چین ساخت بزرگترین سد جهان را که بزرگترین پروژه زیرساختی سیاره با هزینه 137 میلیارد دلار اعلام شده است، بر روی رودخانه برهماپوترا در تبت در نزدیکی مرز هند تایید کرده است که نگرانیهایی را در کشورهای ساحلی هند و بنگلادش ایجاد کرده است.
بر اساس بیانیه رسمی به نقل از خبرگزاری دولتی شین هوا در روز چهارشنبه، دولت چین ساخت یک پروژه برق آبی در پایین دست رودخانه یارلونگ زانگبو، نام تبتی برای برهماپوترا را تایید کرده است.
این سد قرار است در تنگه ای عظیم در هیمالیا ساخته شود، جایی که رودخانه برهماپوترا یک چرخش بزرگ را انجام می دهد تا به آروناچال پرادش و سپس به بنگلادش می ریزد.
کل سرمایه گذاری در این سد می تواند از یک تریلیون یوان (137 میلیارد دلار آمریکا) فراتر رود که هر پروژه زیرساختی دیگری روی کره زمین از جمله سد سه دره خود چین که به عنوان بزرگترین سد در جهان شناخته می شود، یعنی چین جنوبی مستقر در هنگ کنگ، کوچک خواهد بود. مورنینگ پست روز پنجشنبه گزارش داد.
چین قبلاً نیروگاه 1.5 میلیارد دلاری نیروگاه آبی زام را که بزرگترین نیروگاه تبت در سال 2015 است، به بهره برداری رسانده است.
سد برهماپوترا بخشی از چهاردهمین برنامه پنج ساله (2021-2025) و توسعه ملی اقتصادی و اجتماعی و اهداف بلندمدت تا سال 2035 بود که توسط پلنوم، یک نهاد سیاستگذاری کلیدی حزب حاکم کمونیست چین (CPC) تصویب شد. ) در سال 2020.
نگرانیهایی در هند به وجود آمد زیرا سد علاوه بر قدرت بخشیدن به چین برای کنترل جریان آب، اندازه و مقیاس آن میتواند پکن را قادر سازد تا مقادیر زیادی آب را در مناطق مرزی در مواقع خصومت آزاد کند.
هند نیز در حال ساخت سدی بر فراز برهماپوترا در آروناچال پرادش است.
هند و چین در سال 2006 مکانیزم سطح خبره (ELM) را برای بحث در مورد موضوعات مختلف مرتبط با رودخانه های فرامرزی ایجاد کردند که بر اساس آن چین اطلاعات هیدرولوژیکی رودخانه براهماپوترا و رودخانه سوتلج را در طول فصول سیل در اختیار هند قرار می دهد.
اشتراکگذاری دادههای رودخانههای فرامرزی در مذاکرات بین هند، نمایندگان ویژه چین (SR) برای مسائل مرزی، NSA Ajit Doval و وزیر خارجه چین وانگ یی، که در 18 دسامبر در اینجا برگزار شد، شکل گرفت.
در بیانیه وزارت امور خارجه آمده است که SR ها “جهت های مثبتی را برای همکاری و مبادلات فرامرزی ارائه کردند” از جمله به اشتراک گذاری داده ها در رودخانه های فرامرزی.
سد برهماپوترا چالش های مهندسی عظیمی را ارائه می دهد زیرا سایت پروژه در امتداد مرز صفحه تکتونیکی قرار دارد که در آن زلزله رخ می دهد.
فلات تبت که به عنوان سقف جهان در نظر گرفته می شود، به دلیل قرار گرفتن در بالای صفحات تکتونیکی، اغلب دچار زلزله می شود.
بیانیه رسمی روز چهارشنبه به دنبال رفع نگرانی در مورد زلزله بود و گفت که پروژه برق آبی ایمن است و حفاظت از محیط زیست را در اولویت قرار می دهد.
در این بیانیه آمده است که از طریق اکتشافات زمینشناسی گسترده و پیشرفتهای فنی، پایه محکمی برای توسعه علمی، ایمن و با کیفیت بالا ایجاد شده است.
برهماپوترا در سراسر فلات تبت جریان دارد و عمیقترین دره روی زمین را حک میکند و قبل از رسیدن به هند، اختلاف عمودی خیرهکننده 25154 فوتی را میپوشاند.
این سد در یکی از پربارانترین بخشهای سرزمین اصلی چین ساخته میشود که جریانهای فراوانی از آب را به ارمغان میآورد.
بر اساس گزارشی در سال 2023، انتظار میرود این نیروگاه برق آبی هر سال بیش از 300 میلیارد کیلووات ساعت برق تولید کند که برای تامین نیاز سالانه بیش از 300 میلیون نفر کافی است.
در سال 2020، یان ژیونگ، رئیس وقت شرکت دولتی ساخت و ساز برق چین، در رسانه ها نقل شد که مکان در Yarlung Tsangpo یکی از غنی ترین مناطق انرژی آبی در جهان است.
به نقل از پست، “منطقه پایین دست دارای یک افت عمودی 2000 متری در فاصله 50 کیلومتری است که نشان دهنده نزدیک به 70 میلیون کیلووات منابع قابل توسعه است – که بیش از سه سد Three Gorges با ظرفیت نصب شده 22.5 میلیون کیلووات است.” او به عنوان گفتن
بر اساس این گزارش، برای استفاده از پتانسیل برق آبی رودخانه، چهار تا شش تونل به طول 20 کیلومتر باید از طریق کوه Namcha Barwa حفر شود تا نیمی از جریان رودخانه با سرعت حدود 2000 متر مکعب در ثانیه منحرف شود.
یان گفت که بهره برداری از انرژی آبی رودخانه یارلونگ زانگبو در پایین دست بیشتر از یک پروژه برق آبی است.
همچنین برای محیط زیست، امنیت ملی، استانداردهای زندگی، انرژی و همکاری های بین المللی معنادار است.
وی با بیان اینکه این پروژه یک پروژه برای امنیت ملی از جمله منابع آب و امنیت داخلی است، خاطرنشان کرد: این پروژه همچنین همکاری با جنوب آسیا را هموار می کند.
او گفت که این نیروگاه برق آبی می تواند سالانه 20 میلیارد یوان (سه میلیارد دلار) برای منطقه خودمختار تبت درآمد ایجاد کند.
بیانیه ای رسمی در روز چهارشنبه از این پروژه دفاع کرد و گفت که این پروژه نقش مثبتی در تسریع تلاش های کشور برای ایجاد الگوی توسعه جدید و پیگیری توسعه با کیفیت بالا خواهد داشت.
همچنین پیشبرد استراتژی کشور برای اوج گیری کربن و بی طرفی کربن و مقابله با تغییرات آب و هوایی جهانی از اهمیت بالایی برخوردار است.
پروژه برق آبی یک پروژه سبز با هدف ترویج توسعه کم کربن است. این پروژه با بهره برداری از منابع انرژی آبی فراوان رودخانه یارلونگ زانگبو، توسعه منابع انرژی خورشیدی و بادی در مناطق اطراف را نیز ترغیب می کند، بنابراین یک پایگاه انرژی پاک با ترکیبی مکمل از انرژی آبی، بادی و خورشیدی ایجاد می کند.
این به طور مستقیم رشد سریع صنایعی مانند مهندسی، لجستیک و خدمات تجاری را تحریک می کند و مشاغل جدید ایجاد می کند.
پس از تکمیل، این پروژه زیرساخت های برق، حفاظت از آب و حمل و نقل را بهبود خواهد بخشید. این بیانیه گفت که این هم افزایی توسعه بین تبت و سایر مناطق را تقویت خواهد کرد.
منتشر شده توسط:
آخیله نگاری
منتشر شده در:
26 دسامبر 2024