یو ای نیوز

U I News Agency

واژگونی اتوبوس مسافربری در محور کرمان به ایرانشهر؛ ۱۱ تن کشته شدند، حال ۷ تن وخیم است – صدای آمریکا



در پی واژگونی یک اتوبوس مسافربری در محور کرمان به ایرانشهر، منابع غیررسمی از افزایش کشته‌ها خبر می‌دهند و گزارش شده که تاکنون ۱۱ تن کشته شده‌اند. وضعیت هفت تن دیگر از سرنشینان اتوبوس وخیم گزارش شده است.

بنا بر گزارش خبرگزاری‌های حکومتی در ایران در روز سه‌شنبه ۳۰ مرداد، «بامداد امروز» یک اتوبوس مسافربری در محور کرمان به ایرانشهر «واژگون» شد.

مطابق گزارش‌های رسمی به نقل از علیرضا ایرندگانی، رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث ایرانشهر، «در این حادثه شش نفر» جان باختند و «۱۸ نفر زخمی شدند» و مجروحان با شش آمبولانس و یک «اتوبوس آمبولانس» به بیمارستان «خاتم‌الانبیا» در ایرانشهر انتقال یافتند.

در این حال، وب‌سایت «حال‌وش» که اخبار مربوط به استان سیستان و بلوچستان را دنبال می‌کند، اعلام کرد که ساعتی پس از گزارش اولیه، «با فوت دو تن دیگر» از افراد زخمی که به بیمارستان خاتم منتقل شده بودند، شمار کشته‌شدگان «به هشت تن افزایش» یافت و پس از «گذشت بیش از هست ساعت، با فوت سه تن دیگر»، شمار جان‌باختگان حادثه واژگونی اتوبوس مسافربری «به ۱۱ تن» رسید.

بر اساس این گزارش، «وضعیت هفت تن دیگر وخیم و در حالت بیهوشی» است و «زمزمه‌هایی از کمبود ذخیره خونی برای تزریق به مجروحان شنیده می‌شود» اما «تاکنون مقامات دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر و استان به آن نپرداخته‌اند.»

«حال‌وش» همچنین تأکید کرده که «محورهای مواصلاتی سیستان و بلوچستان فاقد بزرگراه» است و این مسئله «از علل عمده تصادفات و حوادث جاده‌ای» است.

در این حال، رئیس اورژانس پیش بیمارستانی و مدیر حوادث ایرانشهر گفته است که «علت حادثه» توسط «کارشناسان پلیس راهور در دست بررسی است.»

بر اساس اعلام پیشین بابک یکتاپرست، سخنگوی اورژانس ایران، بیشترین حادثه ویژه ترافیکی ثبت شده در استان سیستان و بلوچستان، بوده و استان فارس و استان تهران در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

به‌دلیل کم کاری مسئولان دولتی برای ایجاد جاده‌های مناسب، توجه نکردن دستگاه‌های نظارتی بر تولیدات داخلی و کوتاهی نهادهای انتظامی در اعمال قوانین راهنمایی و رانندگی یا اشتباهات رانندگان سالانه دست کم ۱۷ هزار نفر در جاده‌های ایران جان خود را از دست می‌دهند.

سیاوش محبی، جانشین رئیس پلیس راه جمهوری اسلامی نیز ۱۱ فروردین با اعلام این که در ۱۰ روز نخست سال ۶۶۴ نفر در تصادفات رانندگی جان خود را از دست و ۱۷۴ نفر در این تصادفات مصدوم شدند، گفته بود که در استان‌های کرمان، فارس، سیستان و بلوچستان، اصفهان، خراسان رضوی و خوزستان بیشترین تصادفات منجر به فوت به ثبت رسیده است.

این آمار، در حالی است که هادی هاشمی، رئیس پیشین پلیس راه ایران، دی ماه ۱۴۰۰ به وب‌سایت خبری «جامعه۲۴» گفته بود که با وجود دست بردن در آمار، «باز هم تلفات بالا است.» به گفته او، «در آمار‌های ترافیکی با تقسیم‌بندی تلفات رانندگی به حوادث ترافیکی نوع یک و دو و بند‌های جدید، سعی کردند بسیاری از مرگ‌ها را جزو تلفات رانندگی حساب نکنند تا بلکه آمار پایین بیاید، ولی این اتفاق هم رخ نداد.»



منبع خبر در صدای آمریکا

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی