی زمانی با وقفه‌ای به اندازه کافی پدید آید که امر آزاد شدن آنها محقق شود.»

رئیس جمهوری آمریکا امکان اشغال نوار غزه توسط ارتش اسرائیل را “اشتباه” ارزیابی کرد.

دیروز چهارشنبه ۱۵ نوامبر (۲۴ آبان) خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع آگاه گزارش داد، میانجی‌گر‌های قطری در تلاش هستند تا بین اسرائیل و حماس توافقی به منظور آزادی ۵۰ گروگان ربوده‌شده در نوار غزه حاصل شود.

این بالاترین تعداد از گروگان‌های آزادشده از زمان آدم‌ربایی حماس در حمله به جنوب اسرائیل در ۷ اکتبر خواهد بود که اسرائیل از آن زمان با انتقام گسترده به آن پاسخ داده است.

یک فرد آشنا به مذاکرات به خبرگزاری رویترز گفت “در ازای آزادی این ۵۰ گروگان باید یک آتش‌بس سه روزه برقرار شود”.

در صورت تحقق این توافق که با آمریکا هماهنگ شده است، شماری از زنان و کودکان فلسطینی نیز از زندان‌های اسرائیل آزاد خواهند شد. گفته می‌شود علاوه بر این، میزان کمک‌های بشردوستانه که اسرائیل اجازه ارسال آنها به نوار غزه را می‌دهد، افزایش خواهد یافت.

تصاویر گروگان‌های حماس روی دیواری در تل‌آویو
تصاویر گروگان‌های حماس روی دیواری در تل‌آویوعکس: Ohad Zwigenberg/AP Photo/picture alliance

https://p.dw.com/p/4YrFp

پرش از قسمت هرتزوگ: اجازه ایجاد خلاء در غزه را نمی‌دهیم

۱۴۰۲ آبان ۲۵, پنجشنبه

هرتزوگ: اجازه ایجاد خلاء در غزه را نمی‌دهیم

اسحاق هرتزوگ، رئیس جمهور اسرائیل از حضور نظامی ارتش این کشور در غزه برای مدتی طولانی خبر داده تا از “قدرت گرفتن دوباره حماس” جلوگیری شود. او در گفت‌وگو با نشریه “فایننشال تایمز” تصریح کرد: «اگر ما عقب‌نشینی کنیم، چه کسی زمام را در دست می‌گیرد؟ ما نمی‌توانیم در نوار غزه خلاء به جای بگذاریم.»
 
به گفته او در حال حاضر ایده‌های بسیاری در این راستا وجود دارند که در دست بحث و بررسی هستند، اما نکته‌ محرز اینست که “هیچ کسی نمی‌خواهد غزه بار دیگر به پایگاه تروریسم بدل شود”.
 
رئیس جمهوری اسرائیل همچنین گفت: «ما باید در این باره فکر کنیم که چه مکانیزمی می‌تواند عمل کند.»
 
او اضافه کرد که دولت اسرائیل در حال حاضر طرح‌های گوناگونی را در دست بررسی دارد که وضعیت پس از جنگ به چه صورت می‌تواند باشد، اما می‌توان روی این مسئله حساب کرد که آمریکا و دیگر همسایگان اسرائیل در منطقه در جریان این روند قرار داده خواهند شد.

https://p.dw.com/p/4YrHO

پرش از قسمت حمله اسرائیل به مواضع حزب‌الله در لبنان

۱۴۰۲ آبان ۲۵, پنجشنبه

حمله اسرائیل به مواضع حزب‌الله در لبنان

ارتش اسرائیل اعلام کرد مواضع حزب‌الله در جنوب لبنان را هدف قرار داده است. طبق بیانیه‌ای که در این راستا منتشر شده، ارتش اسرائیل در پاسخ به حمله موشکی به شهرک شلومی (واقع در شمال این کشور) یک سکوی پرتاب موشک شبه‌نظامیان حزب‌الله را که در این حمله استفاده شده بود، هدف گرفته است.

همچنین اعلام شد که نیروهای زمینی ارتش اسرائیل به چندین ایستگاه پاسبانی، چند سکوی پرتاب موشک دیگر، یک انبار اسلحه و دیگر تأسیسات حزب‌الله حمله کرده‌اند.

از زمان حمله ترویستی سازمان حماس به اسرائیل در ۷ اکتبر سال جاری میلادی مرز اسرائیل و لبنان نیز صحنه تبادل آتش بوده است.

https://p.dw.com/p/4YrFT

پرش از قسمت حماس: اسرائیل در عملیات بیمارستان شفا از بولدوزر استفاده می‌کند

۱۴۰۲ آبان ۲۵, پنجشنبه

حماس: اسرائیل در عملیات بیمارستان شفا از بولدوزر استفاده می‌کند

سازمان تروریستی حماس مدعی شده است که ارتش اسرائیل در عملیات خود در بیمارستان شفا در غزه از بولدوزر استفاده می‌کند. 

به گفته اداره بهداشت در غزه که تحت کنترل حماس قرار دارد، “بولدوزرهای اسرائیلی بخش‌هایی از ورودی جنوبی این بیمارستان را تخریب کرده‌اند”.

ارتش اسرائیل در پاسخ به خبرگزاری فرانسه گفت، در حال حاضر عملیاتی در محوطه بیمارستان در حال انجام است. یارون فینکلمان، سرلشکر ارتش اسرائیل با انتشار پیامی در شبکه تلگرام گفت: «امشب [پنجشنبه] ما عملیاتی هدفمند در بیمارستان شفا انجام خواهیم داد.»

ارتش اسرائیل روز چهارشنبه نیز عملیاتی نظامی در این بیمارستان انجام داد و پس از اتمام آن، سربازان و تانک‌ها دور محوطه بیمارستان مستقر شدند.

این عملیات با انتقادهای بین‌المللی روبرو شده است. از جمله سازمان بهداشت جهانی ورود نظامیان اسرائیلی به بیمارستان شفا در شهر غزه را “کاملا غیرقابل قبول” دانسته است.

تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس این نهاد بین‌المللی وابسته به سازمان ملل در ژنو گفت: «بیمارستان‌ها میدان جنگ نیستند. بیماران و کارکنان بیمارستان باید محافظت شوند، حتی اگر از بیمارستان‌ها برای مقاصد نظامی استفاده شود.»

اسرائیل یورش به بیمارستان شفا را این‌گونه توجیه کرده که سازمان تروریستی حماس یک مرکز فرماندهی در محوطه بیمارستان ایجاد کرده است. حماس اتهامات اسرائیل را رد می‌کند. از سوی دیگر، ایالات متحده با ارزیابی اسرائیل هم‌نظر است.

https://p.dw.com/p/4YrFR


مشاهده کامل خبر در اینجا

همچنین ببینید

نرگس محمدی برنده جایزه صلح نوبل: جمهوری اسلامی «بیگانه با مردم ایران» و «ضد زن» است – صدای آمریکا

جایزه صلح نوبل در یک مراسم رسمی روز یک‌شنبه ۱۹ آذر در اسلو پایتخت نروژ، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *