یو ای نیوز

U I News Agency

اعتراض خامنه‌ای به «بخش‌های سیاسی در لبنان» که به حزب‌الله «طعنه می‌زنند» – رادیو فردا



علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، روز پنج‌شنبه ۱۷ آبان طی یک سخنرانی گفت آن مقامات لبنانی که «زبان به طعنه» علیه حزب‌الله گشوده‌اند «دچار توهم هستند.»

او که در دیدار با اعضای مجلس خبرگان سخن می‌گفت این‌گونه اظهار نظر کرد که «در لبنان هم عده‌ای از جمله در بخش‌های سیاسی به گمان ضعیف شدن حزب‌الله زبان به طعنه علیه این تشکیلات مجاهد باز کرده‌اند در حالی‌که اشتباه می‌کنند و دچار توهم هستند.»

این سخنان در حالی بیان می‌شود که رهبران اصلی حزب‌الله ازجمله حسن نصرالله و هاشم صفی‌الدین به اضافه تقریباً تمامی کادر اصلی این گروه توسط ارتش اسرائیل کشته شده‌اند و هزاران نیروی حزب‌الله در حملات هوایی اسرائیل و همچنین انفجار پیجرها کشته یا زخمی شده‌اند.

علی خامنه‌ای در توضیح این‌که چرا ضعیف شدن حزب‌الله را یک «گمان» و «توهم» می‌داند گفت که در مورد «موفقیت» گروه‌های شبه‌نظامی مورد حمایت خود در منطقه به «وعده تردیدناپذیر الهی» باور دارد.

او دلیل دیگر را «روحیه بالای» اعضای باقی‌ماندهٔ حزب‌الله لبنان دانست و این‌گونه اظهار نظر کرد که «دنیا و منطقه روزی را خواهد دید که» اسرائیل «به طور واضح از این مجاهدین شکست می‌خورد که امیدواریم همه شما آن روز را مشاهده کنید.»

عملکرد جمهوری اسلامی که به‌طور آشکار حامی گروه حزب‌الله لبنان به عنوان یکی از نیروهای نیابتی خود بوده، همواره انتقاداتی را از جمله در لبنان برانگیخته است. ایران در طول این سال‌ها نه تنها از گروه حزب‌الله حمایت‌های مالی و تسلیحاتی داشته، بلکه از طریق این گروه، توانسته به‌طور غیرمستقیم در امور لبنان مداخله کند.

مهرماه گذشته نجیب میقاتی، نخست‌وزیر موقت لبنان، اظهارات رئیس مجلس شورای اسلامی ایران مبنی بر آمادگی ایران برای مذاکره با فرانسه دربارهٔ قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل، مبنی بر استقرار ارتش لبنان در جنوب این کشور، را «مداخله» در امور داخلی لبنان نامید.

نجیب میقاتی همچنین گفت که «از مقامات ایرانی خواستم احساسات خود را نسبت به لبنان کم کنند.»

محمدباقر قالیباف در مصاحبه‌ای که روز ۲۶ مهر در روزنامه فرانسوی «فیگارو» منتشر شد، گفته بود ایران ممکن است با پاریس برای اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ سازمان ملل مذاکره کند، مبنی بر این‌که فقط ارتش لبنان می‌تواند در جنوب این کشور مستقر شود.

به گزارش خبرگزاری رسمی لبنان، نجیب میقاتی روز ۲۷ مهر در واکنش به این اظهارات، در بیانیه‌ای تصریح کرد: «ما از این موضع که به منزله دخالت آشکار در امور لبنان و تلاشی غیرقابل پذیرش برای تثبیت قیمومیت بر لبنان است شگفت‌زده هستیم».

او به صراحت این پیشنهاد قالیباف را که به تازگی نیز به لبنان سفر کرده بود، رد کرد.

مهرماه امسال فواد سنیوره، نخست‌وزیر پیشین لبنان در گفت‌وگویی گفت حزب‌الله در عمل دولت لبنان را به گروگان گرفته است و ایران پشت این کار است.



منبع خبر در رادیو فردا

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی