یو ای نیوز

U I News Agency

موج مهاجرت در کادر «نظام سلامت»؛ اجبار پرستاران به اضافه‌کاری بدون پرداختی مناسب – صدای آمریکا



رئیس‌کل «سازمان نظام‌پرستاری» گفت که «استانداردها و شاخص‌های مرتبط با نیروی‌انسانی» در حوزه سلامت بسیار پایین است و هشدار داد که برای جبران کمبود نیروی‌انسانی «پرستاران به اضافه‌کاری اجباری وادار می‌شوند» اما «پرداختی‌ها متناسب با خدمات و سختی کار» آنها نیست.

احمد نجاتیان در گفتگویی با خبرگزاری حکومتی ایسنا، بدون اشاره به‌اعتصابات چند هفته اخیر پرستاران و مطالبات آنها، تحلیل رفتن نیروی انسانی متخصص در نظام سلامت و خطر مهاجرت روزافزون آنان را مورد تاکید قرار داده و گفت که «مهاجرت کارکنان سلامت یک تهدید جدی برای نظام سلامت است.»

او تشریح کرد که بر اساس استانداردها «به ازای هر تخت بیمارستانی به ۱/۸ پرستار نیاز» است و اگر سازمان اداری و استخدامی به‌نظرات کارشناسی سازمان نظام پرستاری توجه کند، بخشی از مشکلات نیروی انسانی در نظام سلامت حل خواهد شد.

نجاتیان همچنین تصریح کرد که کارکنان نظام سلامت در شرایط سخت‌تری نسبت به کارکنان سایر بخش‌ها قرار دارند و «نیاز به توجه ویژه در قوانین و مقررات دارند.»

او در ادامه تاکید کرد که نه‌تنها توزیع نیروی انسانی به‌شکل مناسب صورت نگرفته، بلکه وضعیت حقوق و مزایای گروه‌های غیرپزشک نظام سلامت به‌ویژه پرستاران نیز نامناسب است.

این مقام حکومتی وزارت بهداشت با اشاره به اختلافات داخلی با سازمان اداری و استخدامی درباره نیروی مورد نیاز نظام سلامت، گفت: «برخی سازمان‌های مسئول معتقدند که اگر میزان دریافتی پرستاران برای اضافه‌کاری را افزایش دهند، پرسنل سایر بخش‌ها نیز خواهان افزایش دریافتی خواهند بود.»

او با تشریح این‌که در میان پرستاران حاضر در نظام سلامت با گروه‌های شاغل دیگر باید یک تناسب وجود داشته باشد، افزود که در سال‌های اخیر «کمک‌پرستاران» در کنار پرستاران حضور دارند و نسبت «گروه‌های پرستاری به تخت» و «نسبت گروه‌های پرستاری به دیگر گروه‌ها» دو شاخصه‌ای است که درباره گروه‌های پرستاری باید مطرح شود.

ناتوانی مقامات وزارت بهداشت در پاسخگویی به مطالبات روزافزون پرستاران در حالی است که صدها پرستار و کادر درمانی بیمارستان‌های دولتی با تاکید بر تحقق مطالبات صنفی و معیشتی خود از نیمه دوم مرداد، اعتراضات و اعتصابات خود را دستکم در ۱۶ استان ایران تشدید کرده‌اند. بنا بر گزارش‌ها، تاکنون شماری از معترضان به اتهام «اخلال‌گر» بازداشت شده‌اند.

پرستاران به اجرا نشدن قانون تعرفه‌گذاری، اضافه‌کار اجباری و دستمزدهای ناچیز اعتراض دارند و می‌گویند وزارت بهداشت باید صدای‌ آنها را بشنود و مطالبات‌شان را برآورده کند.

تاکنون گروهی از تشکل‌های مستقل صنفی، کارگری، معلمان و بازنشستگان حمایت خود را از مطالبات پرستاران معترض ابراز داشته و از برخوردهای حکومتی با معترضان انتقاد کرده‌اند.

در همین راستا وزارت امور خارجه آمریکا و شورای بین‌المللی پرستاری (آی.سی.اِن) هشتم شهریور ماه از «بازداشت و محکومیت ناعادلانه» پرستاران معترض در ایران ابراز نگرانی کردند.

وزارت امور خارجه آمریکا و «آی.سی.اِن» در جوابیه‌هایی جداگانه به مایکل لیپین، خبرنگار صدای آمریکا، خواستار به رسمیت شناخته‌شدن اعتراضات مسالمت‌آمیز از سوی حکومت ایران شدند.

یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که این وزارت خانه اعتراضات پرستاران و کادر خدمات درمانی در ایران را از نزدیک زیر نظر دارد و از گزارش‌های مربوط به بازداشت و محکومیت «ناعادلانه» بسیاری از معترضان در این اعتراضات مسالمت‌آمیز ابراز نگرانی کرد.



منبع خبر در صدای آمریکا

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی