یو ای نیوز

U I News Agency

مجموع ۱۰ سال زندان برای دو شهروند بهائی برای «فعالیت آموزشی» در بابل – صدای آمریکا



دو شهروند بهائی در بابل توسط دادگاه انقلاب اسلامی مجموعا به ۱۰ سال حبس و محرومیت‌های اجتماعی محکوم شدند.

ارگان رسانه‌ای مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران روز چهارشنبه دوم آبان گزارش داد که شعبه اول دادگاه انقلاب اسلامی بابل، سوزان عیدمحمدزادگان و نیوشا بدیعی ثابت، دو شهروند بهائی را با اتهام «فعالیت آموزشی و یا تبلیغی» هر یک به پنج سال زندان و ۱۸ ماه ممنوعیت از هرگونه فعالیت آموزشی و پرورشی محکوم کرده است.

جمهوری اسلامی پیروان آیین بهائیت را از حق تحصیل محروم کرده و مقامات قضایی فعالیت‌های آموزشی آنها را که برای تحصیل بهائیان انجام می‌شود، با عناوینی چون «انحرافی» و «مغایر با موازین و عقاید اسلام» جرم‌انگاری کرده است.

سوزان عیدمحمدزادگان و نیوشا بدیعی ثابت ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ به دست نهادهای اطلاعاتی جمهوری اسلامی بازداشت شده بودند و ۲۰ شهریور همان سال با سپردن وثیقه از زندان بابل آزاد شدند و نخستین جلسه دادگاه آنها نیز ۱۳ تیر امسال در شعبه نخست دادگاه انقلاب بابل برگزار شده بود.

پیش از این، محمدصادق اکبری، رئیس کل دادگستری استان مازندران، با اعلام پلمب دو مدرسه و ۱۰ مرکز آموزشی و ورزشی در بابل، ادعا کرده بود که دلیل آن «تبلیغ دیانت بهائی توسط این مراکز» بوده است و دو شهروند بهائی بازداشت شده در این ارتباط را به عنوان «مربیان سرشناس بهائی در ایران» معرفی کرده بود.

وب‌سایت هرانا به نقل از یک منبع مطلع ادعای این مقام قضایی را رد کرده است. منبع آگاه در این زمینه گفته که «تعداد انی مراکز نهایتا چهار مهدکودک بوده است» و «هیچ‌گاه تبلیغ دینی در این مراکز وجود نداشته و فقط آموزش و تربیت کودکان بوده که اولیای این کودکان نیز در این مراکز حضور داشتند.»

در روزهای گذشته جامعه جهانی بهائی در بیانیه‌ای هشدار داد که آزار و سرکوب بهائیان در ایران شدت گرفته است و تأکید کرد: «جامعه جهانی بهائی به طرز نگران‌کننده‌ای متوجه موارد جدید تلاش مداوم دولت برای پاک‌سازی ایران از تاریخ و هویت بهائی شده است.»

بر اساس آمار منابع غیررسمی، بیش از ۳۰۰ هزار بهائی در ایران زندگی می‌کنند، اما قانون اساسی جمهوری اسلامی مذهب بهائیان را نه تنها به‌رسمیت نمی‌شناسد، بلکه با آن برخورد می‌کنند.

مقامات قضایی جمهوری اسلامی دهه‌ها است شهروندان بهائی را از حقوق شهروندی، از جمله حق تحصیل محروم می‌کنند و آموزش‌های خارج از چارچوب حکومتی برای آنها را در اتهامات وارده با عباراتی از جمله «انحرافی» توصیف می‌کنند.

نهادهای حقوق بشری می‌گویند حقوق بهائیان در ایران طی سال‌های گذشته همواره به‌صورت نظام‌مند نقض شده و فشارهای حکومتی بر آنها در ماه‌های گذشته افزایش نیز یافته است.



منبع خبر در صدای آمریکا

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی