اردن وزیر خارجه خود را روز یکشنبه راهی تهران میکند تا درباره بحران منطقه با مقامات دولت مسعود پزشکیان گفتوگو کند.
سفر این مقام عالیرتبه اردنی در حالی انجام خواهد شد که، در پی ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس، در تهران تمام نگاهها اکنون به تهران دوخته شده که در چند روز گذشته بارها بر گرفتن انتقام از اسرائیل تأکید کرده است.
اسرائیل مسئولیت مرگ هنیه در تهران را نپذیرفته و در این باره سکوت اختیار کرده است.
ایمَن الصَفَدی، وزیر خارجه اردن، از جمله با علی باقری کنی، سرپرست موقت وزارت خارجه جمهوری اسلامی، دیدار و گفتوگو خواهد کرد.
سفر آقای الصفدی «در ادامه رایزنیهای کشورهای منطقه با ایران» پس از کشته شدن اسماعیل هنیه انجام میشود.
وزیر خارجه اردن پیش از آغاز سفرش به سوی ایران در دو روز گذشته دو بار تلفنی با علی باقری کنی گفتوگو کرده بود.
احتمال داده شده که او با چند مقام دیگر جمهوری اسلامی نیز دیدار کند. به احتمال دیدار او با مسعود پزشکیان هنوز اشارهای نشده است.
سفر وزیر خارجه اردن به ایران، در حالی که تهران و امان دههها مناسبات بحرانی داشتند، امر رایجی نیست.
اردن در جریان حمله نظامی مستقیم ایران به اسرائیل در ۲۵ فروردین سال جاری بخشی از ائتلاف نظامی بود که به رهگیری و انهدام موشکهای بالیستیک، کروز و پهپادهای انتحاری ایران کمک کرد.
شماری از موشکها و پهپادها در حریم هوایی اردن رهگیری و منهدم شد. نیروی هوایی اردن در آن شب نقش فعال در جلوگیری از رسیدن پرتابهها به اسرائیل ایفا کرد و برخی گزارشها حاکی بود دختر پادشاه اردن نیز شخصا به عنوان خلبان در پروازهای آن شب نیروی هوایی سهیم بود.
گزارشهای منابع عربی در منطقه حاکی است جمهوری اسلامی ایران در روزهای اخیر در تماس با دولتهای عربستان و اردن از آنها خواسته است از کمک به ائتلاف آمریکایی- اسرائیلی در حمله آتی به اسرائیل خودداری کنند.
اردن اما تأکید کرده هر تهدیدی از ناحیه هر عاملی را که متوجه حریم این کشور شود، مانند بار گذشته، رهگیری خواهد کرد.
اردن که در سه دهه گذشته روابط کامل سیاسی با اسرائیل را حفظ کرده، کشته شدن اسماعیل هنیه در تهران را محکوم کرده است.
با این حال، اردن مناسبات پرتنشی با حماس داشته و مانع از استقرار سران حماس در این کشور شده که ۷۰ درصد جمعیتش مانند ملکه رانیا، همسر پادشاه، تبار فلسطینی دارند.