یو ای نیوز

U I News Agency

آمریکا خواستار «پایان مصونیت عاملان جنایت علیه روزنامه‌نگاران» شد – صدای آمریکا



سفیر آمریکا در سازمان ملل به مناسبت «روز جهانی پایان دادن به مصونیت از مجازات جنایات علیه خبرنگاران» در بیانیه‌ای از افزایش خشونت‌ها و حملات علیه خبرنگاران در سراسر جهان ابراز نگرانی کرده و خواستار پاسخگویی عاملان این جنایات شد.

لیندا توماس-گرینفیلد تاکید کرد که خبرنگاران در نقاط مختلف دنیا، به ویژه در مناطق جنگی مانند غزه، سودان و اوکراین، جان خود را در راه گزارش حقایق از دست می‌دهند.

به گفته توماس-گرینفیلد، نزدیک به ۸۰۰ خبرنگار در سال گذشته در ۴۵ کشور بازداشت شده‌اند و بیش از ۵۰۰ نفر از آنها همچنان در زندان یا حبس خانگی به سر می‌برند.

سفیر آمریکا همچنین با اشاره به آمار یونسکو اعلام کرد که از میان بیش از ۱۷۰۰ قتل خبرنگاران در سه دهه اخیر، تنها یک نفر از هر ۱۰ عامل این جنایات به مجازات رسیده‌اند.

در این بیانیه از جامعه بین‌المللی خواسته شده تا با اجرای برنامه عملی سازمان ملل برای ایمنی خبرنگاران، گامی در جهت پاسخگویی و عدالت برای جنایات علیه خبرنگاران بردارند.

او همچنین با اشاره به تلاش‌های دولت بایدن-هریس برای آزادی خبرنگارانی چون ایوان گرشکویچ و السو کورماشوا، بر تعهد آمریکا به حمایت از آزادی و امنیت خبرنگاران تاکید کرد و به ویژه خواستار آزادی آستین تایس، خبرنگار آمریکایی که توسط رژیم سوریه به اسارت گرفته شده، شد.

لیندا توماس-گرینفیلد در پایان تاکید کرد که خبرنگاران باید بدون ترس بتوانند به فعالیت‌های خود ادامه دهند و با انتشار حقایق، به بهبود جهان کمک کنند.

سازمان «کمپین حقوق بشر در ایران» می‌گوید دست‌کم ۳۴ روزنامه‌نگار و فعال رسانه‌ای از نیمه نخست سال جاری میلادی توسط جمهوری اسلامی بازداشت شده‌اند.

‌از این تعداد، حداقل ۷ روزنامه‌نگار از جمله الهه محمدی و نیلوفر حامدی که به دلیل اطلاع‌رسانی درباره کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد بازداشت شده بودند، در زندان هستند.

بررسی‌های این سازمان حقوق بشری همچنین نشان می‌دهد که از یازدهم دی‌ماه سال ۱۴۰۲، بیش از ۲۸۱ پرونده قضایی علیه روزنامه‌نگاران، خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای ثبت شده است.

کمپین حقوق بشر در ایران به مناسبت روز جهانی «پایان دادن به مصونیت عاملان جنایات علیه روزنامه‌نگاران» با استناد به مستندات داخل ایران گزارش داده است که مقامات جمهوری اسلامی برای سرکوب و ارعاب روزنامه‌نگاران دست به اقدامات خودسرانه‌ای چون غیرفعال کردن سیم‌کارت‌های تلفن و یا مسدود کردن حساب‌های بانکی آنها می‌زند.



منبع خبر صدای آمریکا

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی