یو ای نیوز

U I News Agency

واکنش وزیر ارشاد به ادامۀ لغو غیرقانونی کنسرت‌ها: گفته‌ایم پیگیری کنند – رادیو فردا



وزیر ارشاد دولت مسعود پزشکیان می‌گوید پس از صدور مجوز برنامه‌های هنری از سوی این نهاد، هیچ‌ مجموعۀ دیگری حق لغو مجوز را ندارد.

عباس صالحی دوازدهم آذرماه در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا، با اشاره به تأکید سند ملی موسیقی گفت تنها مرجع صدور مجوز برگزاری کنسرت، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و پس از موافقت این نهاد با برگزاری کنسرت، هیچ نهاد دیگری نمی‌تواند این مجوز را لغو کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد ایران همچنین تأکید کرد که این موضوع برای کل کشور یکسان است و هیچ استان یا شهری از آن مستثنی نیست.

وزیر ارشاد دولت پزشکیان در مورد چگونگی ناچار کردن لغوکنندگان خودسر کنسرت‌ها به پیروی از ابلاغیه‌های دولتی و ضمانت اجرایی سخنانش توضیحی نداد.

او در این زمینه تنها گفت که «این خبر (لغو کنسرت‌ها) به من هم رسیده است و ما به دوستان گفتیم جدی پیگیری کنند. هم راجع به این مسئله برخورد کنند و هم مواظب باشند، زمینه‌های بعدی برای این اتفاق به وجود نیاید‌.»

هفتۀ پیش محسن شریفیان، پژوهشگر موسیقی نواحی و از نوازندگان گروه موسیقی لیان، از لغو برنامۀ کنسرت‌های این گروه در استان‌های آذربایجان شرقی، اصفهان، فارس و خوزستان، به‌رغم صدور مجوز از سوی وزارت ارشاد خبر داده و خواستار پیگیری و همراهی دولت شده بود.

آقای شریفیان همچنین تأیید کرده بود که در پی رقصیدن چند تن از حاضران در کنسرت پیشین این گروه در تالار وحدت تهران نزدیک به یک سال و نیم پیش، به دادگاه احضار شده بوده و از آن زمان تاکنون، «به قید وثیقه» آزاد است.

عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، تأکید کرده که دستور پیگیری و برخورد با عوامل لغو کنسرت گروه لیان را صادر کرده و خواستار جدیت مسئولان در ممانعت از تکرار چنین مواردی شده است.

این در حالی است که دخالت نهادهایی همچون نمایندگی رهبر جمهوری اسلامی، ستادهای امر به معروف و نهی از منکر، فرمانداری و نیروی انتظامی و بسیج، بارها باعث لغو برنامه‌های هنری بخصوص کنسرت‌های موسیقی و نمایش‌ها شده است.

پیشتر برخی مقام‌های کشوری و مذهبی استان‌هایی همچون خراسان، قم و یزد، با برگزاری کنسرت در این استان‌ها، به‌دلیل «ویژگی‌های مذهبی این مناطق» مخالفت کرده و جلوی برگزاری کنسرت‌هایی که از وزارت ارشاد هم مجوز داشتند را گرفته بودند.

احمد علم‌الهدی، نمایندۀ رهبر جمهوری اسلامی در استان خراسان رضوی و امام جمعۀ مشهد، از جمله مخالفان جدی برگزاری برنامه‌های هنری در این استان است. شهریورماه سال گذشته هم محمود سالاری معاون هنری وقت وزارت ارشاد،‌ ضمن همراهی با مخالفان برگزاری کنسرت‌های موسیقی در مشهد، ادعا کرده بود که «مگر تاکنون کسی در واتیکان کنسرت برگزار کرده است».

علیرضا قربانی، محسن ابراهیم‌زاده و سیروان خسروی از دیگر خواننده‌ها و هنرمندانی هستند که طی ماه‌های اخیر و با وجود داشتن مجوز وزارت ارشاد، موفق به برگزاری برنامۀ خود نشده‌اند.

محسن ابراهیم‌زاده در آبان‌ماه گذشته، از لغو کنسرت‌هایش در شهرهای یاسوج و گچساران به دلیل «عدم تفکیک جنسیتی» و «خاموش‌بودن چراغ‌های سالن» خبر داده بود.

در یکی از جنجالی‌ترین موارد، اسفندماه سال ۱۴۰۲ کنسرت موسیقی سنتی علیرضا قربانی در اصفهان، تنها ساعاتی پیش از زمان موعود و به دستور ستاد «امر به معروف» استان اصفهان لغو شد.

ستاد امر به معروف استان اصفهان خواستار حذف «نوازندۀ زن» از گروه موسیقی علیرضا قربانی‌ شده بود.



منبع خبر در رادیو فردا

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی