یو ای نیوز

U I News Agency

بازداشت و آزادی پرستو احمدی در «۳ بامداد» پس از«نشست توجیهی» در پلیس امنیت – صدای آمریکا



با وجود اینکه رسانه‌های حکومتی به نقل از مقامات پلیس مازندران در ساعات پایانی روز گذشته خبر از «آزادی» پرستو احمدی داده بودند، اما وکیل این خواننده می‌گوید او «ساعت ۳ بامداد» آزاد شده است.

به گزارش وب‌سایت وابسته به روزنامه شرق، به گفته این وکیل دادگستری دو نوازنده مرد بازداشت شده نیز «حوالی ساعت ۱۲ شب گذشته» از بازداشت خارج شده‌اند.

این در حالی است که خبرگزاری تسنیم نزدیک به سپاه غروب شنبه نوشته بود که: پرستو احمدی که به پلیس امنیت عمومی مازندران برده شده بود، پس از برگزاری آنچه «نشست توجیهی» خوانده شده، از ساختمان پلیس خارج شد.

با توضیحات تازه وکیل این خواننده معترض مشخص شد که اطلاعیه مقامات پلیس جمهوری اسلامی در حالی ادعای «آزادی» متهمان را مطرح کرده بود که آنها همچنان در بازداشت به‌سر می‌بردند.

بنا بر گزارش منتشر شده در شب گذشته، بر اساس اعلام پلیس، مقرر شده است که پرستو احمدی برای پیگیری پرونده به مرجع قضایی مراجعه کند.

پیش‌تر میلاد پناهی‌پور، وکیل دادگستری، روز شنبه ۲۴ آذر از بازداشت پرستو احمدی در استان مازندران خبر داده بود.

او در گفتگو با کانال تلگرامی «امتداد» درباره آخرین وضعیت پرستو احمدی، خواننده زن ایرانی اعلام کرده بود: «تقریبا از ظهر امروز، اطلاعی از وضعیت موکل، خانم پرستو احمدی نداشتیم و متاسفانه، متوجه شدیم که او هم امروز در استان مازندران بازداشت شده است. آن هم در شرایطی که پیشتر قوه قضائیه از تشکیل پرونده قضائی گفته بود و ما منتظر طی روند حقوقی و قضائی بودیم.»

میلاد پناهی‌پور اعلام کرده بود: «متاسفانه ما از اتهامات خانم احمدی، نهاد بازداشت کننده و محل نگهداری او اطلاعی نداریم ولی از طریق مراجع قانونی، موضوع را پیگیری خواهیم کرد.»

در این ارتباط، سازمان حقوق بشری «هه‌نگاو» نوشته بود: پرستو احمدی، خواننده ۲۷ ساله و اهل نوشهر به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ایران در مازندران بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شدە است.

میلاد پناهی‌پور در گفتگوی خود با امتداد با اشاره به آخرین وضعیت پرونده تشکیل شده برای شرکت کنندگان در «کنسرت کاروان» گفته بود: «همانطور که پیشتر توسط قوه قضائیه اطلاع‌رسانی شده، برای همه این افراد از جمله موکلم، خانم پرستو احمدی، پرونده قضائی تشکیل شده است. ما منتظر طی روند قضائی بودیم ولی متاسفانه عصر امروز، دو تن از نوازندگان آقایان احسان بیرق دار و سهیل فقیه نصیری در محل آموزشگاه خود در تهران بازداشت شدند.»

او تاکید کرده بود: «در تلاش هستیم چرایی بازداشت این افراد و نهاد بازداشت کننده را متوجه شویم ولی فعلا هیچ اطلاعی از این موضوعات و حتی اتهامات وارده به این افراد نداریم.»

این وکیل مدافع اشاره کرده بود که «این بازداشت بدون ابلاغ و یا احضار قبلی آنان به نهاد قضائی صورت گرفته است»‌ و افزود: «ما امیدوار به طی روند حقوقی و قانونی بودیم که متاسفانه به یک باره با بازداشت ۲ تن از نوازندگان» مواجه شدیم.

پیش‌تر نیز حسین رونقی ملکی، فعال مدنی و حقوق بشری در ایران، خبر داده بود که «سهیل فقیه‌نصیری» و «احسان بیرق‌دار»، از نوازندگان کنسرت فرضی کاروانسرای «پرستو احمدی» بازداشت شدند.

او اشاره کرده بود که از وضعیت «امین طاهری» و «امیرعلی پیرنیا»، دیگر نوازندگان این گروه اطلاعی در دست نیست.

این فعال مدنی و حقوق بشری در پست دیگری در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت:‌«پرستو احمدی و گروه نوازندگان، صدای ملت ایران هستند و باید آزاد شوند.»

او با تاکید بر این نکته که «پرستو و نوازندگان همراهش جرمی مرتکب نشده‌اند»‌ افزوده بود: «این‌جا نقطه‌ای است که باید کنار کسانی که آگاهانه و شجاعانه انتخاب کرده‌اند یک گام مهم برای آزادی سرزمین‌مان بردارند، بایستیم. خصوصا موسیقی‌دانان و به‌ویژه خوانندگان مرد.»

رونقی ملکی خطالب به آنها نوشته بود:‌ «چهل و پنج سال است زنان هنرمند، سرکوب شده‌اند و تمام عرصه‌ها در اختیار شماست. شما وظیفه‌ی تاریخی دارید که برای آزادی زنان بایستید، زنانی که از صحنه‌ها و عرصه‌های هنری حذف شده‌اند.»

همچنین کمپین حقوق بشر ایران در شبکه اجتماعی ایکس با اشاره به بازداشت «پرستو احمدی هنرمند معترض» تاکید کرده بود که «مسئولیت هرگونه بازداشت خودسرانه، پرونده‌سازی‌های بی‌‌اساس و محکومیت‌های احتمالی قضایی بر عهده مقام‌های جمهوری اسلامی است و تمامی عوامل چنین اقدامات سرکوب‌گرایانه باید شناسایی و پاسخگو شوند.»

کمپین افزوده بود: «بازداشت خودسرانه سهیل فقیه‌نصیری و احسان بیرق‌دار دو تن از نوازندگان کنسرت پرستور احمدی نشان از واکنش ترس‌خوره دستگاه قضایی جمهوری اسلامی و استیصال‌ آن‌ها در برابر هنرمندان شجاع، مستقل و معترض است.»

در این حال، خبر بازداشت خانم احمدی و آقایان فقیه‌نصیری و بیرق‌دار واکنش وسیعی در شبکه‌های اجتماعی داشته و بسیاری از آنها از این اقدام جمهوری اسلامی ایران انتقاد کرده‌اند.

از سوی دیگر، گزارش‌ها حاکی از پاک شدن تمام پست‌های اینستاگرامی پرستو احمدی پس از بازداشت او داشت.

اجرای این کنسرت در یکی از کاروانسراهای ایران با هنرمندی پرستو احمدی، در روز چهارشنبه ۲۱‌ آذر، بدون حجاب اجباری و پخش زنده آن از کانال یوتیوب، به یکی از پربازدیدترین رخدادهای بازتاب‌یافته در رسانه‌های اجتماعی ایران تبدیل شد و مورد توجه و تحسین بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی قرار گرفت. این کنسرت در شماری از رسانه‌ها در جهان نیز بازتاب یافت.

قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران پس از این کنسرت که تاکنون بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار بیننده داشته است، روز پنجشنبه ۲۲ آذر گفته بود که در پی انتشار «کنسرت فرضی در یک کاروانسرا» که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، و «در آن یک گروه به خوانندگی خانمی بدون رعایت موازین قانونی و شرعی در حال اجرای یک قطعه موسیقی هستند، پرونده قضایی تشکیل شد.»



منبع خبر در صدای آمریکا

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی