رئیس جمهور ترامپ پیشنهاد کارشناسان می گویند ، برای اینکه ایالات متحده غزه را تصاحب کند و حدود دو میلیون فلسطینی را که در آنجا زندگی می کنند ، حذف کنند ، بدون شک نقض شدید قوانین بین المللی خواهد بود. با ظهور جزئیات بیشتر پیشنهاد وی ، لیست تخلفات احتمالی حتی واضح تر می شود.
آقای ترامپ در مصاحبه فاکس نیوز روز دوشنبه گفت که طبق برنامه خود ، فلسطینی های غزه مجاز به بازگشت به قلمرو نیست، نقض به حق خود یک اصل مهم حقوق بین الملل و همچنین مؤلفه ای از سایر جنایات بین المللی.
آخرین اظهارات وی تلاش های دستیاران وی را تضعیف می کند پیشنهاد اولیه خود را به عقب برگردانید با ادعای وی در واقع پیشنهاد تخلیه موقت و داوطلبانه از جمعیت غزه را نشان می داد – سناریویی که می توانست از نظر قانونی قابل دفاع باشد.
جانینا دیل ، مدیر مؤسسه اخلاق ، قانون و درگیری مسلحانه گفت: “ترامپ فقط به طور اتفاقی جنایات بین المللی را در پیشنهادات سیاست قرار می دهد.” وی گفت: “او فقط نقض یا پیشنهاد نقض اصول مطلق در مورد قوانین بین المللی را عادی می کند.”
تبعید اجباری
تبعید اجباری یا انتقال جمعیت غیرنظامی نقض قوانین بین المللی بشردوستانه ، یک جنایت جنگی و جنایتی علیه بشریت است.
در ممنوعیت از زمان کد Lieber بخشی از قانون جنگ بوده است ، مجموعه ای از قوانین مربوط به انجام خصومت هایی که به جنگ داخلی ایالات متحده باز می گردد. تبعید اجباری همچنین با مفاد چندین کنوانسیون ژنو ، که ایالات متحده تصویب کرده است ، ممنوع است و دادگاه نورنبرگ پس از جنگ جهانی دوم آن را به عنوان یک جنایت جنگی تعریف کرد.
اساسنامه روم که دادگاه بین المللی جنایی را تأسیس کرده است ، نقل و انتقالات جمعیتی را هم به عنوان یک جنایت جنگی و هم جنایتی علیه بشریت ذکر می کند. و اگر جابجایی گروه خاصی را بر اساس هویت قومی ، مذهبی یا ملی خود هدف قرار دهد ، پس از آن آزار و اذیت است – یک جرم اضافی.
(از آنجا که دادگاه کیفری بین المللی ایالت فلسطین را به عنوان یک طرف در دادگاه به رسمیت می شناسد ، در صورت وقوع در غزه ، صلاحیت صلاحیت آن جنایات را دارد. این درست است حتی اگر آنها توسط شهروندان ایالات متحده انجام شود ، که هرگز تصویب نشده است. اساسنامه رم و عضو دادگاه نیز نیست.)
هنگامی که از آقای ترامپ در یک کنفرانس خبری 4 فوریه سؤال شد که چقدر از جمعیت غزه که می خواست حرکت کند ، گفت: “همه آنها” ، افزود: “من فکر می کنم که آنها هیجان زده می شوند.” هنگامی که او تحت فشار قرار گرفت که آیا اگر آنها نمی خواستند ، آنها را وادار به رفتن می کند ، گفت: “من فکر نمی کنم آنها می خواهند به من بگویند نه.”
متحدین و دشمنان ایالات متحده در سراسر جهان ، از جمله فرانسه ، آلمان ، ایرلند ، اسپانیا ، ترکیه ، روسیه و چین ، بلافاصله و به طور واضح پیشنهاد آقای ترامپ را محکوم کردند. آنتنیو گوترس ، دبیرکل سازمان ملل گفت: “در جستجوی راه حل ها ، ما نباید مشکل را بدتر کنیم.” وی گفت: “صادق بودن در بستر حقوق بین الملل بسیار مهم است. جلوگیری از هر نوع پاکسازی قومی ضروری است. “
حق بازگشت
پاسخ آقای ترامپ به فاکس نیوز ، با بیان اینکه وی قصد ندارد به جمعیت غزه بازگردد ، آنچه را که در غیر این صورت ممکن است قوی ترین دفاع قانونی از برنامه خود باشد ، باطل می کند: طبق قوانین جنگ قانونی است که موقتاً غیرنظامیان را به خاطر خودشان تخلیه کند ایمنی
غزه حتی با وجود آتش بس در محل ، به دلیل بمب های منفجر نشده برای غیرنظامیان بسیار خطرناک است ، بسیاری از آنها در زیر آوار یا زیر زمین پنهان شده اند و همچنین آسیب های فاجعه بار به نیازهای غیرنظامی مانند پناهگاه ، آب و قدرت.
با این حال ، آقای ترامپ روز سه شنبه اظهار داشت که او قصد ندارد به جمعیت غزان بازگردد ، حتی پس از پاکسازی این خطرات و قلمرو بار دیگر امن است ، این بدان معنی است که برنامه وی نمی تواند به عنوان یک موقت توجیه شود اندازه گیری ایمنی.
“حق بازگشت” ، اصولی که همه مردم حق ورود به کشور خود را دارند ، در معاهدات متعدد ، از جمله میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی ، که ایالات متحده امضا کرده و تصویب کرده است ، درج شده است.
