یو ای نیوز

U I News Agency

فریدون تنکابنی، نویسنده «جمهوری عوضی اسلامی»، درگذشت – صدای آمریکا



فریدون تنکابنی، داستان‌نویس و از اعضای موسس کانون نویسندگان ایران و شورای نویسندگان و هنرمندان، پس از تحمل دوره‌ای بیماری شنبه هفتم مهر در ۸۷ سالگی در آلمان درگذشت.

کانون نویسندگان ایران روز یک‌شنبه هشتم مهر اعلام کرد که فریدون تنکابنی، زاده ۱۳۱۶، داستان‌نویس و طنزپرداز و از اعضای هیئت موسس این کانون، شنبه هفتم مهر در پی دوره‌ای بیماری در خانه سالمندان شهر کلن آلمان درگذشت.

فریدون تنکابنی نخسین اثر خود با عنوان «مردی در قفس» را در آغاز دهه ۴۰ خورشیدی منتشر کرد و پس از آن همکاری با نشریات، به‌ویژه در زمینه طنز سیاسی را شروع کرد.

از جمله آثار بر جا مانده از او، «یادداشت‌های شهر شلوغ»، «اسیر خاک»، «پیاده شطرنج»، «پول، تنها ارزش و معیار ارزش‌ها»، «راه رفتن روی ریل»، «اندوه سترون بودن»، و «جمهوری عوضی اسلامی» است.

برخی ناظران او را «طنزنویس قهار، تأثیرگذار، و حرفه‌ای» و «نویسنده‌ای خلاق و نخبه‌ای فراموش‌شده» دانسته‌اند که «در غربت و در خانه سالمندان» درگذشت.

پس از وقوع انقلاب ۱۳۵۷ فریدون تنکابنی با شماری دیگر از شاعران و نویسندگان از جمله هوشنگ ابتهاج و سیاوش کسرایی، به حزب توده نزدیک شدند و از مواضع حزبی نسبت به جمهوری اسلامی دفاع کردند. مواضعی که با نقد اکثریت اعضای کانون نویسندگان روبه رو شد.

در پی این وقایع، فریدون تنکابنی که تا سال ۱۳۵۸ عضو کانون نویسندگان ایران بود، از این کانون جدا شد و یک سال بعد، یعنی در سال ۵۹ خورشیدی، به همراه گروهی دیگر از اهل فرهنگ «شورای نویسندگان و هنرمندان» را پایه‌گذاری کرد.

این نویسنده و طنزپرداز شناخته شده، در پی فشارهای حکومتی بر نویسندگان و هنرمندان و بازداشت شماری از آنان، در سال ۱۳۶۲ از ایران به اروپا رفت و از آن زمان در شهر کلن آلمان ساکن شده بود.



منبع خبر در صدای آمریکا

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی