یو ای نیوز

U I News Agency

هشدار گارلند به جمهوری اسلامی درباره «تلاش فزاینده» برای اثرگذاری بر انتخابات آمریکا – رادیو فردا



وزیر دادگستری و دادستان کل آمریکا ضمن اشاره به «تلاش‌های تهاجمی» ایران برای اثرگذاری بر انتخابات آتی در این کشور هشدار داد که ایالات متحده این گونه اقدامات از طرف حکومت‌های خودکامه را «تحمل نمی‌کند».

دادستان کل آمریکا جمهوری اسلامی ایران را متهم کرد که برای اثرگذاری بر کارزارهای انتخابات ریاست ‌جمهوری آتی در آمریکا «به طرز فزاینده‌ای به تلاش‌های تهاجمی» دست زده است.

مریک گارلند روز چهارشنبه، ۱۴ شهریور، گفت که «فعالیت‌های تهاجمی فزاینده ایران» در دوره اخیر شامل اقدامات این کشور برای به خطر انداختن کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ و اثرگذاری بر نتیجه انتخاباتی است که تهران آن را خلاف منافع خود می‌داند.

او یادآوری کرد که نهادهای اطلاعاتی آمریکا نیز دو هفته پیش نسبت به تلاش‌های ایران برای اثرگذاری بر انتخابات جاری آمریکا هشدار داده بودند.

آقای گارلند گفت پیام ما روشن است؛ در برابر تلاش حکومت‌های استبدادی برای سوء استفاده از سیستم حکومت دموکراتیک خود کوچک‌ترین تحملی نداریم.

او افزود: آمریکا در برابر تقلاهای روسیه، چین یا هر بازیگر خارجی بدطینت دیگری همچون ایران که به دنبال مداخله در انتخابات ما و تضعیف دموکراسی ما باشد، «بی‌وقفه تهاجمی» اقدام خواهد کرد.

بیانیه مشترک اف‌بی‌آی، اطلاعات ملی و امنیت سایبری و آژانس امنیت زیرساخت‌های آمریکا در دو هفته پیش نیز ابراز اطمینان کرده بود که جمهوری اسلامی ایران عامل هک ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ بوده و برای بهره بردن از اختلافات در جامعه آمریکا بر سر دو نامزد، و از راه مهندسی اجتماعی دیدگاه‌ها و در نهایت، برای اثرگذاری بر نتیجه انتخابات، در سیاست داخلی آمریکا دخالت می‌کند.

نهادهای آمریکایی تأکید دارند که هکرهای ایرانی مأمور شده بودند به افرادی در ستادهای انتخاباتی دموکرات‌ها نیز دسترسی یابند و به اقداماتی در این راستا دست زدند.

دفتر نمایندگی جمهوری اسلامی ایران به دنبال هشدار نهادهای اطلاعاتی و سایبری آمریکا در خصوص تلاش ایران برای تأثیر بر روند کارزارهای انتخاباتی جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها گفته بود: «اگر آمریکا صداقت دارد، باید اسناد اتهامی خود را ارائه کند.»

دادستان کل آمریکا در سخنان روز چهارشنبه خود همچنین گفت: «حلقه درونی (ولادیمیر) پوتین (رئیس‌جمهور روسیه) به شرکت‌های روابط عمومی روسی دستور داده تا برای تأثیرگذاری بر انتخابات امسال آمریکا اطلاعات نادرست را تبلیغ کنند.»

تحقیقات دادستانی آمریکا حاکی است که شبکه راشا تودی (آرتی) و کارکنان آن از یک شرکت آمریکایی مستقر در تنسی خواستند محتوای آنلاین تولید کنند که عملا «در راستای خواسته‌های کرملین» بود.

دو کارمند شبکه آرتی در این ارتباط به پولشویی و هفت کارمند دیگر این شبکه به اتهام تلاش برای اثرگذاری بر روند دموکراتیک آمریکا متهم شدند.

همزمان وزارت خزانه‌داری و وزارت خارجه آمریکا نیز روز چهارشنبه سلسله اقدامات مشترکی را علیه شبکه آرتی اعلام کردند.

وزیر خارجه آمریکا گفت «رسانه‌های تحت حمایت کرملین» برای «نفوذ پنهانی» در روند انتخابات امسال آمریکا و هدف قرار دادن آن، اقدام کرده‌اند.

آنتونی بلینکن افزود که وزارت خارجه سه گام برمی‌دارد: محدودیت صدور روادید برای افرادی که می‌خواهند به نمایندگی از سوی سازمان‌های رسانه‌ای وابسته به مسکو وارد آمریکا شوند، تغییرات در قانون مأموریت‌های خارجی به این معنی که رسانه‌های مشخص روسی به عنوان سازمانی با «مأموریت خارجی» توصیف می‌شوند و پیشنهاد ده میلیون دلاری پاداش برای عدالت، جهت دریافت اطلاعاتی در خصوص تلاش‌های بالقوه خارجی که در راستای نفوذ یا مداخله در انتخابات آمریکا باشد.

دولت جو بایدن اعلام کرد که مارگریتا سیمونووا، سردبیر راشا تودی و بقیه عوامل شبکه از آغاز سال ۲۰۲۴ برای «بسیج پنهان» اینفلوئنسرهای آمریکایی تلاش کرده‌اند تا اطلاعات نادرست را برای اثرگذاری در انتخابات آمریکا منتشر کنند و «خود آن‌ها حتی آگاه نبوده‌اند» که در خدمت دستور کار ولادیمیر پوتین هستند.

در آستانه انتخابات پیش روی آمریکا که ۱۵ آبان‌ماه آینده برگزار می‌شود، تنش در روابط آمریکا و روسیه به ویژه بر سر بحران جنگ روسیه در اوکراین و تجهیز ارتش اوکراین از سوی آمریکا و ناتو تشدید شده است.

برخی در آمریکا مدعی هستند که ولادیمیر پوتین مایل به بازگشت دونالد ترامپ به قدرت در کاخ سفید است و تلاش‌های مسکو در این راستا انجام می‌شود.

آوریل هِینز، مدیر اطلاعات ملی آمریکا، از بهار امسال نسبت به تلاش‌های روسیه، ایران و چین برای نفوذ و مداخله در انتخابات امسال آمریکا هشدار داده بود.

ایران، روسیه و چین که آمریکا به تلاش‌های عوامل سایبری و رسانه‌ای وابسته به آن‌ها برای اثرگذاری بر کارزارهای انتخاباتی و نتیجه انتخابات آمریکا اشاره دارد، دارای روابط نزدیک با یکدیگر هستند. مناسبات تهران، مسکو و پکن در سال‌های اخیر تقویت نیز شده است.

مقامات ارشد دولت لندن نیز به تازگی ایران، روسیه، چین و کره شمالی را دارای منافع مشترک در اقدام علیه منافع بریتانیا و تهدید مشترک علیه کشور خود معرفی کردند.



منبع خبر در رادیو فردا

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی