پنتاگون اعلام کرد که برای حفاظت از نیروهای آمریکایی در خاورمیانه، دفاع از اسرائیل و کاهش تنش از طریق بازدارندگی، چندین بمبافکن راهبردی و ناوشکن به منطقه اعزام میکند.
پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون، روز جمعه ۱۱ آبان در بیانیهای اعلام کرد که به دستور لوید آستین، وزیر دفاع ایالات متحده، چندین بمبافکن ب-۵۲ و همچنین جنگنده و ناوشکن به منطقه اعزام خواهند شد.
بنابر این گزارش، اعزام این تجهیزات طی ماههای پیش رو و همزمان با آماده شدن ناو هواپیمابر «یواساس آبراهام لینکلن» برای ترک منطقه انجام خواهد شد.
بنابر بیانیه پنتاگون، لوید آستین هشدار داده است که اگر ایران یا نیروهای نیابتیاش بخواهند پرسنل یا منافع آمریکا در منطقه را هدف قرار دهند، ایالات متحده تمامی اقدامات لازم را انجام خواهد داد.
در بیانیه پنتاگون به تعداد و مشخصات تجهیزاتی که به منطقه اعزام خواهند شد و همچنین زمان دقیق خروج ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن اشارهای نشده است.
پیشتر خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده بود که ناوگروه آبراهام لینکلن قرار است تا اواسط ماه جاری میلادی خاورمیانه را ترک کند.
به نوشته این خبرگزاری، مقامهای نظامی آمریکا حضور سنگین نظامی در منطقه را یک عامل بازدارنده مهم در برابر ایران میدانند و قرار است چند هواپیمای بمبافکن ب-۵۲ استراتوفورترس، هواپیماهای سوخترسان و همچنین ناوشکن به منطقه اعزام کنند.
آسوشیتدپرس با اشاره به اینکه آمریکا تاکنون چندین بار برای «هشدار صریح به ایران» بمبافکنهای استراتژیک ب-۵۲ به خاورمیانه اعزام کرده نوشته است این برای دومین بار طی یک ماه اخیر است که این هواپیماها بار دیگر راهی منطقه میشوند.
چندی پیش گزارش شد که از این بمبافکن رادارگریز در حملات آمریکا به انبارهای زیرزمینی حوثیها در یمن استفاده شده است.
تغییر آرایش نظامی ایالات متحده در خاورمیانه در حالی است که جنگ اسرائیل با گروه افراطی حماس و همچنین گروه حزبالله، در غزه و لبنان ادامه دارد و رسانهها از بالا گرفتن احتمال حمله دوباره ایران به اسرائیل خبر دادهاند.
حماس از سوی آمریکا و اتحادیه اروپا گروهی تروریستی شناخته میشود.
به گزارش آسوشیتدپرس، ناو هواپیمابر آبراهام لینکلن و سه ناوشکن همراه آن مجموعا پنج هزار نیرو دارند.
این خبرگزاری با اشاره به اینکه خروج این ناوگروه از منطقه احتمالا منجر به کاهش تعداد نیروهای آمریکایی در خاورمیانه میشود، گفته است اعزام هواپیماهای بمبافکن این کاهش را جبران میکند و قدرت رزمی ایالات متحده را بالا میبرد.
آسوشیتدپرس برآورد کرده است که تعداد نیروهای آمریکایی در خاورمیانه اخیر حدود ۴۳ هزار نفر بود.
روز پنجشنبه مقامهای نظامی آمریکا و اسرائیل بر «آمادگی کامل» این دو کشور برای دفاع در برابر تهدیدات ایران و گروههای نیابتیاش تاکید کردند.
اسرائیل در واکنش به حمله موشکی گسترده ایران به این کشور بامداد شنبه پنجم آبان از هدف قرار دادن مواضع نظامی در ایران خبر داد.
مقامهای ایران این حمله اسرائیل را کماهمیت و کماثر جلوه داده و گفتهاند پدافند هوایی عملکرد موفقی داشته است.
با این حال رسانههای بینالمللی با استناد به تصاویر ماهوارهای و اظهارات کارشناسان گزارش دادهاند که حملات اسرائیل ضرباتی جدی به تاسیسات موشکی و سامانههای پدافندی ایرانی وارد کرده است.
بحران کنونی خاورمیانه با یورش گروه افراطی حماس به جنوب اسرائیل که حدود ۱۲۰۰ کشته و ۲۵۰ گروگان در برداشت آغاز شد؛ اسرائیل در پاسخ به این یورش، عملیاتی نظامی را در سراسر نوار غزه آغاز کرده است که به گفته مقامهای زیر نظر حماس تاکنون بیش از ۴۳ هزار کشته برجای گذاشته است.