یو ای نیوز

U I News Agency

گروه هفت خواهان دوری «همه طرف‌ها» از اقدامات تنش‌زا در خاورمیانه شد – صدای آمریکا



وزیران امور خارجه گروه هفت روز یکشنبه ۱۴ مرداد از همه طرف‌های درگیر در تنش‌های خاورمیانه خواستند از اقدامات تنش‌زا خودداری کنند.

آنتونیو تاجانی، وزیر امور خارجه ایتالیا که کشورش ریاست دوره‌ای گروه هفت را بر عهده دارد، در یک ویدیو کنفرانس با حضور همتایانش از هفت کشور صنعتی جهان ابراز نگرانی کرد که اتفاقات اخیر در خاورمیانه ممکن است منجر به «گسترش یک بحران گسترده‌تر منطقه‌ای شود که از لبنان آغاز گردد.»

وزیران خارجه گروه هفت از طرف‌های درگیر خواستند از هر اقدامی که راه را بر مذاکره و میانه‌روی ببندد و موجب افزایش تنش‌ها شود، دوری کنند.

آنها همچنین خواهان آتش‌بس در غزه و آزادی گروگان‌های ربوده‌شده توسط حماس شدند و بر تعهد خود به افزایش کمک‌های بشردوستانه به فلسطینیان ساکن غزه تاکید کردند.

دعوت گروه هفت به کاهش تنش‌ها در منطقه در حالی است که بر اساس برخی گزارش‌ها، جمهوری اسلامی همچنان بر آنچه «تلافی» حمله اسرائیل به اسماعیل هنیه در خاک ایران می‌نامد، اصرار دارد.

وال‌استرسیت ژورنال روز یکشنبه به نقل از «منابع مطلع» گزارش داد که حکومت ایران روز شنبه به برخی دیپلمات‌های کشورهای عربی گفته که اهمیت نمی‌دهد پاسخش به حمله مرگبار به هنیه، منجر به جنگ منطقه‌ای شود.

همچنین روابط عمومی کل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز شنبه در بیانیه‌ای مدعی شد که اسرائیل عملیات کشته‌شدن را «طراحی و اجرا» کرده و دولت آمریکا از آن «حمایت» کرده است.

این در شرایطی است که مقامات رسمی اسرائیل مسئولیت کشته‌شدن اسماعیل هنیه در تهران را بر عهده نگرفته‌اند و آنتونی بلینکن، وزیر امور خاجه ایالات متحده، نیز تاکید کرده است که آمریکا در کشتن رهبر سیاسی حماس دخالت نداشته و از آن آگاه نبوده است.

سپاه پاسداران در پایان بیانیه روز شنبه خود تهدید کرد که پاسخ به کشته‌شدن هنیه را در «زمان، مکان و کیفیت مقتضی» خواهد داد.

همزمان با گمانه‌زنی‌های فزاینده درباره حمله احتمالی حکومت ایران و حزب‌الله به اسرائیل، یوآف گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، روز یکشنبه از «آمادگی نیرومندانه» کشورش برای «پاسخ سریع» به هرگونه حمله خبر داد.

ساعاتی پیشتر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، در جلسه هفتگی کابینه خود گفت: «ما برای هر سناریویی- چه تهاجمی و چه تدافعی- آماده هستیم.»

او خطاب به «دشمنان» اسرائیل هشدار داد: «ما پاسخ خواهیم داد و برای هر اقدام تجاوزکارانه علیه ما از هر طرفی که باشد، بهای سنگینی تحمیل خواهیم کرد.»

در همین ارتبط، جان فاینر، معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید، روز یکشنبه افزایش حضور نظامی ایالات متحده در خاورمیانه را اقدامی تدافعی با هدف کاهش تنش‌ها خواند.

فاینر در مصاحبه‌ با کانال خبری سی‌بی‌اس در ارتباط با استقرار تجهیزات نظامی بیشتر آمریکا در خاورمیانه گفت این اقدام «کاملا بر دفاع از اسرائیل در برابر هر تهدید احتمالی که با آن مواجه شد، متمرکز است.»

این دیپلمات کاخ سفید افزود همانطور که آمریکا به کمک متحدان و شرکایش حمله نیمه‌شب ۲۵ فروردین حکومت ایران به اسرائیل را خنثی کرد، قصد دارد بار دیگر برای وقوع چنین حمله‌ای آماده باشد.

به دنبال کشته‌شدن فواد شکر، فرمانده نظامی حزب‌الله و اسماعیل هنیه، عضو ارشد حماس در هفته گذشته، تنش‌های منطقه‌ای به طور کم‌سابقه‌ای شدت یافته است و بسیاری رویارویی مستقیم حکومت ایران و اسرائیل را بسیار محتمل می‌دانند.

پنتاگون روز جمعه اعلام کرد که یک اسکادران جت جنگنده را به خاورمیانه منتقل می‌کند و یک ناو‌هواپیمابر را در منطقه حفظ می‌کند تا حضور نظامی آمریکا را برای کمک به‌دفاع از اسرائیل و حفاظت از نیروهای آمریکایی تقویت کند.

همزمان بسیاری از کشورهای جهان از شهروندان خود در لبنان و همچنین اسرائیل و ایران خواسته‌اند این کشورها را ترک کنند.

این در حالی است که غالب شرکت‌های هواپیمایی بین‌المللی نیز پروازهای خود به منطقه به‌ویژه به سه کشور مزبور را لغو کرده‌اند.



منبع خبر در صدای آمریکا

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی