به گزارش خبرنگار ایرنا، «خانم لیندا توماس گرینفیلد» سفیر و نماینده دولت جو بایدن در سازمان ملل روز پنجشنبه به وقت محلی در نشست شورای امنیت درباره افغانستان در سخنانی به شدت به دولت طالبان در افغانستان تاخت و گفت: « طالبان فرمانهای قرون وسطایی را صادر کرده اند که هدف از آن محروم کردن زنان و دختران از حقوق اساسی، فرصت یادگیری، زندگی و شکوفایی با آزادی و کرامت است.»
سفیر آمریکا در سازمان ملل افزود: «اخیراً، طالبان دسترسی زنان به آموزش پزشکی را ممنوع کرده است، که به معنای عدم دسترسی به مراقبت های پزشکی است. اگر پزشک، پرستار، دندانپزشک و ماما زن واجد شرایطی وجود نداشته باشد، نیازهای سلامتی زنان در آینده چگونه برآورده خواهد شد؟ و پزشکان مرد اجازه درمان زنان را ندارند.»
گرینفیلد اضافه کرد:« این محدودیت جدید، منطق را به چالش می کشد و می تواند حکم اعدام زنان و دختران افغان را که نیاز مبرمی به درمان های پزشکی بالقوه نجات دهنده دارند، صادر کند. این امر بر هر مادر، هر نوزاد متولد نشده – پسر و دختر – و بر آینده افغانستان تأثیر خواهد داشت.»
این دیپلمات ارشد آمریکایی در سازمان ملل تصریح کرد: «این نه فرهنگی است و نه مذهبی. غیرقابل درک است. آزارگرایانه است. بی دلیل است. یعنی این مردان – طالبان – مادرانشان را که آنها را به دنیا آورده اند، خواهرانشان، همسرانشان، دخترانشان را محکوم می کنند که اگر مریض شوند، جلوی چشمشان بمیرند. پیام من به مردم افغانستان و به ویژه زنان افغان این است: ما در همبستگی در کنار شما هستیم. در مواجهه با این سرکوب، ما و شرکای ما بر تعهد قاطع خود برای حمایت از مردم افغانستان ثابت قدم می مانیم.»
سفیر آمریکا ادامه داد: ما همچنین از وضعیت وخیم بشردوستانه در افغانستان نگران هستیم. نزدیک به ۲۳ میلیون افغان، یعنی بیش از نیمی از جمعیت این کشور، در نتیجه ناامنی غذایی، سوءتغذیه، جابجایی گسترده و آلودگی ناشی از مواد منفجره به کمک های بشردوستانه نیاز دارند.
گرینفیلد افزود: محدودیتهای غیرقابل دفاع طالبان مانع از دسترسی بشردوستانه به جمعیتهای آسیبپذیر میشود و نیازهای بشردوستانه شدیدی را که اکنون شاهد آن هستیم، تشدید میکند، بهویژه وقتی سخن از سلامت زنان است.
او گفت: ایالات متحده آمریکا و شرکای بشردوستانه ما به ارائه کمک های حیاتی به افغان های نیازمند ادامه خواهند داد و ما به فشار بر طالبان برای تغییر مسیر ادامه خواهیم داد.
سفیر آمریکا ادامه داد: ما با طالبان به صورت دوجانبه و همچنین از طریق نشستهای سازمان ملل متحد همکاری کردهایم تا راههایی برای حمایت از مردم افغانستان بیابیم اما، با بزرگتر شدن شکاف بین ما در زمینه مسائل سیاسی و حقوق بشر، دشوار است که ببینیم چگونه ادامه تعامل را، حتی در مورد مسائل فنی، توجیه می کنیم.
این دیپلمات ارشد آمریکایی در سازمان ملل اضافه کرد: همانطور که در قطعنامه ۲۷۲۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد پیش بینی شده است، هرگونه تعامل باید با گفتگوی گسترده تر در مورد حقوق بشر و یک نقشه راه سیاسی مرتبط باشد.
او ادامه داد: همکاران، یک سال از تصویب این قطعنامه توسط این شورا (شورای امنیت) می گذرد، که در آن ما همچنین از دبیرکل سازمان ملل درخواست کردیم که یک نماینده ویژه را برای تهیه این نقشه راه برای پیوستن مجدد افغانستان به جامعه بین المللی تعیین کند.
گرینفیلد گفت: ایالات متحده آمریکا انتظار دارد که روند دوحه به رهبری سازمان ملل متحد از این نقشه راه حمایت کند و پایبندی طالبان را به انتظارات جامعه بین المللی و همچنین مهمتر از آن به انتظارات مردم افغانستان ارتقا دهد.