یو ای نیوز

U I News Agency

تبریک آمریکا به رسانه‌های در تبعید ایرانی برای نامزدی جایزه آزادی مطبوعات – صدای آمریکا



وزارت امور خارجه آمریکا «روزنامه‌نگاری شجاعانه» رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از ایران را ستود و کاندیداتوری رسانه‌های ایران اینترنشنال، بی‌بی‌سی فارسی و دیگر «رسانه‌های در تبعید» ایرانی را برای دریافت جایزه سالانه آزادی مطبوعات سازمان گزارشگران بدون مرز را تبریک گفت.

حساب کاربری فارسی‌زبان وزارت امور خارجه ایالات متحده در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) روز پنجشنبه با انتشار پستی در این ارتباط افزود: «ایالات متحده در کنار تمامی خبرنگاران که متعهد به افشای حقیقت، حتی در صورت تهدید و ارعاب هستند، ایستاده است.»

وزارت امور خارجه آمریکا در ادامه تصریح کرده است که «ما این سازمان‌های خبری و روزنامه‌نگاران آنها را به خاطر شجاعت و مقاومت‌شان تحسین می‌نماییم.»

این وزارت‌خانه با اشاره به «اهمیت حیاتی مطبوعات آزاد» همچنین خاطرنشان کرد که حمایت ایالات متحده از «آزادی مطبوعات در سراسر جهان … تزلزل‌ناپذیر» است.

سازمان گزارشگران بدون مرز در بیانیه‌ای اعلام کرد سی و دومین مراسم اهدای جوایز سالانه آزادی مطبوعات ١٣ آذر ۱۴۰۳ در شهر واشنگتن پایتخت ایالات متحده برگزار می‌شود.

بر اساس این بیانیه، ۲۵ روزنامه‌نگار، تیم روزنامه‌نگاران، عکاس، و رسانه خبری از سراسر جهان برای دریافت جوایز در چهار بخش «شجاعت، تاثیرگذاری، استقلال عمل، و جایزه عکس لوکاس دولگا-سایف» و همچنین بخش جدید «جایزه روزنامه‌نگاری تحقیقی آفریقا-محمد مایگا» انتخاب شدند.

روزنامه‌نگاران بدون مرز در بخش مربوط به رسانه‌های ایرانی در تبعید، با اشاره به «فشار و حملات بی‌سابقه» به روزنامه‌نگاران این رسانه‌ها، افزوده است که جمهوری اسلامی آنها را «دشمن» نامیده و به طور علنی تهدیدشان می‌کند.

  • فشار بر روزنامه‌نگاران صدای آمریکا

در اسناد فاش‌شده در جریان هک قوه قضاییه جمهوری اسلامی توسط گروه هکری «عدالت علی»، مدارکی منتشر شد که از پرونده‌سازی برای شماری از روزنامه‌نگاران صدای آمریکا و دیگر رسانه‌ها، و ارسال احکام حبس تعزیری آنها به دایره اجرای احکام پرده برداشت.

بنا بر یک سند منتشر شده در جریان هک اسناد قوه قضاییه، پرونده عده‌ای از روزنامه‌نگاران شاغل در بخش فارسی صدای آمریکا، رادیو فردا، بی‌بی‌سی، من‌وتو، و ایران اینترنشنال، در اردیبهشت ۱۴۰۱ با اعلام مجازات «حبس تعزیری» به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به «شعبه اجرای احکام کیفری دادسرای فرهنگ و رسانه تهران» ارسال شده است.

نام روزنامه‌نگارانی از جمله آرین ریسباف، سارا دهقان، مهدی فلاحتی، حمیده آرمیده، نیوشا بقراطی، روزبه بوالهری، مهتاب وحیدی‌راد، فهیمه خضرحیدری٬ پیام یزدیان، آرش سیگارچی، و مهدی آقازمانی، از روزنامه‌نگاران و همکاران صدای آمریکا، و همچنین بهروز صوراسرافیل، روزنامه‌نگار فقید و همکار پیشین، و ستاره درخشش، مدیر سابق بخش فارسی صدای آمریکا، در این سند دیده می‌شود.

همچنین در پرونده‌ای دیگر با شکایت «بانک سرمایه»، «دادستانی کل کشور»، و «سازمان صدا و سیما، شماری از روزنامه‌نگاران از جمله نیوشا بقراطی، مهدی فلاحتی، آرین ریسباف، آرش سیگارچی، مهتاب وحیدی‌راد، حمیده آرمیده، سارا دهقان، روزبه بوالهری، مهدی آقازمانی، فهیمه خضرحیدری، پیام یزدیان، از صدای آمریکا و همچنین بهروز صوراسرافیل، روزنامه‌نگار فقید و همکار پیشین، و ستاره درخشش، مدیر سابق بخش فارسی صدای آمریکا به «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی» متهم شده‌اند.

پیش از این نیز در میان اسناد هک شده توسط گروه هکری «عدالت علی» مدارکی علیه روزنامه‌نگاران و دست‌اندرکاران صدای آمریکا و دیگر رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از ایران توسط دادگاه انقلاب به «تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی» منتشر شده بود.

یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در واکنش به اسناد افشاشده از صدور احکام غیابی برای تعدادی از روزنامه‌نگاران صدای آمریکا گفت که چنین رفتاری از حکومت جمهوری اسلامی در ایران، که در جهان به سرکوب رسانه‌ها شناخته شده، «تعجب‌آور نیست.»

این سخنگو در پاسخ به بخش فارسی صدای آمریکا گفت: «ما نمی‌توانیم صحت اسناد افشا شده را تایید کنیم، اما ارعاب روزنامه‌نگاران خارج از کشور توسط رژیم ایران و سرکوب رسانه‌ها در داخل برای جهانیان کاملاً شناخته شده است.»

او ادامه داد: «محکومیت غیابی روزنامه نگارانی که در خارج از کشور مستقر هستند و در افشای تخلفات رژیم نقش دارند، تعجب آور نخواهد بود.»

اخیرا نیز گزارش شد رضا ولی‌زاده، روزنامه‌نگار دوتابعیتی که اسفند ۱۴۰۲ به ایران بازگشته بود، اوایل مهر ماه امسال در تهران بازداشت شده است.

یک منبع آگاه در ایران، ضمن تایید این خبر، به صدای آمریکا گفت ولی‌زاده با اتهام «همکاری با رسانه‌های فارسی زبان خارج از کشور» مواجه است.



منبع خبر صدای آمریکا

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی