بنگلادش در حالی که دادگاه عالی این کشور برای تصمیم گیری در مورد سهمیه های شغلی بحث برانگیز آماده می شود، درگیر اعتراضات خشونت آمیز شده است، منع آمد و شد در سراسر کشور و دستورات “تیراندازی در دید” اعمال شده است.
درگیری دانشجویان با پلیس ضدشورش در اعتراض به سیستم سهمیه بندی مشاغل دولتی، در داکا، بنگلادش، پنجشنبه، 18 ژوئیه 2024. (AP Photo/ Rajib Dhar)
مقامات بنگلادش الف منع رفت و آمد در سراسر کشور و در حالی که دادگاه عالی کشور برای تصمیم گیری در مورد سهمیه شغلی بحث برانگیز که سر و صدایی سراسری از سوی دانشجویان دانشگاه به راه انداخته است، به پلیس دستور داد.
دادگاه عالی قرار است روز یکشنبه حکمی در مورد لغو سهمیه استخدامی خدمات کشوری صادر کند، اعتراضاتی که به خشونت و درگیری منجر شد که منجر به کشته شدن حداقل 133 نفر شد.
در اینجا مهمترین تحولات اعتراضات دانشجویی بنگلادش است:
-
قرار است دیوان عالی روز یکشنبه در مورد لغو سهمیه های استخدامی خدمات کشوری تصمیم گیری کند. دادگاه عالی ماه گذشته پس از درخواستهای بستگان جانبازان جنگ آزادی 1971، این سهمیهها را بازگرداند و موج اخیر اعتراضات را برانگیخت.
-
مقررات منع آمد و شد شدید که روز جمعه در سرتاسر بنگلادش برای سرکوب ناآرامی های فزاینده اعمال شد، تا ساعت 3 بعد از ظهر روز یکشنبه تا پایان جلسه دادگاه عالی تمدید شد. منع رفت و آمد در بعدازظهر شنبه برای مدت کوتاهی لغو شد تا مردم بتوانند کارهای ضروری را انجام دهند.
-
عبیدالکوادر، دبیر کل حزب حاکم عوامی لیگ، به خبرگزاری فرانسه گفت که به افسران پلیس این اختیار اعطا شده است که بر روی افرادی که مقررات منع آمد و شد آتش گشودند.
-
این اعتراضات که از محوطه دانشگاه ها آغاز شد، در سراسر کشور گسترش یافت و درگیری بین پلیس و معترضان منجر به کشته شدن حداقل 133 نفر از جمله چند افسر پلیس شد.
-
کاتالیزور ناآرامیها، سیستمی است که بیش از نیمی از پستهای خدمات ملکی را برای گروههای خاص، از جمله فرزندان جانبازان جنگ این کشور برای استقلال از پاکستان در سال 1971، رزرو میکند.
-
نخست وزیر شیخ حسینه با مقایسه معترضان با کسانی که در جریان جنگ استقلال 1971 با پاکستان همکاری کردند، تنش ها را بیشتر شعله ور کرد. دولت او همچنین قطعی ارتباطات را اعمال کرده است و از پنجشنبه شب تمام دسترسی به اینترنت و رسانه های اجتماعی مسدود شده است.
-
اعتراضات از یک نارضایتی خاص در مورد سهمیه های شغلی به یک جنبش گسترده تر علیه دولت حسینه تبدیل شده است که از سال 2009 در قدرت بوده است.
-
نخست وزیر شیخ حسینه از نظام سهمیه بندی دفاع کرده و گفته است که جانبازان صرف نظر از وابستگی سیاسی شان به دلیل مشارکت در جنگ سزاوار بالاترین احترام هستند.
منتشر شده توسط:
دویکا باتاچاریا
منتشر شده در:
21 ژوئیه 2024