این اصل همچنین یکی از بحث برانگیزترین موضوعات درگیری اسرائیل و فلسطین بوده است.
اسرائیل از اجازه بازگشت تقریباً 700000 فلسطینی که در طول جنگ سال 1948 که پس از ایجاد یک کشور مستقل یهودی فرار کرده بود ، از بازگشت یا مجبور به بیرون آمدن خودداری کرد – جابجایی گسترده ای که فلسطینی ها از آن به عنوان “ناکبا” یا فاجعه یاد می کنند.
این سؤال که آیا این پناهندگان و فرزندان آنها ، که اکنون در میلیون ها نفر هستند ، مجاز به بازگشت به قلمرو که اکنون اسرائیل است ، در دهه های مذاکرات صلح که به دنبال حل و فصل درگیری بوده اند ، یکی از خارق العاده ترین نقاط مذاکره بوده است. بشر
علاوه بر این ، اسرائیلی های راست گرا تلاش چند دهه ایجاد شهرک در کرانه باختری و غزه به منظور ادعای آن سرزمین به عنوان بخشی از اسرائیل و نه یک کشور آینده فلسطین.
تصرف قلمرو
روز یکشنبه ، آقای ترامپ مجدداً پیشنهاد خود را برای ایالات متحده برای به دست گرفتن غزه تکرار کرد و به خبرنگاران در نیروی هوایی یک گفت که نوار زمین “یک سایت بزرگ املاک و مستغلات” است که ایالات متحده “مالکیت آن” است.
این یک نقض شدید قوانین بین المللی برای ایالات متحده خواهد بود که به طور دائم قلمرو غزه را به دست بگیرد. ممنوعیت علیه یک ملت که به زور ضمیمه می شود یکی از مهمترین موارد است اصول مهم و اساسی حقوق بین الملل
مارکو میلانوویچ ، استاد حقوق بین الملل در دانشگاه ریدینگ در انگلیس گفت: “یک قاعده واضح وجود دارد.” “شما نمی توانید قلمرو شخص دیگری را فتح کنید.”
نادر است که دولتها این قانون را نقض کنند. هنگامی که آنها ، مانند مورد حمله روسیه به اوکراین ، آنها تمایل به ادعای حداقل بهانه قانونی بودن دارند. رئیس جمهور روسیه ولادیمیر پوتین مدعی این حمله برای محافظت از جمعیت روسی زبان در شرق اوکراین در برابر نسل کشی توسط دولت اوکراین ضروری بود. اگرچه این ادعا نادرست بود ، اما به این اصل به این اصل پرداخت می کرد که الحاق به خاطر خودش غیرقانونی خواهد بود.
مارکو میلانوویچ ، استاد حقوق بین الملل در دانشگاه ریدینگ در انگلیس گفت: در مورد غزه ، مشخصات این تخلف تا حدودی به این بستگی دارد که آیا فلسطین یک کشور محسوب می شود. سازمان ملل فلسطین را به عنوان یک کشور ناظر دائمی می شناسد و از بین 193 کشور عضو سازمان ملل ، دولت فلسطین را به رسمیت می شناسد ، اما ایالات متحده و اسرائیل این کار را نمی کنند.
اما حتی اگر غزه بخشی از یک کشور محسوب نشود ، الحاق ایالات متحده از این سرزمین باز هم حق خود را برای تعیین سرنوشت غیرنظامیان نقض می کند. دیوان بین المللی دادگستری دو بار این حکم را صادر کرده است که مردم فلسطین حق این حق را در غزه دارند.
پروفسور میلانوویچ گفت: “اگر این کار را بدون رضایت آنها انجام دهید ، حق خود را برای تعیین خود نقض می کنید.” “واقعاً در این مورد شکی نیست.”
نقش حقوق بین الملل
آقای ترامپ به نظر می رسید که چگونه می توان پیشنهاد وی را توسط مؤسساتی که زیر نظر سیستم حقوقی بین المللی است ، مشاهده کرد ، و او نسبت به آن نهادها بیزار است.
هفته گذشته ، وی تحریم هایی را علیه دادگاه بین المللی کیفری اعلام کرد. در سه شنبه، وی دستور اجرایی را امضا کرد و خواستار بررسی کلی در مورد بودجه ایالات متحده برای و مشارکت در سازمان ملل متحد شد و سؤالاتی درباره تعهد آمریکا به آن نهاد جهانی مطرح کرد. وی همچنین ایالات متحده را از شورای حقوق بشر سازمان ملل خارج کرد.
حتی اگر برنامه غزه آقای ترامپ در نهایت به جلو پیش نرود ، نگرش وی به حقوق بین الملل می تواند عواقب جدی برای منافع ایالات متحده در سراسر جهان به همراه داشته باشد.
پروفسور دیل گفت: با ظاهر برای نادیده گرفتن ارزش آن قوانین ، آقای ترامپ می تواند پیامی ارسال کند که وی به شدت متعهد به دفاع از آنها در زمینه های دیگر ، مانند حمله بالقوه چینی به تایوان نیست.
وی گفت: “اگر ما در دنیایی زندگی کنیم که فتح عادی شود و قانون حقوقی به سادگی کنار گذاشته شود ، ما در دنیایی کاملاً متفاوت زندگی می کنیم ، در دنیایی که برای آمریکایی ها نیز بسیار خطرناک است.”