داوود شاقوزایی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با توجه به اینکه سیستان و بلوچستان جزو استان های زلزله خیز کشور است و توسعه و نصب دستگاههای شتابنگار به منظور ثبت و مطالعه دقیق تر زمین لرزه ها در آن ضروری بوده بنابراین از سال گذشته تاکنون سه دستگاه زلزله نگار در محدوده نقاط زلزله خیز شهرهای زیر پوشش این اداره کل نصب و راه اندازی شد.
وی تاکید کرد: دستگاههای شتاب نگار نصب شده در سیستان و بلوچستان از نوع برخط است که اطلاعات را بعد از ثبت به صورت آنلاین به مرکز تحقیقات جهت پایش ارسال میکنند.
رئیس اداره مدیریت بحران و پدافند غیر عامل ادارهکل راه و شهرسازی شمال سیستان و بلوچستان گفت: همچنین این دستگاهها قادرند تشخیص دهند که کدام بخش از شهر یا ناحیه از استان براثر زمینلرزه های بزرگ بیشترین شتاب را تحمل و یا خسارت دیدهاند تا بر اساس اطلاعات ثبت شده، گروه های ارزیاب و نیروهای امدادی به مناطق مورد نظر اعزام شوند.
وی بیان کرد: با توجه به اینکه شعاع عملکرد این دستگاهها تا چند صد کیلومتر است و پس از وقوع زلزله با ارائه میزان شتاب به مدیریت بحران در مناطق مختلف کمک و دقایقی پس از زلزله نقشه خسارت و نقاط درگیر حادثه را گزارش میکند این اداره کل در صدد است تا با هماهنگی های لازم با مرکز تحقیقات وزارت متبوع تعداد این دستگاهها را در سالهای آینده در مناطق زیر پوشش افزایش دهد.