حداقل 30 مظنون در شهر چتوگرام بنگلادش به اتهام دخالت در قتل یک وکیل و حمله به پرسنل امنیتی به دلیل دستگیری یک رهبر برجسته جامعه هندوپلیس روز چهارشنبه گفت.
سیفول اسلام، دستیار دادستان عمومی که در اوایل 30 سالگی بود، روز سه شنبه در جریان درگیری بین نیروهای امنیتی و پیروان آن کشته شد. چینموی کریشنا داس براهماچاری، سخنگوی بنگلادش Sammilita Sanatani Jagran Jote. خشونت پس از رد وثیقه داس و فرستاده شدن داس توسط ششمین دادگاه کلان شهری Chattogram در یک پرونده فتنه آغاز شد. پلیس گفت که اسلام در این درگیری ها بشدت مجروح شد و به بیمارستان منتقل شد و در آنجا مرگ وی اعلام شد.
به گفته سخنگوی پلیس، 30 نفر در شهر بندری چاتوگرام به اتهام دست داشتن در کشتار اسلام و حمله به پرسنل آژانس مجری قانون بازداشت شدند.
وی گفت: “ما در حال بررسی نقش آنها در قتل مدافع سایفول اسلام و حمله به پرسنل سازمان های انتظامی در روز گذشته (سه شنبه) در حین و پس از تولید “چینموی کریشنا داس براهماچاری” در دادگاه هستیم.”
این سخنگو گفت: افراد بازداشت شده پس از بررسی های اولیه برای محاکمه دستگیر خواهند شد و در صورت محرز شدن دست داشتن مظنونین بیشتری دستگیر خواهند شد.
کازی محمد طارک عزیز، کمیسر دیگر پلیس متروپولیتن چتوگرام گفت که مظنونان در حملات مشترک شبانه توسط نیروهای ارتش و نیروهای گارد مرزی بنگلادش (BGB) و پلیس شبه نظامی بازداشت شدند.
محمد یونس، مشاور ارشد دولت موقت، روز سهشنبه، قتل این وکیل را محکوم کرد و از مردم خواست آرامش خود را حفظ کنند و از مشارکت در هر گونه فعالیتهای نامطلوب خودداری کنند.
بر اساس بیانیه ای که از سوی شاخه مطبوعاتی وی منتشر شد، او به مقامات دستور داد تا درباره قتل تحقیق کنند و اقدامات قانونی مناسب را انجام دهند.
یونس همچنین به سازمان های مجری قانون دستور داد تا امنیت را در شهر بندری از جمله در همه محله های آسیب پذیر افزایش دهند.
او گفت: «دولت موقت متعهد به تضمین و حفظ هماهنگی جمعی در بنگلادش به هر قیمتی است».
داس روز دوشنبه از فرودگاه بینالمللی حضرت شاهجلال داکا در حالی که میخواست برای پیوستن به یک تجمع به چاتوگرام پرواز کند، دستگیر شد.
پس از رد وثیقه از سوی دادگاه و حکم حبس او در روز سه شنبه، پیروان داس شروع به اعتراض کردند و حرکت وانت زندان حامل او را مختل کردند. پلیس و شاهدان عینی گفتند که دست کم 37 نفر از جمله 10 پلیس پس از استفاده پلیس و نیروهای BGB از باتوم و نارنجک صوتی برای متفرق کردن تظاهرکنندگان که با پرسنل امنیتی درگیر شده بودند، زخمی شدند.
داس نیز یکی از اعضای این گروه بود انجمن بین المللی برای آگاهی کریشنا (ISKCON)، که اخیراً او را اخراج کرد. ISKCON بنگلادش روز سه شنبه بازداشت وی را محکوم کرد.
پرونده ای علیه داس و 18 نفر دیگر در 30 اکتبر در ایستگاه پلیس کوتوالی چاتوگرام به شکایت یکی از رهبران حزب ملی گرای بنگلادش (BNP) به رهبری خالده ضیا، نخست وزیر سابق، تشکیل شد که آنها را متهم به بی احترامی به پرچم ملی در میدان لالدیقی شهر کرد. راهپیمایی جامعه هندو در 25 اکتبر.
وکلای داس گفتند که در دادگاهی بالاتر شکایت خواهند کرد و حکم دادگاه Chattogram را به چالش خواهند کشید.
