یک قاضی فدرال آمریکایی اعلام کرد دانشگاه کالیفرنیا (یوسیالای) در لس آنجلس نمیتواند به معترضان طرفدار فلسطینیها اجازه دهد مانع دسترسی دانشجویان یهودی به ساختمانها، کلاسها و خدمات دانشگاه شوند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، اینطور به نظر میرسد که حکم قاضی «مارک اسکارسی» نخستین حکم علیه یک دانشگاه در ایالات متحده در ارتباط با اعتراضات مربوط به درگیری اسرائیل و حماس در غزه است.
اعتراضات حامیان فلسینیها در اوایل سال جاری میلادی در صدها دانشگاه آغاز شد.
حکم اولیه که علیه این دانشگاه معتبر در روز سهشنبه صادر شد، به عنوان بخشی از شکایتی است که سه دانشجوی یهودی در ماه ژوئن تنظیم کردند.
آنها در شکایت خود گفته بودند معترضان طرفدار فلسطینیها از ورود آنها به دانشگاه، به دلیل دینشان، جلوگیری کردند.
قاضی اسکارسی در حکم خود نوشت: «در سال ۲۰۲۴، در ایالات متحده آمریکا، در ایالت کالیفرنیا، در شهر لس آنجلس، دانشآموزان یهودی از بخشهایی از محوطه دانشگاه یوسیالای محروم شدند، زیرا آنها حاضر به تقبیح دین خود نبودند.»
او اقدام معترضان را «غیرقابل تصور» و «نفرتانگیز» خواند.
این قاضی فدرال حکم داد اگر دانشگاه بسیار ردهبالای یوسیالای بداند دانشجویان یهودی به برنامهها، فعالیتها یا به ساختمانهای دانشگاه دسترسی ندارند، در آن صورت اجازه ندارد چنین برنامهها و فعالیتهایی یا دسترسی به ساختمانهای دانشگاه را به دیگران نیز بدهد.
بر اساس اسناد دادگاه، دانشگاه کالیفرنیا استدلال کرده بود که نمیتواند از نظر قانونی مسئول تبعیض ادعایی انجام شده توسط افرد ثالث باشد.
مری اوساکو، معاون ارتباطات راهبردی دانشگاه، در بیانیهای گفت این دانشگاه در پاسخ به این حکم «همه گزینههای» خود را بررسی میکند.
او گفت: دانشگاه کالیفرنیا متعهد به پرورش فرهنگی در محیط دانشگاه است که «در آن همه احساس میکنند از ارعاب، تبعیض و آزار و اذیت رها» هستند.
الخاندرو مایورکاس، وزیر امنیت داخلی آمریکا، آبان ۱۴۰۲ در کنگره آمریکا گفت پس از آغاز درگیری میان اسرائیل و حماس در غزه، نفرت پراکنی علیه دانشجویان یهودی در آمریکا افزایش یافته که این به یهودیستیزی در کشور دامن میزند.
نانسی پلوسی، رئیس پیشین مجلس نمایندگان آمریکا، در سخنانی در بهمن ماه همان سال گفت فکر میکند برخی از اعتراضها در ایالات متحده که خواستار آتشبس در غزه هستند، ممکن است با روسیه مرتبط باشد و پلیس فدرال آمریکا، افبیآی، باید در مورد «پول پشت» آن اعتراضات تحقیق کند.
تیرماه امسال، کاخ سفید حکومت ایران را به تلاش برای سوء استفاده از اعتراضات مربوط به جنگ غزه در ایالات متحده و تحریک معترضان متهم کرد و این رفتار را غیرقابل قبول دانست.
سخنگوی کاخ سفید با هشدار به تهران درباره عواقب این اقدام افزود: «ما همچنان مثل امروز به شناسایی و خنثیسازی تلاش ها برای تضعیف دموکراسی در جامعه خود ادامه خواهیم داد.»
کارین ژان پییر، آزادی بیان را از ارکان حیاتی دموکراسی آمریکایی دانست و در عین حال تاکید کرد که دولت وظیفه دارد شهروندانش را در قبال عملیات نفوذ خارجی هوشیار کند.
جنگ جاری در نوار غزه در پی حمله تروریستی ۷ اکتبر سال گذشته حماس به جنوب اسرائیل آغاز شد. اسرائیل و آمریکا این گروه شبه نظامی فلسطینی را که از حمایت جمهوری اسلامی برخوردار است، یک تشکیلات تروریستی می دانند.