در ادامه گزارشها درباره جان باختن فردی «بر اثر شکنجه» در بازداشت ماموران انتظامی لاهیجان، ایرنا از برگزاری جلسه شورای تامین استان گیلان خبر داده و خبرگزاری فارس نیز «احتمال» ضرب و شتم این فرد در کلانتری را تایید کرد.
خبرگزاری ایرنا گزارش داد که «هیئت ویژه» از سوی اسکندر مومنی، وزیر کشور، عصر پنجشنبه هشتم شهریور وارد گیلان شد و در نشست شورای تامین استان در مورد این موضوع شرکت کرد.
نام فردی که در بازداشت ماموران انتظامی جان باخت در گزارشهای دولتی ذکر نشده اما منابع حقوق بشری او را محمد میرموسوی، ۳۶ ساله و اهل روستای سیدمحله از توابع لاهیجان معرفی کردهاند.
به گزارش این منابع، او در جریان یک نزاع محلی توسط مأموران یگان ویژه بازداشت شد و سپس به دلیل «ضرب و جرح شدید» در پاسگاه لنگرود جان باخت.
به نوشته ایرنا، سفر هیئت ویژه وزارت کشور به سرپرستی مجید میراحمدی، معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور، به استان گیلان در پی دستور مسعود پزشکیان درباره بررسی این ماجرا صورت گرفت.
یک روز پیشتر نیز دادستان لاهیجان گفته بود پنج نفر از کارکنان نیروی انتظامی در این ارتباط بازداشت شدند.
در ویدئوی تکاندهندهای که از جمله از سوی ههنگاو و دادبان منتشر شد، پیکر خونین مردی جوان در حال شسته شدن در غسالخانه دیده میشود که آثار «شکنجه و ضربوجرح» شدید بر بدن او آشکار است.
در همین حال خبرگزاری فارس، نزدیک به سپاه پاسداران، در گزارشی نوشت که بازداشت پنج افسر پلیس «ظن ضرب و شتم متهم در کلانتری را در اذهان عمومی پررنگ کرده است».
خبرگزاری فارس افزوده است: «اظهارات و شواهد نشان میدهد احتمالاً متهم در زمان بازداشت مورد ضربوشتم قرار گرفته است.»
پیشتر سازمان حقوقبشری ههنگاو گزارش داده بود که محمد میرموسوی در همان روز بازداشت جان باخت اما مشخص نیست پیکر او چه زمانی به خانواده تحویل داده شده است.
به نوشته رسانههای ایران، علاوه بر هیئتی که به دستور وزیر کشور برای بررسی موضوع تشکیل شده احمدرضا رادان، فرمانده کل انتظامی جمهوری اسلامی هم دستور تحقیق در این باره را داده است.
مرگ و کشته شدن شهروندان در بازداشت نیروهای حکومتی پیش از این نیز بارها اتفاق افتاده و ماجرای لاهیجان در آستانه دومین سالگرد جان باختن مهسا (ژینا) امینی در بازداشت گشت ارشاد رخ داده است.
همچنین جواد روحی، از بازداشتشدگان اعتراضات «زن، زندگی، آزادی»، نیز نهم شهریور سال گذشته به طور مشکوک در زندان نوشهر جان باخت و دستگاه قضایی جمهوری اسلامی علت مرگ او را «تداخل دارویی» اعلام کرد.
پیش از آن نیز شمار دیگری از زندانیان سیاسی در زندانهای ایران کشته شدند که از جمله آنها میتوان به ستار بهشتی، وبلاگنویس، و همچنین جانباختگان بازداشتگاه کهریزک در سال ۱۳۸۸ اشاره کرد.