یو ای نیوز

U I News Agency

چین از ایران در مذاکرات هسته ای حمایت می کند ، “تهدید نیرو” را از غرب می کشد – نیویورک تایمز


چین و روسیه روز جمعه به ایران پیوستند و پس از آنکه رئیس جمهور ترامپ این هفته را برای مذاکرات هسته ای با تهران خواستار شد و هر دو کشور “تهدید نیرو” را محکوم کردند ، به ایران پیوستند.

دولت چین پس از مذاکره در پکن با معاون وزیران خارجی روسیه و ایران برای بحث در مورد برنامه هسته ای ایران ، گفت که این سه کشور موافقت کرده است که همه طرفین باید “تحریم ها ، فشار و تهدید نیرو را رها کنند.”

به نظر می رسد این اشاره ای به پیشینه های اخیر است که آقای ترامپ نسبت به ایران انجام داده است. آقای ترامپ هفته گذشته گفت که وی نامه ای را به دولت ایران ارسال کرده است که به دنبال مذاکره در مورد معامله برای جلوگیری از دستیابی به سلاح هسته ای است. اما او هشدار داد که کشور باید انتخاب کنم بین مهار برنامه سریع آن و از دست دادن آن در یک حمله نظامی.

این جلسه آخرین نشانه تراز نزدیک پکن با مسکو و تهران و جاه طلبی آن برای تبدیل شدن به یک داور اصلی اختلافات بین المللی بود. در اوایل این هفته ، این سه کشور تمرینات دریایی مشترک را در خلیج عمان برگزار کردند.

چین و روسیه اکنون نسبت به یک دهه قبل رویکرد بسیار متفاوتی نسبت به ایران دارند. در سال 2015 ، آنها اصرار داشتند که برای اولین بار با ایران به توافق برسند تا برنامه سلاح های هسته ای خود را قبل از پایان دادن به تحریم ها متوقف کند. روسیه حتی به عنوان بخشی از این ترتیب ، تعداد زیادی از سوخت هسته ای ایران را نیز گرفت.

ایالات متحده اکنون با تهدید به اقدام نظامی ، حداکثر فشار سیاسی را دنبال می کند. اما چین و روسیه رویکرد تعاونی و مصالحه تری را دنبال می کنند. این بدان معنی است که قدرتهای اصلی در مورد نحوه نزدیک شدن به ایران تقسیم می شوند ، که ممکن است اتاق دیپلماتیک بیشتری را برای مانور فراهم کند.

آندره کندال تیلور ، یکی از همکاران ارشد در مرکز امنیت جدید آمریکا ، یک گروه تحقیقاتی واشنگتن ، گفت: “روسیه و چین همچنین به سایر کشورها نشان می دهند که گزینه های دیگری برای رهبری جهانی ایالات متحده وجود دارد-که مسکو و پکن مسئول بازیگران جهانی هستند که می توانند چالش های اساسی جهانی مانند سلاح های هسته ای را برطرف کنند.”

مهمترین بخش برنامه ایران ، تولید مواد سلاح های هسته ای بالقوه است که به 60 درصد خلوص غنی شده است ، که تقریباً درجه بمب است. برای تبدیل آن به خلوص 90 درصدی مورد نیاز برای استفاده در بمب هایی که باعث انفجار هسته ای زیادی می شوند ، می تواند یک هفته طول بکشد. کارشناسان معتقدند که ایران اکنون ممکن است تقریباً برای شش سلاح داشته باشد.

روسیه و چین طرحی را برای حذف یا کاهش خلوص از مواد سلاح های هسته ای بالقوه ایران ارائه ندادند. آنها همچنین به نصب سانتریفیوژهای پیشرفته تر ایران پرداختند ، که باعث افزایش اندازه انبار مواد غنی شده کشور می شود.

دولت ایران در اواخر نوامبر گفت این که شروع به کار با سانتریفیوژهای پیشرفته برای غنی سازی بیشتر اورانیوم می کند ، که می تواند آن را به داشتن سلاح هسته ای نزدیک کند.

وانگ یی ، وزیر امور خارجه چین ، یک برنامه پنج امتیازی برای پرداختن به برنامه هسته ای ایران صادر کرد. این طرح ضمن خواستار پایان دادن به تحریم های ایران ، ایران را ترغیب کرد که “همچنان از تعهد خود برای عدم توسعه سلاح های هسته ای پیروی کند.”

پکن می خواهد نشان دهد که “در حالی که ایالات متحده به طور غیر مسئولانه از توافق هسته ای ایران خارج می شود ، چین نیز به سرعت این تعهد بین المللی را بر عهده خواهد گرفت و مسئولیت رهبری را بر عهده خواهد گرفت.”

این پیام همچنین یکی از همبستگی با ایران است. آقای شن گفت: “حتی اگر ایالات متحده فشار شدید اعمال کند ، تا زمانی که ایران از تعهدات مربوطه خودداری نکند ، هنوز هم دوستانی خواهد داشت.” “ایران نیازی به نگرانی ندارد. در پایان ، این یک بازی استراتژیک بین چین و ایالات متحده است. “

هفته گذشته رهبر عالی ایران “دولت های قلدری” را رد کرد و به نظر می رسید که ایده مذاکره با ایالات متحده را تحت فشار قرار می دهد.

حمایت چین و روسیه می تواند به ایران کمک کند که کمتر از آن جدا شود ، اما ممکن است تهران نیز نگرانی هایی داشته باشد.

“ایرانیان ، به نوبه خود ، نسبت به چینی ها بسیار محتاط هستند ، اما به ویژه در مورد دخالت روسیه در مذاکرات ، زیرا می ترسند که توسط مسکو به عنوان بخشی از توافق گسترده تر و روسیه به فروش برسد.” گرگوری، یک تحلیلگر ارشد در گروه اوراسیا. “آنها در حالی که در برابر هرگونه فشار برای تسلیم خواسته های ایالات متحده ، به دنبال حمایت از روسیه خواهند بود.”

چین دارای اهرم قابل توجهی نسبت به ایران است: شرکت های چینی در سال گذشته بیش از 90 درصد از صادرات نفت ایران را خریداری کردند ، که اغلب با تخفیف های عمیق به قیمت های جهانی ، به گفته کپلر ، یک شرکت مستقر در وین که متخصص در ردیابی محموله های نفت ایران است. بیشتر کشورهای دیگر از خرید نفت از ایران خودداری کرده اند تا از تحریم های تحت هدایت غربی با هدف ترغیب ایران برای جلوگیری از توسعه سلاح های هسته ای خودداری کنند.

فروش شرکت نفت ایالتی ایران به چین حدود 6 درصد از کل اقتصاد ایران یا نیمی از هزینه های دولت در ایران را نشان می دهد.

دیوید ای. سانگر گزارش از واشنگتن و دیوید پیرسون از پکن



منبع خبر در نیویورک تایمز

اشتراک گذاری در شبکه های اجتماعی