نخست وزیر لبنان روز شنبه در اولین سفر رسمی خود به سوریه برای دیدار با دولت جدید این کشور، خواستار یافتن راهی برای دو کشور شد تا توده های پناهجویان سوری در لبنان را قادر به بازگشت به کشورشان کنند.
نجیب میقاتی، نخست وزیر سوریه، بعدازظهر شنبه در دمشق پایتخت سوریه با احمد الشرع، رهبر دولت جدید سوریه دیدار و گفتگو کرد. مطابق به دفتر نخست وزیری لبنان. آقای الشرع رهبری هیئت تحریر الشام را بر عهده دارد، گروه اسلام گرا که حمله برق آسا را که ماه گذشته حکومت چندین دهه بشار اسد، رئیس جمهور سابق سوریه را سرنگون کرد، رهبری کرد.
در یک کنفرانس خبری در دمشق، آقای میقاتی گفت که هر دو کشور باید به سرعت موضوع بیش از یک میلیون پناهنده را که لبنان در نتیجه جنگ داخلی سوریه که در سال 2011 آغاز شد، حل و فصل کنند. در حالی که برخی از آن زمان بازگشته اند، بسیاری از آنها بازگشته اند برخی دیگر هنوز در لبنان هستند.
آقای میقاتی گفت: “امروز – به نفع هر دو کشور – رسیدگی به این موضوع در سریع ترین زمان ممکن و بازگرداندن آواره ها به سوریه ای که خوشبختانه در حال بهبودی است، ضروری است.” از تلاش حمایت کرد.
آقای الشرع گفت که دو رهبر در مورد “موضوعات باقی مانده” از جمله امنیت مرزها گفتگو کردند، اما در مورد بازگشت آوارگان اظهار نظری نکردند. او گفت که کمیته هایی برای بررسی چگونگی حل مشکلات مختلف تشکیل خواهند شد، اما او از مردم سوریه خواست که انتظارات خود را برای بازسازی سریع این کشور فقیر کاهش دهند.
آقای الشرع گفت: «ما در سوریه مشکلات زیادی داریم. “ما نمی توانیم همه آنها را به یکباره حل کنیم. ما باید آنها را تقسیم کنیم و برای هر کدام به دنبال راه حل باشیم.”
سفر آقای میقاتی به دمشق پس از انتخاب جوزف عون به عنوان رئیس جمهور لبنان در این هفته پس از دو سال خالی بودن دفتر انجام شد. آقای عون به زودی رایزنی ها را برای معرفی نخست وزیر جدید در هفته آینده آغاز خواهد کرد.
در سوریه، آقای الشرع با چالش تحمیل نظم بر کشوری مواجه است که چنین بوده است ویران شده توسط 14 سال جنگ داخلی که آن را به چندین منطقه متخاصم تقسیم کرد و الف گسترش گروه های مسلح. او به دنبال این است که به سرعت احساس عادی بودن را در خانه بازگرداند و از کارمندان دولت خواست تا به سر کار و دانش آموزان به مدرسه بازگردند.
لبنان، مانند سایر کشورهای مرزی سوریه، نگران است که هرج و مرج داخلی این کشور به خاک این کشور سرایت کند. هفته گذشته در پی تیراندازی شبه نظامیان سوری به سوی سربازان لبنانی، دست کم پنج سرباز لبنانی در درگیری در امتداد مرز سوریه زخمی شدند. ارتش لبنان اعلام کرد که نیروهای این کشور در تلاش برای بستن یک گذرگاه غیرقانونی مرزی در این منطقه هستند.
آقای میقاتی پس از این حوادث تلفنی با آقای الشرع صحبت کرد. دفتر آقای میقاتی در آن زمان اعلام کرد که در این تماس، آقای الشرع متعهد شد که “مقامات سوریه هر کاری را که لازم است برای بازگرداندن آرامش در مرز و جلوگیری از تکرار این موضوع انجام می دهند.”
رسانه دولتی سوریه روز شنبه با تاکید بر این چالش ها اعلام کرد که نیروهای امنیتی این کشور افرادی را به اتهام عضویت به دولت اسلامی که قصد انجام یک حمله بزرگ در دمشق را داشتند، دستگیر کرده اند.
به گزارش سانا، رسانه تحت کنترل دولت، این دو مرد قصد داشتند از مواد منفجره در داخل مقبره سیده زینب (س) استفاده کنند.
در حالی که یک ائتلاف بین المللی به رهبری ایالات متحده تا حد زیادی داعش را در سنگرهای سابقش در عراق و سوریه شکست داده است، این گروه هنوز در برخی مناطق فعال است و به حملات آنلاین الهام بخش خود ادامه می دهد.
در اینجا چه چیز دیگری در منطقه اتفاق می افتد:
-
مذاکرات آتش بس غزهدولت اسرائیل شنبه شب اعلام کرد که روسای امنیتی اسرائیل به زودی برای گفتگوهای بلندپایه درباره آتش بس که گروگان های غزه را آزاد می کند، راهی قطر می شوند. دفتر بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، اعلام کرد که وی به دیوید بارنیا، رئیس سازمان اطلاعاتی موساد اسرائیل دستور داده است تا رهبری هیئتی را برای مذاکره به دوحه، پایتخت قطر، برساند. قطر و مصر با کمک ایالات متحده میان اسرائیل و حماس میانجیگری می کنند. مذاکرات انجام شده است ماه ها به ظاهر به بن بست رسیده استاما مقامات اسرائیلی و آمریکایی نسبت به دستیابی به توافق در هفته های آینده ابراز خوش بینی محتاطانه کرده اند.
-
موشک از غزه: بیش از 15 ماه در جنگ بین اسرائیل و حماس، شبه نظامیان فلسطینی همچنان از نوار غزه مهمات شلیک می کنند، اگرچه مقامات اسرائیلی و آمریکایی می گویند ظرفیت نظامی این گروه به طور قابل توجهی کاهش یافته است. آژیرهای حمله هوایی در کرم شالوم، یک منطقه مرزی اسرائیل، روز شنبه پس از پرتاب موشک از جنوب غزه به صدا درآمد. ارتش اسرائیل گفت که با موفقیت رهگیری شد.