منابع خبری گزارش دادند که پدر و خواهر محمد حسنزاده، معترض کشته شده در بوکان بازداشت شدهاند. همچنین علی رضایی، معترض نوجوان، به دو سال حبس تعزیری محکوم شده، جسد علی سیاری، زندانی سیاسی پیشین در پیدا شده، و پدر امید عمران، زندانی سیاسی پیشین، درباره در خطر بودن جان پسرش ابراز نگرانی کرده است.
در ادامه فشارها بر دادخواهان و فعالان مدنی و سیاسی از سوی جمهوری اسلامی در ایران، برخی منابع خبری در روز سهشنبه نهم مرداد گزارش دادند که احمد و سولماز حسنزاده، پدر و خواهر محمد حسنزاده که در جریان سرکوب اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در شهر بوکان به دست نیروهای حکومتی کشته شد، توسط اداره اطلاعات این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدند.
بنا بر اعلام وبسایت «ههنگاو»، مأموران اداره اطلاعات ظهر سهشنبه با یورش به خانه احمد حسنزاده، در زادروز فرزند کشتهشدهاش محمد حسنزاده، او را به همراه دخترش سولماز حسنزاده بازداشت کردند.
بر اساس این گزارش، خانواده حسنزاده در حال «تدارک برگزاری مراسم تولد» این معترض کشته شده بودند که «نیروهای اداره اطلاعات بدون ارائه برگه قضایی» به خانه آنها «هجوم بردند و ضمن ضرب و شتم» آقای حسنزاده و دخترش، آنها را بازداشت کردند.
از محل بازداشت و اتهامات وارده به این دو شهروند دادخواه اطلاعی در دست نیست.
- صدور حکم دو سال حبس برای علی رضایی، معترض نوجوان
همچنین، رضا شفاخواه، وکیل دادگستری، سهشنبه نهم مرداد در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که موکلش علی رضایی، از نوجوانان معترض بازداشتشده در اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به دو سال حبس تعزیری محکوم شده است.
این وکیل دادگستری که پیش از این از برگزاری جلسه رسیدگی به پرونده موکلش علی رضایی در روز ۱۷ دی ۱۴۰۲ در شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی تهران خبر داده بود، اعلام کرد دادگاه انقلاب اسلامی این معترض را که «در دوران نوجوانی بازداشت شده بود»، به دو سال حبس تعزیری محکوم کرده است.
به گفته شفاخواه، او و موکلش به این حکم اعتراض خواهند کرد.
- محرومیت از تحصیل و «بارها تهدید» امین عمران، نوجوان معترض
پدر امین عمران، نوجوان معترض که در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در مشهد بازداشت شد و مدتی در زندان وکیلآباد زندانی بود، با ابراز نگرانی درباره او اعلام کرد که فرزندش «بارها تهدید شده» و مقامات به او «اجازه تحصیل» ندادهاند.
داریوش عمران، فعال سیاسی در خارج از کشور که فرزند نوجوانش امید عمران در جریان اعتراضات سراسری همان سال در مشهد بازداشت شده بود، با ابراز نگرانی درباره پسرش نوشت که مقامات پس از بیرون آمدن از زندان به او که دانشآموز است، «اجازه تحصیل ندادند و پس از بارها تهدید بیش از یک سال است که زندگی مخفی دارد.»
او همچنین در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «خیلی نگران پسرم هستم. دوستش ایمان مدتی ناپدید بود و هفته قبل خبر دادند که “خودکشی” کرده» است.
آقای عمران اتهامات وارده به پسرش را «یک سناریو از اطلاعات سپاه» خواند و افزود: «تأکید میکنم، پسرم با من هیچ ارتباطی ندارد.»
ابراز نگرانی داریوش عمران در پی اعلام خبر غرق شدن علی سیاری، از بازداشتشدگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ در روز دوشنبه در سد کرج صورت گرفته است.
حساب ۱۵۰۰ تصویر در ایکس که تحولات مربوط به نقض حقوق بشر در ایران را دنبال میکند، روز سهشنبه نهم مرداد اعلام کرد، علی سیاری، از معترضان بازداشتشده در سال ۱۴۰۱، جان باخته است.
بر اساس این گزارش، علی سیاری در جریان اعتراضات سراسری دو سال قبل بازداشت شده و پس از ۱۵۰ روز آزاد شده بود، «اما تا مدتها پس از آن مورد تهدید و آزار قرار میگرفت.»
تاکنون بسیاری از فعالان مدنی و سیاسی و اعضای خانوادههای دادخواه هدف آزارهای مقامات و نهادهای اطلاعاتی و قضایی جمهوری اسلامی قرار گرفتهاند و علاوه بر احضار و بازداشت، در مواردی از محل کار و تحصیل خود اخراج شدهاند.
«آزار و اذیت» خانوادههای جانباختگان اعتراضات سراسری به وسیله نهادهای امنیتی و قضایی جمهوری اسلامی همواره از سوی مقامهای آمریکا و نهادهای حقوق بشری مورد انتقاد قرار گرفته است.