یو ای نیوز

U I News Agency

ارتش چین با «موج جدید» فساد در میان رهبرانش مواجه است – صدای آمریکا



یک گزارش تازه وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، نشان می‌دهد ارتش چین در سال گذشته میلادی با «موج جدیدی» از فساد در میان رهبران ارشد خود مواجه شده، که ممکن است روند پیشرفت این کشور در دستیابی به هدف خود برای مدرن‌سازی نظامی را مختل کرده باشد.

این در شرایطی است که چین خصومت‌های خود علیه تایوان و فیلیپین را نیز افزایش داده است.

گزارش سالانه قدرت نظامی چین که وزارت دفاع آمریکا روز چهارشنبه منتشر کرد، نشان می‌دهد که دست‌کم ۱۵ افسر ارشد نظامی و مدیران صنعت دفاعی بین ژوئیه و دسامبر ۲۰۲۳ از سمت‌های خود برکنار شده‌اند.

تعدادی از رهبرانی که به دلیل فساد مورد تحقیق قرار گرفتند و برکنار شدند، مسئول پروژه‌های مرتبط با مدرن‌سازی موشک‌های هسته‌ای و همچنین متعارف زمین‌پایه چین بودند.

فساد در ارتش چین موضوع جدیدی نیست، اما زمانی به رده‌های ارشد نظامی نفوذ کرد که لی شانگفو، وزیر دفاع ملی چین، در اواخر اکتبر سال گذشته از سمت خود برکنار شد.

اهداف نظامی چین شامل تکمیل مدرن‌سازی تا سال ۲۰۳۵ و تبدیل شدن به یک ارتش در رده «بهترین‌ها در سطح جهانی» تا پایان سال ۲۰۴۹ است. این کشور همچنین یک هدف کوتاه‌مدت سال ۲۰۲۷ تعیین کرده است تا اطمینان حاصل کند برنامه‌های مدرن‌سازی‌‌اش طبق برنامه همچنان پیش می‌روند. در سال ۲۰۲۷، «ارتش آزادی‌بخش خلق» صدمین سالگرد تأسیس خود را جشن خواهد گرفت.

گزارش پنتاگون اما پیشرفت چین به سمت اهداف تعیین‌شده برای سال ۲۰۲۷ را «نامتوازن» توصیف می‌کند، بدون این که به‌طور صریح بیان کند آیا ارتش چین از برنامه‌های خود عقب مانده است یا خیر.

با وجود کاهش رشد اقتصادی چین، تخمین زده می‌شود که هزینه‌های دفاعی پکن بین ۴۰ تا ۹۰ درصد بیشتر از بودجه رسمی دفاعی اعلام‌شده آن است که رقمی برابر با ۳۳۰ میلیارد دلار تا ۴۵۰ میلیارد دلار برای کل هزینه دفاعی سال ۲۰۲۴ است.

بر اساس این گزارش، چین تا اواسط سال ۲۰۲۴ بیش از ۶۰۰ کلاهک هسته‌ای عملیاتی در اختیار داشت و پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۰ این تعداد به بیش از ۱۰۰۰ کلاهک افزایش یابد. این رشد مطابق با برآوردهای سال گذشته پنتاگون است.

ایالات متحده بر اساس توافق‌نامه‌های بین‌المللی حدود ۱۵۵۰ کلاهک هسته‌ای فعال دارد، اما زرادخانه و زیرساخت‌های هسته‌ای آن در حال کهنه شدن هستند. پنتاگون قصد دارد طی دهه آینده صدها میلیارد دلار برای به‌روزرسانی و جایگزینی آن‌ها هزینه کند.

علاوه بر این، گزارش پنتاگون حاکی از آن است که چین در حال توسعه موشک‌های قاره‌پیمای جدیدی با قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای است که توانایی‌های موشکی-هسته‌ای این کشور را به‌طور قابل‌توجهی بهبود می‌بخشند و احتمال دارد توسعه سامانه‌های موشکی متعارف با برد قاره‌پیما را نیز بررسی می‌کند.



منبع خبر صدای آمریکا

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی