پلیس جمهوری اسلامی در پی واکنشهای گسترده به فیلم تازه منتشر شده از رفتار خشن ماموران نیروی انتظامی با زنانی که در مقابل حجاب اجباری مقاومت میکنند تصویر منتشر شده را «مربوط به گذشته» دانست و «همگان را به اجرای قانون و جلوگیری از بروز و اشاعه ناهنجاریهای اجتماعی» دعوت کرد. این در حالی است که یک رسانه با اشاره به همین فیلم از مسعود پزشکیان خواسته تا وزیر کشور را برکنار و تا زمان رای اعتماد به گزینه پیشنهادیاش، برای این وزارتخانه «سرپرست» تعیین کند.
در اطلاعیه پلیس تاریخ فیلم مورد اشاره همان تاریخ یکم تیرماه ۱۴۰۳ اعلام شده که پیش از این از سوی مادر یکی از دو دختر در حادثه اعلام شده بود. پلیس تایید کرده که برخورد صورت گرفته به دلیل حجاب بوده و از آن با عنوان «پوششِ نامناسب و کشف حجاب» یاد کرده که سبب «تذکر» ماموران شده بود.
پلیس در متن منتشر شده همچنین تایید کرده که «در حینِ انتقال» دو دختر «به خودرو» آنها با «عوامل انتظامی مجادله و کشمکش» داشتند که طبق ادعای پلیس «بر اثرِ مقاومت جراحتی جزئی» بر یکی از این دو دختر ایجاد میشود.
پلیس جمهوری اسلامی ادعا کرد که «پس از بروزِ حادثه، ویدئو گرفته شده توسط پلیس و فیلمِ دوربینِ مداربستهِ خیابان برایِ شفافسازی به مقام قضایی تحویل داده شد» و پرونده در «سیستمِ قضایی و بازرسیِ فراجا مفتوح و در حال بررسی» است.
وبسایت «عصر ایران» اما در واکنش به بازتاب گسترده فیلم منتشر شده در مطلبی نوشته «برخورد خشنی که با این دخترها صورت گرفته است، بسیار درد آور و تاسف برانگیز است. رفتار پلیس به گونهای است که گویی دو مجرم سابقهدار را بازداشت کرده است.»
این رسانه با یاد آوری سخنان پزشکیان در جریان مناظرههای انتخاباتی که گفته بود «ما ۴۰ سال است با مداخله میخواهیم حجاب را نهادینه کنیم. آقایانی که به دنبال طرح نور هستند بگویند این موضوع ما را به نور میکشاند یا انتهای آن سیاه است؟» نوشت: «یکی از کارهایی که میتواند موثر باشد، تغییر هرچه سریعتر وزیر کشور است. او یکی از مدافعان طرح نور است. تا معرفی وزیر جدید و انجام شدن پروسه رای اعتماد، یک سرپرست میتواند وزارت کشور را اداره کند.»
انتشار فیلمی از برخورد ماموران حکومتی با دو دختر ۱۴ ساله به دلیل پوشش اختیاری؛ روز سهشنبه ۱۶ مرداد ماه موجی از واکنشها را در میان مخالفان جمهوری اسلامی و حتی طرفداران دولت پزشکیان برانگیخت.
در این ویدیو که روز سهشنبه توسط «انصافنیوز» و با عنوان «اظهارات و ادعاهای یک شهروند دربارهی برخورد ماموران طرح نور با دختران نوجوان در تهران» منتشر شد، مریم عباسی مادر دختر نوجوان ۱۴ ساله حاضر در ویدیو میگوید دخترش و دوست او در یکم تیرماه در خیابانی در تهران مورد هجوم و ضرب و شتم ماموران حکومتی مجری طرح موسوم به «نور» قرار گرفته و حین درگیری و زمان دستگیری سر یکی از دخترها به پست برق برخورد کرده و در داخل ون نیز برخوردها با دختر او ادامه پیدا میکند.
به گفته خانم عباسی، شکایت و پیگیریهای او تا آنجایی جواب داده که قاضی کشیک دادسرای نظامی اجازه دریافت فیلم دوربینهای مداربسته منطقه را به او داده اما از آن به بعد دیگر پاسخی به شکایت و درخواستهای او داده نشده است.
در واکنش به این اقدام ماموران حکومتی شماری از کاربران مخالف جمهوری اسلامی در فضای مجازی، طرح موسوم به نور را «طرح سیاهی و تاریکی» نامیدند و بر لزوم پیروزی بر این تاریکی تاکید کردند.
در این میان شماری از کاربران موسوم به «اصلاحطلب» و حامیان مسعود پزشکیان نیز به مخالفت با «طرح نور» پرداخته و خواستار پاسخگویی رئیس دولت چهاردهم در این زمینه شدند.
علی شریفیزارچی از استادان دانشگاه صنعتی شریف که به علت همراهی با دانشجویان در اعتراضات سال ۱۴۰۱ از این دانشگاه اخراج شد اما در انتخابات حکومتی ۱۴۰۳ قویا از پزشکیان حمایت کرد با انتشار پستی در ایکس نوشت: «ظلم به دختران را متوقف کنید. طرح نور، سیاهی است.»
علی مجتهدزاده وکیل دادگستری با انتشار پستی در ایکس نوشت: «آقای پزشکیان قول دادید در برابر چنین اقدامات خلاف قانون و شرعی در قبال فرزندانمان سکوت نکرده و اگر توان جمع کردن این بساط را نداشتید عطای قدرت بیارزش را به لقایش بسپارید. ما روی حرفتان حساب کردهایم.»
مسعود پزشکیان که اینک به عنوان رئیس دولت چهاردهم منصوب شده در دوره رقابت با پنج نامزد دیگر منتخب شورای نگهبان برای جانشینی رئیسی گفته بود: «تضمین میدهم که تمام دولت در برابر گشتهای اجباری، فیلتر کردن و فیلترشکن بازی و فشارهای بیرونی در همه جلسات و تمام قد بایستد.»
او همچنین با انتشار پستی در رسانه اجتماعی فیلتر شده ایکس نوشته بود: «طرح نور جامعه ما را به سمت سیاهی میبرد.۴۰ سال است میخواهند با مداخلات، وضعیت حجاب را درست کنند؛ از خودشان بپرسند آیا بدتر نشده است؟»
این وعدههای مسعود پزشکیان و خواستههای طرفداران او در حالی مطرح شده که فشارهای مقامات جمهوری اسلامی بر زنان و سرکوب حق آزادی پوشش اختیاری آنان در سال ۱۴۰۳ از ۲۵ فروردین و پس از فرمان علی خامنهای در طرحی که آنرا «طرح نور» نام نهادند شدت گرفت.
این در حالیست که مسعود پزشکیان روز ۹ مرداد در مراسم تنفیذ خود یکبار دیگر آشکارا بر ضرورت ادامهٔ اجرای سیاستهای علی خامنهای تاکید کرد.