یو ای نیوز

U I News Agency

نمی‌توانیم برآورد کنیم سال دیگر دقیقاً چه اتفاقی می‌افتد – رادیو فردا



معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران نسبت به «هوشمند شدن» سلاح‌ها در ارتش‌های پیشرفته جهان ابراز نگرانی کرد و گفت که «امروز نمی‌توانیم برآورد کنیم سال دیگر دقیقاً چه اتفاقی می‌افتد.»

به گزارش خبرگزاری ایسنا، حبیب‌الله سیاری این اظهارات را روز دوشنبه ۲۶ آذر در «نخستین همایش ملی فرماندهی و کنترل جنگِ شناختی» بیان کرد.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش ایران در مورد سرعت بالای پیشرفت تسلیحاتی در دنیا گفت که «ما نمی‌توانیم با استفاده از تجربیات گذشته، در جنگ‌های آینده حاضر شویم. باید از تجربیات گذشته استفاه کرد ولی آیا سلاح‌ها هوشمند نشده است؟ آیا روش‌های جنگ تغییر نکرده است؟ سرعت تغییرات فناوری زیاد است. تجهیزات جنگی تغییر کرده است.»

پیش از این دیده‌بان حقوق بشر گزارش داده بود که ارتش اسرائیل از هوش مصنوعی، فناوری‌های نظارتی و دیگر ابزارهای دیجیتال برای کمک به تعیین این‌که چه کسی یا چه چیزی را در غزه و در چه زمانی هدف قرار دهد، استفاده می‌کند.

همچنین ارتش اسرائیل ۲۵ فروردین امسال با همکاری نیروی هوایی آمریکا، بریتانیا، فرانسه و اردن، بیش از ۳۰۰ پهپاد و موشک شلیک‌شده از ایران را رهگیری کردند که گزارش شده است استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی به آن‌ها امکان تصمیم‌گیری آنی و تقسیم‌بندی اهداف را داده بود.

به گفته منابع نظامی اسرائیل، تغییرات راهبردی این کشور در راستای استفاده گسترده‌تر از هوش مصنوعی است.

حبیب‌الله سیاری در ادامه سخنانش گفت «دیگر این‌طور نیست که مشکلات با مذاکره حل شود» و نسبت به «غافلگیری فناورانه و راهبردی» و «غفلت راهبردی» جمهوری اسلامی هشدار داد.

تحولات اخیر در منطقه برای جمهوری اسلامی زیان‌بار بوده و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، روز ۱۸ آذر گفت که جمهوری اسلامی ایران به خاطر اسرائیل و موفقیت‌های نظامی‌اش در «وضعیت ضعیفی» قرار گرفته است.

معاون هماهنگ‌کننده ارتش ایران روز دوشنبه همچنین نسبت به آنچه «جنگِ شناختی» نامید هشدار داد و گفت که «اعتمادزدایی، مشروعیت‌زدایی، قداست‌زدایی، ناامیدسازی و ناکارآمدنمایی حاکمیت از روش‌های جنگ شناختی است که این‌ها را دشمن اکنون در دستور کار دارد.»

او همچنین گفت که «جنگ شناختی دشمن در بلندمدت جواب می‌دهد و به مرور زمان در ذهنیت اثرگذاری می‌کند و زمانی متوجه می‌شوید که کار از کار گذشته است.»

اسرائیل با حمله‌ای گسترده در پنجم آبان، سامانه‌های پدافند هوایی ایران را هدف قرار داده و توانست رادارها، تجهیزات ضدهوایی و کارخانه‌های تولید سوخت برای موشک‌های بالستیک را نابود کند. این حمله که با مشارکت ۱۲۰ جنگنده انجام شد، ایران را در برابر حملات آینده هوایی تا حد زیادی بی‌دفاع کرده است.

این تحولات در شرایطی رخ می‌دهد که تهران به دلیل شکست نیروهای مورد حمایت خود در غزه، لبنان و سوریه در وضعیت شکننده‌ای قرار دارد.

حسین سلامی، فرمانده کل سپاه پاسداران، روز یک‌شنبه ۲۵ آذر از تحولات سوریه با عنوان «یک درس تلخ» یاد کرد و گفت این «عبرت بزرگ» در کنار عبرت‌های به جای مانده از جنگ ایران و عراق قرار می‌گیرد.

به گفته یوآو گالانت، وزیر دفاع پیشین اسرائیل، این تحولات فرصتی فراهم کرده تا «قبل از تولید سلاح هسته‌ای توسط ایران»، «اقدام لازم» صورت گیرد. او این مطلب را در مصاحبه‌ای به واشینگتن‌پست گفته است که مقاله مربوط به آن روز یک‌شنبه ۲۵ آذر در این روزنامه منتشر شد.

با وجود حمایت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا، از دیپلماسی، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، در مورد احتمال جنگ با ایران گفته است که «هر چیزی ممکن است».



منبع خبر در رادیو فردا

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی