اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران، در پی انتقادها از ممنوعیت پرواز ترانه علیدوستی، بازیگر حامی معترضان، این موضوع را انکار کرد و مدعی شد «اصولا جرمی به نام ممنوع پروازی نداریم.»
سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری روز سهشنبه ۱۱ دی ادعا کرد که رئیس سازمان ثبت احوال هم گفته که کارت ملی این هنرپیشه سرشناس با مسدودیت روبرو نشده است.
این ادعا در شرایطی مطرح شده است که زهرا مینویی، وکیل خانم علیدوستی، ممنوعیت پرواز و ممنوعیت معامله این بازیگر شناختهشده و مخالف حجاب اجباری را تایید کرده است.
خانم مینویی در گفتگو با «آفتاب نیوز» در روز یکشنبه ۹ دی، گفت که ترانه علیدوستی «اگر به هر دفتر خانه اسناد رسمی مراجعه کند، این ممنوعیت در سیستم محرز است و قابل استعلام.»
این وکیل دادگستری، با بیان اینکه «اخیرا متوجه ممنوعیت پرواز» برای موکلش شد، گفت: «خانم علیدوستی قصد سفر داخلی داشت و آژانس هواپیمایی اعلام کرد که ما نمیتوانیم برای کد ملی شما بلیط صادر کنیم.»
به گفته خانم مینویی، کد ملی ترانه علیدوستی «به صورت گزینشی برای برخی خدمات مانند پرواز مسدود شده و تیک خورده است.»
وکیل خانم علیدوستی چنین مجازاتها و محرومیتهای اجتماعی را «فاقد مبنای حقوقی و قضایی» دانسته و گفته که «روشن نیست این محدودیت به دستور کدام نهاد صورت گرفته است.»
به گفته این وکیل دادگستری، ترانه علیدوستی از سال ۱۴۰۱ نیز «ممنوعالمعامله» شده است.
ترانه علیدوستی، چهره جهانی سینمای ایران، پس از برداشتن حجاب اجباری در اعتراض به کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و همراهیاش با اعتراضات سراسری ۱۴۰۱، بازداشت شد.
ماهها پس از آزادی این سینماگر از زندان، مادر خانم علیدوستی از ابتلای او به یک بیماری کمتر شناخته شده خبر داد و وکیلش نیز اعلام کرد که پزشکان علت بیماری او را «تداخل دارویی» تشخیص دادهاند.
تاکنون برخی از زندانیان سیاسی از جمله حسین رونقی و بهاره هدایت و شماری از معترضان بازداشتشده در جریان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ همانند بهار(زینب) خنیابپور، معترض ساکن بهبهان، از ابتلا به بیماریهای «خودایمنی» پس از آزادی از زندانهای جمهوری اسلامی خبر دادهاند.
شماری از کنشگران و روزنامهنگاران با روایتهای شخصی از بیمارسازی زندانیان سیاسی در زندانهای جمهوری اسلامی، آن را «فرایند سیستماتیک عامدانه» حکومت دانستهاند.