اعتصابات پرستاران در ایران روز چهارشنبه ۱۶ آبان در استانهای یزد و خوزستان ادامه یافت و تجمع پرستاران در اهواز با دخالت نیروهای حراست به درگیری کشیده شد.
بنا بر گزارشهای رسیده به صدای آمریکا و منتشر شده در رسانههای اجتماعی در روز چهارشنبه شانزدهم آبان، اعتصاب صنفی پرستاران که در چند روز گذشته از سر گرفته شده، امروز در اهواز و یزد جریان داشت.
گزارشها حاکی از آن است که اعتصاب و اعتراض پرستاران در برخی بیمارستانهای یزد از جمله بیمارستان صدوقی و افشار برای پنجمین روز متوالی جریان دارد و تنها عملهای اورژانسی انجام میشود.
پرستاران معترض در یزد با درخواست رسیدگی به مطالباتشان، شعار دادند: «وعده وعید کافیه، سفره ما خالیه.»
در اهواز نیز پرستاران معترض در مقابل سازمان مرکزی دانشگاه علوم پزشکی جندیشاپور تجمع کردند و شعار دادند: «پرستار داد بزن، حقت رو فریاد بزن.»
در همین حال، به گزارش کانال «اعتراض مدنی بازار»، تجمع اعتراضی پرستاران در اهواز، با دخالت حراست دانشگاه اهواز به درگیری کشیده شد.
یک گزارش ویدئویی از مرکز استان خوزستان نشان میدهد که نیروهای حراست، معترضان را با خشونت هل میدهند و در واکنش به این اقدام، پرستاران معترض آنها را هو میکنند.
تشدید مشکلات و معضلات پرستاران در مرداد سال جاری منجر به شکلگیری یک دوره اعتصاب سراسری پیوسته و دنبالهدار شد که در آن صدها پرستار و کادر درمانی بیمارستانهای دولتی با تاکید بر تحقق مطالبات صنفی و معیشتی خود اعتراضات و اعتصابات خود را دست کم در ۱۶ استان ایران آغاز و تا شهریور ماه ادامه دادند.
بنابر گزارشها پابرجا بودن مشکلات پرستاران باعث شده است تا احمد نجاتیان، رئیسکل سازمان نظام پرستاری، در نامهای به وزیر بهداشت جمهوری اسلامی «افزایش تعداد بستههای خدمات پرستاری»، «افزایش ارزش نسبی خدمات برخی بخشها» و «افزایش ضریب ریالی تعرفه پرستاری به صورت واقعی» را از جمله مطالبات پرستاران اعلام کند.
تداوم اعتصابهای پرستاران به برخورد نیروهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی با آنان و بازداشت شماری از پرستاران منجر شد که در واکنش به این اقدام وزارت امور خارجه آمریکا و شورای بینالمللی پرستاری (آی.سی.اِن) هشتم شهریور ماه از «بازداشت و محکومیت ناعادلانه» پرستاران معترض در ایران ابراز نگرانی کردند.
روز سهشنبه ۱۵ آبان نیز اعتراضات پرستاران در برخی مناطق ایران از جمله شیراز در جریان بود و معترضان روپوشهای خود را همراه با پلاکاردهایی حاوی مطالباتشان به اعتراض بر دیوار نردهای دانشگاه علوم پزشکی آویخته بودند.
گسترش اعتراضات صنفی گروههای مختلف از جمله بازنشستگان، کارگران صنایع مختلف، معلمان، مالباختگان، و پرستاران و کارکنان بخش درمان نشانگر افزایش مشکلات معیشتی در ایران و بیتوجهی مقامات جمهوری اسلامی است.
تداوم اعتراضات معیشتی در ایران در روزهای جاری با تشدید مناقشات میان اسرائیل و جمهوری اسلامی همزمان شده و التهاب در بازارهای مالی در ایران نیز همچنان ادامه دارد.