برادر پخشان عزیزی، زندانی سیاسی که حکم اعدام او از سوی دیوان عالی کشور تأیید شد، به رادیو فردا میگوید پروندهٔ خواهرش به اجرای احکام ارسال شده است.
آسو عزیزی روز جمعه ۲۱ دی با تأکید بر اینکه وکلای خواهرش درخواست اعادهٔ دادرسی را ثبت میکنند، در گفتوگو با رادیو فردا اعلام کرد: «دیوان عالی کشور و دادگاه پیش از این به مستندات و ادلهٔ ارائهشده توجهی نکردهاند، این نگرانی وجود دارد دوباره به این مدارک توجهی نشود.»
آقای عزیزی در ادامه گفت: «چون حکم چهارشنبه ابلاغ شده و مراکز اداری در ایران پنجشنبه و جمعه تعطیل هستند، تاکنون اعادهٔ دادرسی ثبت نشده و احتمالا در روزهای آینده در این زمینه اقدام خواهد شد.»
پخشان عزیزی، مددکار اجتماعی و فعال مدنی، اوایل مرداد امسال توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران به ریاست ایمان افشاری به اتهام «بغی» از طریق «عضویت در گروههایی که در برابر حکومت اسلامی قیام مسلحانه کردهاند» به اعدام محکوم شد.
خانم عزیزی پیش از این مدتی به عنوان مددکار به کردستان سوریه رفته بود و به زنان ایزدی که از دست داعش گریخته بودند، امدادرسانی میکرد.
وکیل این زندانی سیاسی چهارشنبه ۱۹ دیماه اعلام کرد حکم اعدام صادره از شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران، بهرغم ایرادات شکلی و ماهوی متعدد، در شعبه ۳۹ دیوانعالی کشور تأیید شده است.
آسو عزیزی به رادیو فردا گفت: «وکیل خواهرم پیش از این از دادگاه و دیوان عالی کشور تقاضا کرده بود از استانهای مرزی استعلام کند تا ببیند پخشان عزیزی در درگیری مسلحانه یا در گروهی حضور داشته یا خیر، اما به این مسئله هم توجهی نشده است.»
برادر این زندانی سیاسی محکوم به اعدام در ادامه گفته که پخشان عزیزی عضویت در هیچ گروهی را قبول نکرده و هیچ مدرکی هم از سوی وزارت اطلاعات در این زمینه ارائه نشده است و «تنها یک گزارش بازجوی پرونده در این زمینه وجود دارد.»
او همچنین گفت سازمانهایی مانند هلال احمر و «مدیکو اینترنشنال سوئیس» تأیید کردهاند که پخشان عزیزی به عنوان یک مددکار اجتماعی و به شکل داوطلبانه در سوریه فعالیت داشته است.
آسو عزیزی تأکید کرد تا این لحظه فشار نهادهای امنیتی بوده که این حکم صادر و تأیید شده است.
در همین حال پنج زندانی سیاسی در واکنش به تأیید حکم اعدام پخشان عزیزی و دو زندانی سیاسی دیگر در زندان اوین، بهروز احسانی و مهدی حسنی، از مجامع بینالمللی بهویژه شورای عالی حقوق بشر و گزارشگر ویژهٔ آن خواستند، در این زمینه اقدام کنند.
سعید ماسوری، لقمان امینپور، محمد شافعی، سپهر امامجمعه و میثم دهبانزاده در نامهای سرگشاده از زندان قزلحصار کرج نوشتند، رهبر جمهوری اسلامی نمیتواند با اعدام مردم را به سکوت وادار کند و افزایش کشتار «هم دیگر دوای درد بیدرمان او نخواهد بود».