یو ای نیوز

U I News Agency

تجمع خانواده‌های دانش‌آموزان دچار معلولیت در مشهد و بی‌اعتنایی مقامات – صدای آمریکا



شماری از افراد دچار معلولیت در چند شهر ایران، از جمله خانواده‌های دانش‌آموزان دچار معلولیت در مشهد، روز سه‌شنبه ۱۳ آذر همزمان با ⁧‫روز جهانی معلولان‬⁩ بار دیگر در اعتراض به اجرا نشدن «ماده ۲۷» قانون معلولان‬⁩ و مشکلات معیشتی، تجمع کردند.

بر اساس ماده ۲۷ این قانون که در سال ۱۳۹۷ تصویب و ابلاغ شد، دولت جمهوری اسلامی مکلف شده است ضمن تعیین کمک هزینه معیشت افراد دچار «معلولیت بسیار شدید و یا شدید فاقد شغل و درآمد» به‌میزان حداقل دستمزد سالانه، اعتبارات لازم به این منظور را در «قوانین بودجه سنواتی کشور» منظور کند.

خبرگزاری حکومتی‌ ایلنا در گزاری به نقل از بازنشستگان معلول نوشته است که در سال‌های اخیر قیمت بسیاری از کالاها تا ۴۰۰ درصد افزایش یافته و فاصله مزد و حقوق با معیشت «شکاف عجیبی» پیدا کرد.

بر پایه این گزارش، در ماده ۲۷ «قانون جامع معلولین» آمده است که دولت باید حداقل پایه حقوق تامین اجتماعی را برای معلولان شدید و خیلی شدید در نظر بگیرد اما همین میزان هم پرداخت نمی‌شود.

مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی گزارش داده است که «حدود ۳۷ درصد از افراد دچار معلولیت در سه دهک پایین درآمدی قرار دارند.»

روزنامه شرق در‌گزارشی نوشته است که برخی از مفاد قانون به بهانه «عدم تأمین اعتبارات لازم» و برخی دیگر به دلیل «فقدان نظارت، پیگیری و ضمانت اجرا» تاکنون اجرا نشده‌اند.

افراد دچار معلولیت و خانواده‌های آنها بارها در اعتراض به عدم دسترسی به حداقل امکانات رفاهی، عدم حمایت و وضعیت نامناسب معیشتی خود اعتراض کرده‌اند ولی با بی‌اعتنایی مقامات روبرو شده‌اند.

در روز جهانی معلولان، آنها بار دیگر خواسته‌های خود را تکرار کردند. تصاویری از برگزاری تجمع اعتراضی مقابل بهزیستی مازندران و اعتراض یک فرد دچار معلولیت مقابل بهزیستی چابهار در فضای مجازی منتشر شده است.

کانال تلگرامی «کمپین معلولان» همچنین تصاویری از تجمع خانواده‌های دانش‌آموزان «مدارس استثنایی» را مقابل استانداری خراسان رضوی منتشر کرده است. خانواده‌های دانش‌آموزان دچار معلولیت در اعتراض به هزینه ایاب و ذهاب این تجمع را برپا کردند. در شهریورماه وعده داده شده بود که این سرویس‌ها رایگان شوند، اما با گذشت سه ماه از آغاز سال تحصیلی هنوز این وعده عملی نشده است.

یک هنرمند فعال حوزه حقوق معلولان در شبکه «ایکس» نوشت: «مسئولان در روز جهانی معلولان حرف‌های قشنگ می‌زنند ما این همه تجمع اعتراضی جلوی مجلس و سازمان برنامه و بودجه برگزار کردیم دریغ از اینکه یک مسئول بیایید بگوید دردتان چی است.»

رویا بابایی، خبرنگار حوزه معلولان، نیز نوشت: «‏دیروز جمعی از معلولان‌ با مدیریت‌ کمپین به بی‌توجهی دولت ومجلس به حقوقشان مقابل ساختمان مجلس تجمع اعتراضی داشتند. هیأت‌ دولت هم به مناسبت روز مجلس در مجلس حضور داشت. اما دریغ و درد که یک نفر احساس تکلیف کند و واکنش نشان دهد.»

وحید رجبلو، کارآفرین که به بیماری «اس‌ام‌ای» مبتلا است، در ایکس نوشت: «معلولیت ضعف نیست؛ بی‌عدالتی است.‏ ضعف از آنِ جامعه‌ای است که هنوز نتوانسته فرصت‌های برابر ایجاد کند، نه از آنِ فردی که با سختی‌ها می‌جنگد.»

در خرداد ماه سال جاری، شماری از «کنشگران مستقل» در نامه‌ای به کنوانسیون جهانی حقوق افراد دچار معلولیت، با اشاره به حضور رئیس سازمان بهزیستی جمهوری اسلامی در هفدهمین کنفرانس این نهاد بین‌المللی، بر بی‌اعتنایی مقامات حکومت ایران نسبت به حقوق شهروندان دچار معلولیت تأکید کرده‌ بودند.

  • روز جهانی معلولان

وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای به مناسبت روز جهانی معلولان با تأکید بر اینکه افراد دچار معلولیت به عنوان مدیران حوزه‌های تجارت، دولت، رسانه و در سراسر جامعه مدنی فعالیت می‌کنند گفت که ایالات متحده، حمایت از حقوق معلولان را از محورهای سیاست خارجی خود قرار داده است.

روز سوم دسامبر از سوی سازمان ملل متحد به عنوان «روز جهانی افراد دچار معلولیت» نامگذاری شده است؛ رویداد سالانه‌ای که از سال ۱۹۹۲ میلادی هر سال برپا می‌شود.

این رویداد مسائل مختلفی را در رابطه با افراد دچار معلولیت در برمی‌‌گیرد و هر سال، بر یک موضوع متفاوت تمرکز می‌کند.

تم امسال روز جهانی معلولان «تقویت رهبری افراد دچار معلولیت برای آینده‌ای فراگیر و پایدار» است.

سازمان ملل متحد هدف از انتخاب این موضوع را برجسته کردن «نقش مهمی که افراد دچار معلولیت در ایجاد جهانی فراگیر و پایدار» ایفا می‌کنند و «اهمیت مشارکت افراد دچار معلولیت در فرآیندهای تصمیم‌گیری» که بر زندگی آنها تأثیر مستقیم دارد عنوان کرده است.



منبع خبر در صدای آمریکا

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی