گروهی از وکلا با مشخصات روز شنبه در مورد بازداشت مهاجران تبعید شده از ایالات متحده ، علیه پاناما شکایت کردند و تهدید کردند که سیاست جدید رئیس جمهور ترامپ را برای صادرات مهاجران از سراسر جهان به کشورهای آمریکای مرکزی مختل می کنند.
براساس نسخه ای که توسط نیویورک تایمز مشاهده شده است ، این دادخواست علیه دولت پاناما قبل از کمیسیون بین آمریکایی در مورد حقوق بشر ، 10 تبدیل کننده مسیحی ایرانی و 102 مهاجر بازداشت شده در یک اردوگاه در نزدیکی یک جنگل در پاناما به عنوان شاکیان ، نامگذاری شده است.
این دادخواست استدلال می کند که ایالات متحده به دلیل آزار و اذیت مذهبی ، حق پناهندگی گروه ایران را نقض کرده است و پاناما در بازداشت خود از مهاجران ، قوانین داخلی و بین المللی مانند کنوانسیون آمریکایی حقوق بشر را نقض کرده است.
این دادخواست فقط علیه پاناما تشکیل شد ، اگرچه یکی از وکلا درگیر گفت که وی قصد دارد در هفته آینده شکایتی جداگانه علیه وزارت امنیت میهن ایالات متحده ارائه دهد.
در پاسخ به درخواست اظهار نظر در مورد دادخواست ، سخنگوی رئیس جمهور رائول مولینو از پاناما ، آسترید سالازار ، گفت که مهاجران توسط دولت پاناما “بازداشت نشده اند”. “آنها در دستور ما نیستند بلکه از IOM و UNHCR هستند.”
مهاجران در حال حضور هستند در یک اردوگاه حصار نگه داشته شده است محافظت شده توسط مأموران پلیس مسلح پاناما ، و وزارت امنیتی پاناما همه دسترسی به این مرکز را کنترل می کند. سازمان بین المللی مهاجرت و آژانس پناهندگان سازمان ملل به طور منظم در اردوگاه حضور ندارند و گفته اند که آنها مسئول مهاجران نیستند ، بلکه برخی از حمایت های بشردوستانه مانند تأمین بودجه برای غذا را ارائه می دهند.
این دادخواست در روز شنبه درخواست می کند که این کمیسیون دستورات اضطراری صادر کند و بگوید هیچ یک از مهاجران بازداشت شده در اردوگاه جنگل نباید به کشورهای مبدا خود تبعید شوند.
ایان کیزل ، استاد کلینیک حقوق دانشکده حقوق کرنل و مشاور اصلی شاکیان گفت: “دولت پاناما هیچ مقام داخلی یا بین المللی برای بازداشت افراد تحت این شرایط ندارد.”
در اواسط ماه فوریه ، دولت ترامپ با ارسال مهاجران تازه وارد از سراسر جهان به آمریکای مرکزی ، جبهه جدیدی را در تلاش های خود برای تبعید میلیون ها نفر از مردم باز کرد. حدود 300 نفر به پاناما پرواز کردند و در هتلی در شهر پاناما برگزار شد ، از جمله 10 تبدیل کننده ایرانی ، چندین کودک در میان آنها.
بیش از 100 نفری که موافقت خود را برای بازگشت به کشورهای مبدا خود نداشتند L بودندAter به اردوگاه بازداشت در نزدیکی جنگل Darién منتقل شد، جایی که آنها باقی می مانند.
دولت ترامپ از آن زمان از پاناما بخاطر کمک خود در مقابله با چالش های مهاجرت تشکر کرده است. اما ورود تبعید کنندگان و بازداشت های آنها مشکلاتی را برای دولت آقای مولینو ایجاد کرده است که موافقت کرده است که مهاجران را بگیرد اما انتقاداتی را از طرف سازمان ملل ، فعالان حقوق بشر و وکلا به دلیل نگه داشتن آنها بدون اتهام جنایی دریافت کرده است.
کمیسیون حقوق بشر یک نهاد هفت نفره است که تصمیمات آن برای اعضای سازمان کشورهای آمریکایی ، از جمله پاناما اعمال می شود. منظور از این است که وقتی افراد احساس می کنند گزینه های حقوقی داخلی آنها خسته شده است یا در مواردی که آسیب جبران ناپذیری قریب الوقوع باشد و شاکیان می گویند که آنها به حمایت های قانونی سریع نیاز دارند ، استفاده می شود.
کمیسیون نمی تواند تحریم ها را تحمیل کند ، اما نادیده گرفتن تصمیمات آن می تواند با خطرات سیاسی همراه باشد.
خوزه میگوئل ویونوآنکو ، کارشناس موضوعات مربوط به حقوق بشر آمریکای لاتین و همکار در شورای روابط خارجی ، گفت که اگر این کمیسیون به نفع شاکیان حکم می کرد ، فکر می کرد که پاناما پیروی خواهد کرد.
در صورتی که کمیسیون به نفع شاکیان ، متوقف کردن تبعید آنها ، می تواند آقای ترامپ را متقاعد کند که رهبران در پاناما و جاهای دیگر را متقاعد کند تا مهاجران را به عهده بگیرند که ایالات متحده نمی خواهد با آن مقابله کند.
دولت ترامپ پس از اعزام مهاجران به پاناما ، 200 مهاجر از آسیای میانه ، خاورمیانه و اروپای شرقی را به کاستاریکا اعزام کرد ، از جمله ده ها کودک. همانطور که در پاناما ، مهاجران در یک مرکز از راه دور چند ساعت رانندگی از پایتخت نگه داشته می شوند.
آقای کیزل گفت که اقدامات حقوقی مشابه علیه سایر کشورها در آمریکای لاتین ، از جمله کاستاریکا ، که با آقای ترامپ همکاری می کنند و تبعید کنندگان را می پذیرند ، پیش بینی می شود.
در هر دو مورد ، دولت های آمریکای مرکزی گفتند که آنها قصد داشتند مردم را به سرعت به کشورهای وطن خود تبعید کنند. در دادخواست ، وکلا استدلال می کنند که برای مسیحیان ایرانی تبعید “آسیب غیرقابل انکار” را تحمل می کند ، زیرا قانون ایران تصریح می کند که تبدیل از اسلام جرم است که مجازات مرگ است.
یکی از ایرانیان ، آرتمیس غسمزاده ، در بیانیه قسم خورده در دادخواست گفت: “من از آنچه برای من به دست دولت پاناما خواهد افتاد ، می ترسم.” “من هنوز می خواهم در ایالات متحده به دنبال پناهندگی باشم و زندگی آزاد را به عنوان یک مسیحی در آنجا دنبال کنم.”
خانم قسمزاده ، 27 ساله ، که در ماه دسامبر از ایران گریخت و از مرز جنوبی ایالات متحده راهی مکزیک شد، در مصاحبه های رسانه ای مصیبت خود را تبلیغ کرده است. او ابتدا هنگامی که ویدئویی که در آن بازگو می کند که به پاناما بازگو می شود ، به طور گسترده به صورت آنلاین پخش شد ، مورد توجه جهانی قرار گرفت.
آقای Vivanco گفت ، این کمیسیون به طور معمول در چنین مواردی تصمیماتی را صادر می کند.
وی گفت که نوار این کمیسیون برای حمایت از شاکیان بسیار زیاد است. اما با توجه به سیاست ایران در مورد مسیحیان تبدیل شده ، او فکر کرد که این پرونده فرصتی دارد. وی گفت: “من فکر می کنم این مورد توجه همه افراد درگیر را به خود جلب می کند.”
آقای کیزل اظهار داشت که وی امیدوار است که این دادخواست سایر کشورها را از مشارکت در برنامه های تبعید آقای ترامپ باز دارد.
آقای کیزل گفت: “پاناما و هر کشور دیگری در منطقه در صورت دریافت ، بازداشت و تبعید پناهجویان به طور خلاصه از ایالات متحده ، با مسئولیت قانونی روبرو هستند.”
این دادخواست نتیجه همکاری بین وکلا و گروه های حقوقی در چندین کشور است.
یکی از وکلا ، علی هریچی ، که نماینده ایرانیان طرفدار بونو است ، گفت که وی قصد دارد این هفته علیه وزارت امنیت میهن تشکیل دادخواست جداگانه ای کند. این دادخواست به نمایندگی از خانم غزمه زاده و نه تبدیل کننده مسیحی ایرانی ، که سه کودک از آنها بودند ، در پاناما و سه ایرانی که به کاستاریکا تبعید شدند ، خواهد بود.
سخنگوی وزارت امنیت میهن پیش از این گفته بود که هیچ یک از مهاجران “از ترس از بازگشت به کشور خود در هر نقطه در هنگام پردازش یا حضانت ادعا نکرده اند.”
خانم غسمزاده ادعا می کند که او بارها خواسته است کارهای کاغذی را برای پناهندگی پر کند اما مقامات مهاجرت در اردوگاه در کالیفرنیا ، جایی که او را نگه داشته بود به او می گفت این زمان نبود.
آقای هریچی گفت که این حرکت قانونی بودن تبعید و درخواست های آنها را به عنوان درمانی که به این گروه اجازه داده می شود درخواست پناهندگی در ایالات متحده را به چالش بکشد ، به چالش می کشد.