شورای وحدت مسیحی بودایی هندو بنگلادش نیز به بازداشت داس اعتراض کرده و خواستار آزادی فوری وی شده است.
در همین حال، ناهید اسلام، مشاور دولت موقت، اواخر شب سهشنبه در فیسبوک نوشت: «تروریستهایی که مدافع سیفول اسلام را در چتوگرام به قتل رساندند، قطعاً با مجازات سختی مواجه خواهند شد».
ناهید اسلام، که همچنین رهبر جنبش دانشجویان ضد تبعیض است که منجر به سرنگونی رژیم لیگ عوامی شیخ حسینه، نخست وزیر سابق، در 5 اوت شد، گفت که نحوه “هک شدن یک وکیل توسط حامیان چینموی کریشنا بی سابقه است.” .
“دولت موقت از ابتدا خواسته های جامعه اقلیت را صادقانه در نظر گرفته است. اما چینموی کریشنا داس با بیان اظهارات نادرست و تحریک آمیز در جلسات مختلف سعی در ایجاد تفرقه جمعی داشت… اما دولت بنگلادش حداکثر مجازات را از طریق مراحل قانونی تضمین خواهد کرد. برای تروریست های هندووتا” او نوشت.
ناهید اسلام همچنین از “رسانه های هندی” به دلیل گزارش آن ها در مورد حوادث مربوط به دستگیری داس انتقاد کرد.
دستگیری داس همچنین به مناقشه دیپلماتیک بین هند و بنگلادش دامن زده است.
وزارت امور خارجه هند (MEA) در بیانیهای روز سهشنبه با «نگرانی عمیق» به بازداشت و رد وثیقه به داس اشاره کرد و از مقامات بنگلادشی خواست تا امنیت و امنیت هندوها و همه اقلیتها را تضمین کنند.
در این بیانیه آمده است: «این حادثه به دنبال حملات متعدد به هندوها و سایر اقلیت ها توسط عناصر افراطی در بنگلادش صورت گرفت.
«چند مورد مستند» از آتشسوزی و غارت خانهها و مؤسسات تجاری اقلیتها و همچنین سرقت، خرابکاری و هتک حرمت خدایان و معابد در بنگلادش وجود دارد. در این بیانیه آمده است: «مایه تاسف است که در حالی که عاملان این حوادث آزاد هستند، باید علیه یک رهبر مذهبی که از طریق تجمعات مسالمت آمیز مطالبات مشروع ارائه می کند، اتهامات وارد شود.
داکا در پاسخ گفت که بیانیه MEA مغایر با روح دوستی و تفاهم بین دو کشور همسایه در مورد مسائل مربوط به امور داخلی بنگلادش است.
وزارت امور خارجه اعلام کرد که بیانیه وزارت امور خارجه «منعکس کننده هماهنگی موجود در میان مردم از همه مذاهب و تعهد و تلاش دولت و مردم در این زمینه» نیست.
داکا گفت: “با ناامیدی کامل و احساسی عمیق از جراحت” داکا خاطرنشان کرد که موضوع داس “سوء تعبیر نادرست از سوی برخی بخشها” از آنجایی که وی به اتهامات خاص دستگیر شده است.
سپهبد محمد جهانگیر علم، مشاور امور داخلی دولت موقت، سپهبد بازنشسته، گفت که او مشکوک است که ناآرامی ها بر سر دستگیری داس توسط احزاب داخلی و خارجی تحریک شده باشد.
او روز چهارشنبه در حاشیه یک عملیات پلیس در شمال شرقی سیلت به خبرنگاران گفت: “ممکن است تحریکاتی هم از داخل و هم از خارج وجود داشته باشد. برخی از احزاب ممنوع شده اند. آنها همچنین می توانند در این تحریک مشارکت داشته باشند.”
دولت موقت ماه گذشته لیگ چاترا بنگلادش – شاخه دانشجویی حزب عوامی لیگ حسینه – را بر اساس قانون ضد تروریسم ممنوع کرد.
اقلیت هندوهای بنگلادش، که تنها حدود 8 درصد از جمعیت 170 میلیونی را تشکیل میدهند، از زمان سقوط دولت اتحادیه عوامی شیخ حسینه در 5 اوت، با بیش از 200 حمله در 50 منطقه روبرو شدهاند.
منتشر شده در:
27 نوامبر 2024