یو ای نیوز

U I News Agency

بازداشت رضا ولی‌زاده، روزنامه‌نگار سابق رادیو فردا پس از بازگشت به ایران – صدای آمریکا



رضا ولی‌زاده، روزنامه‌نگار دوتابعیتی که اسفند ۱۴۰۲ به ایران بازگشته بود، از سه هفته قبل در تهران بازداشت شده است.

یک منبع مطلع در ایران با تایید خبر بازداشت آقای ولی‌زاده به صدای آمریکا گفت که او با اتهام «همکاری با رسانه‌های فارسی زبان خارج از کشور» مواجه است. تا این لحظه اطلاعات بیشتری از جزئیات نهاد بازداشت کننده و محل نگهداری رضا ولی‌زاده در اختیار نیست، اما به نظر می‌رسد درهمان هنگامی که مسعود پزشکیان و تیم همراهش در آمریکا از تعامل با ایرانیان خارج از کشور و تسهیل رفت و آمد آنان به کشور می‌گفتند، این روزنامه‌نگار در ایران زندانی و یا در آستانه بازداشت بوده است.

در پی انتشار مطالبی درباره بازداشت رضا ولی‌زاده در شبکه اجتماعی ایکس، رادیو فردا روز سه‌شنبه ۲۴ مهر تأیید کرد که این روزنامه‌نگار که تا آبان ۱۴۰۱ «از کارکنان رادیو فردا بود»، از «حدود سه هفته پیش» در تهران بازداشت شده است.

آقای ولی‌زاده دارای تابعیت دوگانه ایرانی آمریکایی است و پس از ترک رادیو فردا مدتی در خارج از ایران اقامت داشت.

این روزنامه‌نگار مرداد ۱۴۰۳، در حساب ایکس خود نوشته بود که «۱۶ اسفند ۱۴۰۲ وارد تهران» شده و قبل از آن «مذاکرات نیمه‌کاره‌ای با سازمان اطلاعات سپاه» داشته است، اما «در نهایت با مسئولیت خود» و حتی بدون دریافت «امان‌نامه شفاهی پس از ۱۴ سال» به ایران بازگشته است.

آقای ولی‌زاده علاوه بر این در زمستان گذشته و پس از بازگشت به ایران در ایکس از «احضار برادر بزرگ» خود به «وزارت اطلاعات در تهران» و همچنین «احضار پدر و حتی فامیل دور و نزدیک» خود «به اداره اطلاعات در کردستان» خبر داده و نوشته بود: «سراغ همسایه‌مان رفته‌اند و از وضعیت مادرم جویا شده‌اند که پیش از ورود احتمالی به خانه به ارزیابی برسند. خانواده‌ام را تحت فشار گذاشته‌اند که من را متقاعد کنند برگردم.»

روز یکشنبه نجات بهرامی، روزنامه‌نگار آزاد در شبکه اجتماعی ایکس از بازداشت رضا ولی‌زاده خبر داده و او را «یک گروگان دیگر» جمهوری اسلامی توصیف کرده بود که «نزدیک به یک ماه است در زندان اوین و سلول انفرادی است و پرونده او قرار است هفته بعد به دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی ارجاع شود.»

به گفته او، آقای ولی‌زاده «اوایل پاییز سال ۱۴۰۲ با تماس یک دوست قدیمی، اطمینان حاصل کرد که برای بازگشت کوتاه‌مدت به ایران و دیدار با والدین پیر خود دچار مشکل نخواهد شد» اما پس از ورود به ایران، «هم توسط اطلاعات سپاه و هم وزارت اطلاعات احضار شد.»

پیش از این آبرام پیلی، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران، بارها به شهروندان آمریکایی هشدار داده است که از سفر به ایران خودداری کنند.

بسیاری از کارشناسان سیاسی معتقدند که جمهوری اسلامی ایران با توسل به اتهامات بی‌اساس، شهروندان خارجی و به ویژه شهروندان دو تابعیتی را بازداشت و از آنها به عنوان ابزار چانه‌زنی سیاسی استفاده می‌کند و در عمل، این شهروندان را به گروگان می‌گیرد.



منبع خبر در صدای آمریکا

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی