دهها مأمور پلیس، روز چهارشنبه، به «مسجد آبی» هامبورگ که توسط یک مرکز اسلامی تحت کنترل ایران اداره میشود، یورش بردند.
«مرکز اسلامی هامبورگ» که این مسجد را اداره میکند از سوی سازمان اطلاعات آلمان به عنوان یک مرکز افراطی طبقهبندی شده و سازمان اطلاعات آلمان پیشتر نیز اعلام کرده بود که این مرکز اغلب «نگرش آشکارا یهودستیزانه و ضد اسرائیلی» را ترویج میکند.
خبرگزاری آلمان خبر یورش پلیس در روز چهارشنبه سوم مرداد را گزارش کرده و روزنامههای این کشور خبر میدهند که با این اقدام تازه پلیس این کشور، وزارت کشور آلمان مرکز اسلامی هامبورگ را که مقامات این کشور آن را «پایگاه جمهوری اسلامی» در آلمان میدانند، تعطیل کرده است.
طبق اطلاعات روزنامه آلمانی «اشپیگل»، نانسی فایزر، وزیر کشور آلمان روز چهارشنبه هفته گذشته ادامه فعالیت «مرکز اسلامی هامبورگ» را ممنوع کرده است.
این گزارش مینویسد که «پس از ارزیابی شواهد، سوء ظن وزارت کشور تأیید شد و مسخص شد که این مرکز ایدههای اسلامگرایانه-تمامیتخواه در مورد حکومت، یهودستیزی و خصومت با اسرائیل را ترویج میکند و از سازمان تروریستی حزبالله که با رژیم ایران مرتبط است و در آلمان ممنوع است، حمایت میکند.»
بر اساس بیانیه صادرشده از سوی وزارت کشور آلمان، فعالیتهای «مرکز اسلامی هامبورگ» مغایر با قانون اساسی آلمان است و به این دلیل، فعالیتهای این انجمن و زیرمجموعههای آن، ازجمله «انجمن اسلامی بایرن» نیز ااز این پس ممنوع شده است.
در پاییز گذشته، ۸۰۰ پلیس به این مرکز و انجمنهای وابسته به آن در چندین ایالت آلمان یورش بردند و اسناد، رایانهها، تلفنهای همراه و مقادیر زیادی پول نقد را ضبط کردند.
مرکز اسلامی شهر هامبورگ، وابسته به جمهوری اسلامی ایران، سه دهه است زیر نظارت اداره اطلاعات و امنیت داخلی آلمان قرار دارد.
محمدهادی مفتح رئیس مرکز اسلامی هامبورگ و نماینده مستقیم علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی در این مرکز در آبانماه سال ۱۴۰۱، در اوج اعتراضات سراسری در ایران، از آلمان اخراج شد.
پیش از آن نیز سلیمان موسویفر، معاون رئیس مرکز اسلامی هامبورگ، حکم اخراج خود از این کشور را دریافت کرده بود. علت اخراج او نیز حمایت از «سازمانهای شبهنظامی شیعه افراطی» و نیز «سازمانهای تروریستی» عنوان شده بود.
اداره امنیت داخلی هامبورگ سال ۲۰۲۱ اعلام کرده بود که به اسنادی دست یافته که نشان میدهند مسجد «آبی» یا مسجد «امام علی» که همان مرکز اسلامی هامبورگ است، «مرکز مستقیم فعالیتهای جمهوری اسلامی ایران» در آلمان بوده و از «ساختارهای محلی حزبالله» که فعالیت آن در آلمان ممنوع شده، پشتیبانی میکند.
وزیر کشور آلمان روز ۲۵ آبان سال گذشته نیز از یورش صدها پلیس این کشور به «مرکز اسلامی هامبورگ» و پنج گروه وابسته به آن خبر داد، اما در آن عملیات کسی دستگیر نشد.
عملیات یادشده پلیس آلمان در شش ایالت از ۱۶ ایالت این کشور، از جمله هامبورگ، نیدرزاکسن، هسن، برلین، بادن-وورتمبرگ و نوردراین-وستفالن با جستوجو در املاک «مرکز اسلامی هامبورگ» انجام شد.
دلیل یورش قبلی پلیس به «مرکز اسلامی هامبورگ» و پنج گروه وابسته به آن، «ارتباط مشکوک» حزبالله، گروه شیعی مورد حمایت ایران، با گروه حماس اعلام شده است.
آلمان فعالیتهای گروه افراطی حماس و سازمانهای مرتبط با آن را در پی حمله مرگبار ۱۵ مهرماه سال گذشته که توسط این گروه اسلامگرا در اسرائیل انجام شد، ممنوع کرده است.
اتحادیه اروپا و آمریکا گروه حماس را گروهی تروریستی قلمداد میکنند.
در کنار مرکز اسلامی وابسته به جمهوری اسلامی در هامبورگ، مرکز مشابه دیگری هم در شهر فرانکفورت نگاه مقامهای امنیتی را بهسوی خود کشانده است.
با آغاز اعتراضهای «زن زندگی آزادی» در پاییز ۱۴۰۱، ایرانیهای ساکن فرانکفورت هم در همبستگی با آن اعتراضات، در برابر سرکنسولگری جمهوری اسلامی و مرکز فرهنگ اسلامی این شهر اقدام به تظاهرات و تحصن کردند. آنها در حرکتهای اعتراضی دامنهدار خود همواره از دولت ایالتی هسن خواهان بسته شدن این دو مرکز بودند.