علیرضا نوریزاده «مدیر مرکز ایران و عرب» در برنامه خبری شبانگاهی صدای آمریکا، در پاسخ به این پرسش که چرا اهدافی که اسرائیل در حمله به مواضع جمهوری اسلامی آنها را هدف قرار داد با اهدافی که پیشتر انتظار میرفت تفاوت داشت، گفت بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل به اندازهای از جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا «امتیاز» گرفت که به مصلحت در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا «فیتیله را پایین بکشد».
این روزنامهنگار و کارشناس مسائل ایران و خاورمیانه، این مسئله را رد کرد که اسرائیل قصد آسیب زدن نداشت وهدفش فقط ارسال پیام به رهبران جمهوری اسلامی بود و گفت ضرباتی که اسرائیل زد به تاسیسات نظامی و تولید پهپاد و یا موشکی بوده و همه اینها نشان میدهد که به گفته او، نتانیاهو کوتاه نیامده است.
او بدون توضیح بیشتر گفت تصور این که اسرائیل رهبر جمهوری اسلامی را بزند تصور درستی نبود و در ادامه افزود، تمرکز اسرائیل این بار روی زدن مناطق تولید موشک و پهپاد و یا استفاده از آنها بوده است. به عقیده علیرضا نوریزاده هرچند «اسرائیل انتظارات ما را برآورده نکرد،» اما «از دید نظامی به اهدافش رسید».
کامبیز غفوری، روزنامهنگار، دیگر مهمان این بخش خبری صدای آمریکا بود و در همین ارتباط گفت، اگر اسرائیل تاسیسات هستهای را نزد، اگر اسرائیل پالایشگاهها را نزد که مردم برای رفت و آمدشان در ایران مشکل دار شوند، یا اگر نیروگاههای برق را نزد که کشور ایران در خاموشی فرو رود، همه اینها به انتخابات پیش رو در آمریکا بر میگردد.
او با یادآوری لفاظیهای مقامات سپاه پاسداران که گفته بودند اگر اسرائیل حمله کند «هواپیماهای آن در راه برگشت جایی برای فرود در اسرائیل ندارند» یا این که «تلآویو و حیفا با خاک یکسان خواهند شد» گفت حمله اسرائیل «یک تابو» را شکست و لفاظیهای سپاه را خنثی کرد و نشان داد که اسرائیل «هر کجا» را که در ایران بخواهد میتواند بزند.
به عقیده کامبیز غفوری، حمله اسرائیل و ناتوانی جمهوری اسلامی در دفاع از آسمان خود، محاسبات جمهوری اسلامی را تغییر خواهد داد.
او درباره این که چرا اسرائیل از بمبهای بسیار قوی مانند آنچه در غزه یا لبنان استفاده کرده است در حمله اخیر به اهداف جمهوری اسلامی استفاده نکرد گفت، یک دلیلش فشار آمریکا بود و دلیل بعدی این که اگر هم میخواست استفاده کند باید ابتدا پدافند هوایی در ایران را تضعیف میکرد و اگر تاسیسات پدافند هوایی اس-۳۰۰ را زده باشد از این به بعد نیروی هوایی اسرائیل آزادی عمل بیشتری دارد و این تاسیسات چیزهایی نیستند که بتوان آنها را بلافاصله جایگزین کرد چرا که روسیه نیز به دلیل جنگ در اوکراین به این تجهیزات نیاز دارد.
علیرضا نوریزاده در مورد عوامل نیابتی جمهوری اسلامی در منطقه گفت، حزبالله یک غول بود و حماس پیش از ۷ اکتبر نیز یک قدرت بود که هر دو با حملات اسرائیل «خرد» شدهاند. او گفت اسرائیل ابزارهای مختلف جمهوری اسلامی را میگیرد و منتظر حوثیها نیز باید بود.
او اضافه کرد، تا زمانی که شعار خامنهای نابودی اسرائیل و یهودیان است، اسرائیل این موضوع را رها نخواهد کرد. به عقیده او، جمهوری اسلامی علاوه بر این که ضداسرائیل است، ضدیهودیان نیز است.
نوریزاده با بیان این که حمله اسرائیل یک تمرین برای آن بود بود و با حمله اخیر امتحانش را داد، گفت پایانی برای رویارویی اسرائیل و جمهوری اسلامی متصور نیست و یکی از اینها، به عقیده او، باید از بین برود و با توجه حمایت غرب و آمریکا از اسرائیل، این اسرائیل نیست که از بین خواهد رفت.
کامبیز غفوری در بخشی از این گفتوگو به احساسات مردم ایران اشاره کرد و گفت، حسی که ایرانیها به جمهوری اسلامی دارند مثل حسی است که فرانسویها به اشغال کشورشان توسط آلمان نازی داشتند و از بمباران بریتانیاییها حمایت میکردند، چون ایرانیها حکومت فعلی را یک اشغالگر میدانند.
علیرضا نوریزاده نیز در همین زمینه گفت هیچ ایرانی نمیخواهد ببیند که یک بیگانه به ایران حمله کند، اما بنیامین نتانیاهو هوشمندی کرد و گفت با ملت ایران در جنگ نیست.
کامبیز غفوری درباره تلاشهای جمهوری اسلامی که قصد دارد حمله اسرائیل را کماهمیت جلوه دهد و بگوید «هیچ اتفاقی نیفتاده» و شهروندان خود را تهدید کرده است که اگر درباره حمله چیزی بنویسد زندانی خواهد کرد، گفت این اقدامات جمهوری اسلامی مانند روزهایی است که شلیک به هواپیمای مسافربری اوکراینی را گردن نمیگرفت یا اقدام اسرائیل در سرقت اسناد هستهای از تورقوزآباد را انکار میکرد، یا همین زدن تاسیسات نظامی اصفهان در حمله قبلی اسرائیل را انکار میکرد، تا این که فرمانده سابق سپاه آن را افشا کرد.