یو ای نیوز

U I News Agency

واکنش سخنگوی سازمان ملل به نزدیک شدن اسرائیل و حزب الله به آتش‌بس – خبرگزاری ایرنا



به گزارش خبرنگار ایرنا، از استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی سوال شد که در گزارش ها آمده است که حزب الله و اسرائیل به یک توافق احتمالی آتش بس به مدت ۶۰ روز دست یافته اند، واکنش سازمان ملل چیست و چه نقشی می تواند داشته باشد؟

دوجاریک پاسخ داد: سازمان ملل در این مذاکرات حضورندارد. من پیش نویس این توافق آتش بس را ندیده ام.

سخنگوی سازمان ملل افزود: مهم است که مردم در اسرائیل و لبنان بتوانند به خانه های خود بازگردند. ما خواهان اجرای کامل قطعنامه ۱۷۰۱ هستیم که شورای امنیت آن را تصویب کرده است.

سخنگوی سازمان ملل ادامه داد: گزارش اخیر دبیرکل سازمان ملل تصویر روشنی از موقعیت ما در اجرای این قطعنامه را نشان می دهد. من نمی خواهم پیش از اعلام رسمی این توافق اظهارنظر کنم. باید ببینیم چه اعلام خواهد شد و سپس به آن واکنش نشان خواهیم داد.

به گفته دوجاریک، نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد در لبنان (یونیفل) به طور جدی از حملات متعدد به نیروهای مسلح لبنان در داخل سرزمین های لبنان، نگران است. حملات اخیر جان ۴۵ سرباز نیروهای مسلح لبنان را گرفته است.

رسانه آمریکایی آکسیوس به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی روز دوشنبه به وقت محلی اعلام کرد که اسرائیل و لبنان با شرایط آتش بس برای پایان دادن به درگیری موافقت کرده اند.

همزمان، شبکه خبری تلویزیونی سی ان ان نیز از موافقت بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم اسرائیل با اصول توافق آتش‌بس در لبنان خبر داد و به نقل از یک مقام آگاه آمریکایی گفت که  اسرائیل هنوز درباره برخی جزئیات این توافق ملاحظاتی دارد که پیش‌بینی می‌شود روز دوشنبه به دولت لبنان منتقل شود.

سی‌ان‌ان در عین حال گفت: توافق آتش‌بس زمانی نهایی خواهد شد که همه مسائل حل و فصل شوند.

رسانه آمریکایی آکسیوس نیز به نقل از این  مقام آمریکایی گفت انتظار می رود کابینه امنیتی اسرائیل روز سه شنبه این توافق را تصویب کند. این رسانه به نقل از یک مقام اسرائیلی تایید کرد که کابینه روز سه شنبه تشکیل جلسه خواهد داد.

پس از گزارش رسانه های آمریکایی، «جان کربی» سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید اعلام کرد: مذاکرات آتش بس میان اسرائیل و لبنان در مسیر مثبت پیش می رود.

سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات رهبردی شورای امنیت ملی دولت دموکرات جو بایدن روز دوشنبه به وقت محلی به خبرنگاران در واشنگتن گفت: مسیر مذاکرات آتش بس اسرائیل و لبنان “در جهتی بسیار مثبت پیش می رود.”

این سخنگوی دولت بایدن اضافه کرد که در زمینه آتش‌بس در لبنان پیشرفت‌هایی حاصل شده و در آستانه توافق هستیم اما هنوز به توافق نهایی دست نیافته‌ایم.

کربی تصریح کرد: آتش بس در لبنان اولویت رئیس جمهور بایدن است. گفتگوها درباره آتش‌بس لبنان ادامه دارد و «تا زمانی که در مورد همه مسائل مذاکره نشود، هیچ توافقی انجام نشده است.»

 سخنگوی کاخ سفید اضافه کرد: در حال حاضر هیچ توافقی در مورد آتش بس در لبنان آماده نیست و زمانی که به دست آمد، آن را اعلام خواهیم کرد. ما هیچ گزارشی را مبنی بر اینکه آمریکا به اسرائیل در رابطه با آتش بس در لبنان تضمین داده است، تایید نمی کنیم.

هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی آمریکا، مذاکرات عاموس هوخشتاین، فرستاده ویژه آمریکا به لبنان، درباره آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان را «مثبت» خواند. نماینده ارشد بایدن در مذاکرات آتش بس لبنان، به آمریکا بازگشته است.

«متیو (مت) میلر» سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا نیز با بیان اینکه پیشرفت هایی در مذاکرات آتش بس میان اسرائیل و لبنان وجود داشته است، در اظهار نظری محتاطانه اعلام کرد که نمی توان گفت توافق حاصل شده است. «برای رسیدن به توافق میان اسرائیل و لبنان تلاش می کنیم.»

سخنگوی وزارت خارجه دولت دموکرات جو بایدن در حالیکه این دولت در روزهای پایانی خود به سر می برد و به دلیل ناتوانی در مهار جنگ طلبی رژیم اسرائیل در غزه و منطقه، نامزد مورد حمایتش – کامالا هریس-  در انتخابات ریاست جمهوری ۵ نوامبر ۲۰۲۴ (۱۵ آبان ۱۴۰۳) شکست سختی از دونالد ترامپ متحمل شد، روز دوشنبه به وقت محلی به خبرنگاران در واشنگتن گفت که هنوز توافقی درباره لبنان حاصل نشده است و شکاف ها تا حد بسیاری، کم شده است اما اقداماتی باید انجام شود.

میلر تصریح کرد: «ما هنوز توافقی میان دولت اسرائیل و لبنان نداریم و برای رسیدن به آن تلاش می کنیم.» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در عین حال تاکید کرد: «پیشرفت قابل توجهی داشته ایم».

این مقام وزارت خارجه دولت بایدن همچنین اضافه کرد که واشنگتن امیدوار به دستیابی به توافق آتش‌بس بوده و منتظر است دو طرف موافقت خود را اعلام کنند.



منبع خبر در ایرنا

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی