به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به دلیل نادیده گرفتن نقض حقوق بشر توسط امارات متحده عربی همپیمان استراتژیک آمریکا، با انتقادات فزایندهای از سوی مقامات آمریکایی و مدافعان حقوق بشر روبه روست.
امارات به حمایت مالی و ارسال سلاح به نیروهای واکنش سریع در سودان متهم است که مرتکب جنایات هولناکی مانند کشتار افراد بیگناه، کشتار جمعی و پاکسازی قومیتی و تجاوز جنسی متهم شده است.
علی رغم اینکه دولت بایدن جنایات نیروهای واکش سریع را محکوم کرده و تحریمهایی علیه طرفهای جنگ در سودان اعمال کرده است؛ اما از مقابله با امارات و جلوگیری از اقدامات ثباتزدای این کشور به دلیل حفظ منافع خود در خاورمیانه، خودداری میکند.
روزنامه «پولتیکو» به قلم «روبی گرامر» و «بازیل ایمیل»، مسئولان آمریکایی در حکومت بایدن میگویند که دولت آمریکا، پشت پرده گفتوگوهای صریحی درباره جنگ سودان با مقامات اماراتی داشتهاند. اما زمانی که به طور علنی در این موضوع سخن میگویند عبارات را با دقت انتخاب میکنند تا باعث خشم اماراتیها نشود.
این روزنامه گزارش داد که مقامات آمریکایی قانونگذاران و مدافعان حقوق بشر در رابطه با موضوع حقوق بشر در امارات احساس ناامیدی میکنند؛ زیرا گمان میرود که جو بایدن به یک همپیمان اساسی در خاورمیانه اجازه تسلیح گروهکهایی داده است که با اتهامات کشتار جمعی و پاکسازی قومیتی در سودان روبه روست.
امارات متحده عربی که شریک استراتژیک آمریکا در منطقه است، با اتهاماتی مانند مسلح کردن گروهکهای تروریستی و حمایت مالی از نیروهای واکنش سریع در سودان است. این در حالی است که نیروهای واکنش سریع با اتهاماتی مانند پاکسازی قومیتی در سطحی گسترده، تجاوز گروهی و شکنجه متهم است.
از سوی دیگر دولت بایدن به شدت این جنایات را محکوم و تحریمهای گستردهای علیه همه طرفهای شرکت کننده در جنگ داخلی سودان اعمال کرده و همه طرفها را به گفتگو دعوت کرده است. مقامات آمریکایی میگویند دولت بایدن به طور مخفیانه به امارات اجازه استمرار جنگ و طولانی کردن آن را میدهد؛ در حالی که این جنگ یکی از خطرناکترین جنگهای جهان و بدترین بحران انسانی در سطح جهان است.
یکی از مقامات آمریکایی متخصص در زمینه سیاستهای آفریقا به این روزنامه گفت: «ما در رسوا کردن جنایات روسیه در اوکراین بسیار عالی عمل میکنیم، اما زمانی که این جنایات را امارات متحده عربی مرتکب میشود، چشمان خود را بر روی این جنایات میبندیم و به اشارههای گذار اکتفا میکنیم. دیدن چنین استانداردهای دوگانه در تعامل با بحرانها خجالت آور است».
از سوی دیگر و علی رغم وجود دلایل فراوان در گزارشهای سازمان ملل و مراکز تحقیقات مورد حمایت وزارت خارجه و وجود دلایل فراوانی در مراکز پژوهشی مستقل در خصوص دست داشتن امارات متحده عربی در این جنایات و حمایت خود از نیروهای واکنش سریع سودان، اما امارات وجود چنین دخالتی را انکار میکند.
امارات متحده عربی یکی از مهمترین شرکای منطقهای آمریکا به شمار میرود که نقش مهمی در گفتگوهای مربوط به جنگهای خاورمیانه دارد. از سوی دیگر امارات یکی از کشورهای مهمی است که در کانون توجه آمریکا، چین و روسیه قرار دارد. به همین خاطر فشار بر امارات در مورد حمایت از نیروهای واکنش سریع ممکن است منافع آمریکا در دیگر مناطق جهان را به خطر بیاندازد.
در این رابطه «محمد عبدالله ادریس»، سفیر سودان در آمریکا تاکید کرد که آمریکا موضع قاطع و روشنی در قبال رفتار امارات در سودان ندارد و آنگونه که در رابطه با دیگر رفتارهای این کشور موضع گرفته است، در رابطه با سودان موضع قاطعی اتخاذ نمیکند. اما از سوی دیگر به وجود پیچیدگی در روابط امارات متحده عربی و آمریکا اعتراف کرده و آن را عامل تساهل آمریکا در قبال سیاست امارات در سودان میداند.
وی افزود: «ما از وجود این استاندارد دوگانه اطلاع داریم. بلکه تصمیم سازان نیز از آن آگاه هستند. اما همان طور که میدانید آنها منافع خود در امارات را بر منافع خود در دیگر مناطق ترجیح میدهند».
در این رابطه و در کنگره آمریکا، سناتور «فان هالین» و نماینده کنگره «سارا یاکوبسن»، پیشنویس قانونی را به کنگره ارائه دادند که فروش سلاح آمریکا به امارات را منع میکند؛ آنها در این پیشنویس از دولت آمریکا درخواست کردند که امارات را به دلیل حمایت از نیروهای واکنش سریع و مشارکت در جنایات جنگی از اسلحه آمریکایی محروم کنند.
دو نماینده کنگره هالوین و یاکوبسن تاکید کردند: «دولت شما فشارهای فراوانی را علیه نیروهای واکنش سریع اعمال کرده و به حق، تحریمهای سنگینی علیه فرماندهان و مقامات بلندپایه این نیروها اتخاذ کرده است. اما معتقدیم که شما از همه توانایی خود برای فشار بر حامی خارجی آنها بکار نبردهاید».
از دیگر سو یکی از حامیان حقوق بشر به نام «نیکول ویدرشایم» بیان کرد: «میراث بایدن در آفریقا ارتباط تنگاتنگی با شکست سیاستهای دولت وی با امارات متحده عربی دارد. این کشور با نقض منع فروش سلاح به نیروهای واکنش سریع و تحریمهای سازمان ملل علیه این گروهها به آنها در ادامه جنگ و ارتکاب جنایات جنگی کمک میکند.
انتهای پیام/