سیل در لیبی؛ شمار کشته‌شدگان از ۱۱ هزار نفر گذشت – DW – ۱۴۰۲/۶/۲۶ – دویچه وله فارسی

یک هفته پس از بروز طوفان و سیل مهیب در لیبی شمار کشته‌شدگان به‌شدت افزایش یافته است. طبق اعلام دفتر هماهنگسازی کمک‌های بشردوستانه در سازمان ملل تنها در شهر بندری درنه حدود ۱۱ هزار و ۳۰۰ نفر جان خود را بر اثر این حادثه از دست داده‌اند.

دفتر کمک‌های اضطراری سازمان ملل این ارقام را با تکیه بر داده‌های سازمان هلال احمر لیبی اعلام کرده است. حدود ۱۰ هزار نفر نیز همچنان مفقود هستند و از آنان نشانی در دست نیست، از این رو انتظار می‌رود که شمار کشته‌شدگان باز هم افزایش یابد.

سازمان بهداشت جهانی پیشتر اعلام کرده بود که حدود ۴ هزار نفر جان خود را از دست داده و ۹ هزار نفر مفقود هستند، اما حال این آمار به طور چشمگیری افزایش یافته است.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره همچنان اجساد قربانیان از طریق آب‌ها به سواحل می‌رسند یا همچنان زیر آوارها دفن هستند و می‌پوسند.

در این میان نگرانی‌ها از شیوع وبا  و همچنین خطرات ناشی از مین‌های زمینی که در گذشته در برخی مناطق کارگذاری شده و اکنون در پی جاری شدن سیل و طوفان به جایی دیگر منتقل شده‌اند، سخت شدت یافته است.

 امدادگران بین‌المللی از “وضعیت فاجعه‌بارانسانی” در درنه خبر داده و سازمان پزشکان بدون مرز نیز روز جمعه گذشته (۲۴ شهریور / ۱۵ سپتامبر) خواهان هماهنگی در زمینه کمک‌رسانی شده بودند.

به گزارش رسانه‌های خبری آب‌های زیرزمینی در درنه به دلیل پخش اجساد، لاشه حیوانات، زباله و مواد شیمیایی آلوده شده‌ و از این روز از مردم خواسته شده تا به چاه‌ها نزدیک نشوند و از مصرف آب‌های آلوده به‌‌شدت خودداری کنند.

بیشتر بخوانید:سیل لیبی؛ “خشم مردم از فساد، سهل‌انگاری و جنگ قدرت”

شمار کسانی که به علت بیماری اسهال به مراکز درمانی مراجعه کرده‌اند، پیوسته روز به افزایش است و تعداد آنها تا دیروز شنبه (۱۶ سپتامبر) ۱۵۰ نفر گزارش شد. مرکز مبارزه با بیماری‌ها در لیبی برای مناطبق سیل‌زده یک سال وضعیت اضطراری اعلام کرده است.

هماهنگ‌کننده عملیات پزشکی سازمان پزشکان بدون مرز پیش‌تر هشدار داده بود که پس از وقوع فاجعه‌ای مانند سیل و طوفان لیبی باید نگران شیوع بیماری‌ها از طریق آب آشامیدنی آلوده بود.

سازمان کمک‌های فنی آلمان نیز محموله‌هایی به منظور کمک به سیل‌زدگان لیبی فرستاده است
سازمان کمک‌های فنی آلمان نیز محموله‌هایی به منظور کمک به سیل‌زدگان لیبی فرستاده استعکس: Julian Stratenschulte/dpa/picture alliance

علیرغم این دشواری‌ها اعلام شد که دیروز شنبه مجموعا ۲۹ تن محموله کمک‌های پزشکی و درمانی به بنغازی رسیده است. سازمان بهداشت جهانی ضمن اعلام این خبر گفت که با این محموله می‌توان به حدود ۲۵۰ هزار نفر کمک‌های درمانی ارائه کرد.

این محموله شامل داروهای اولیه از جمله برای بیماری‌های مزمن و سرایت‌کننده و مواد لازم برای رسیدگی به زخم و جراحت‌ها و انجام عمل‌های جراحی اضطراری را شامل می‌شود.

پس از بیش از یک دهه هرج و مرج، لیبی همچنان میان دو دولت رقیب در شرق و دیگری در غرب تقسیم شده است. این دولت‌ها هر کدام توسط گروه‌های شبه‌نظامی مختلف و دولت‌های خارجی حمایت می‌شوند.

درگیری‌های داخلی موجب شده‌اند تا لیبی که در اصل کشوری نفت‌خیز در آفریقای شمالی است، به شدت از کمبود زیرساخت‌ها رنج برده و به آستانه فروپاشی برسد.

بخش‌های زیادی از زیرساختارهای درنه تخریب شده‌اند
بخش‌های زیادی از زیرساختارهای درنه تخریب شده‌اندعکس: Hamza Turkia/Xinhua/IMAGO

شهر ۱۲۵ هزار نفری درنه در سال ۲۰۱۹ توسط واحدهای شبه‌نظامی ژنرال خلیفه حفتر تصرف شد. او مناطق وسیعی در شرق لیبی را تحت کنترل خود دارد. بخش‌های بزرگی از زیرساخت‌های این شهر بندری از جمله سد آن تخریب‌ شده است.

مقامات دو طرف اطلاعات متناقضی در رابطه با ابعاد فاجعه ارائه می‌دهند. این رقابت هماهنگی تلاش‌های امدادی را دشوارتر کرده است. دولت مورد حمایت جامعه بین‌المللی در لیبی کنترل مناطق شرقی را در اختیار ندارد.




مشاهده کامل خبر در اینجا

همچنین ببینید

روی ادامه کمک‌های آمریکا به اوکراین حساب کنید – DW – ۱۴۰۲/۷/۹ – دویچه وله فارسی

در پی تصویب بودجه موقت دولت آمریکا توسط کنگره این کشور که در آن کمک به …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *